-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz omfgk #154245 üzenetére
Megint neked kell hogy igazad legyen, nem igaz? Nyilván majd a gumikon fogok spórolni, amikor zsebből kiperkálom a 20 milliót. Nem lesz kihasználva a plusz teljesítmény..............a kényelem, a biztonság, megbízhatóság a lényeg, plusz a gyorsulás előzésnél
Néha olyan érzésem van, hogy két közgazdász is van a topicokban[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kolopele #154251 üzenetére
Már bocs, de te jelenleg magaddal vitázol.
Nem is emlékszem, ki volt az aki lecövekelt a 60-75Hz 1080p mellett?
Ennek csak akkor van egyébként jelentősége, ha valaki nem FHD 75hz - en szándékozik játszani, ellenkező esetben a TUF által kap egy megbízható és rendkívül csendes kártyát, ami a 75hz végett eleve nem fogja átlépni még a 200W - ot sem, jó ha a 130-150 - et eléri, mivel az órajel az esetek 99% - ában 1000-1500 mhz körül fog járni.
Itt speciel spóroltál 20 ezret a monitoron. 60-75Hz vs 144Hz. De legalább igazad lett ténylegesen hiszen ha nincs rendesen terhelve a kártya, akkor a power limit se számít. Sőt igazából a hűtés se számít.Igazából semmi se számít.
Na csá, léptem mert a vita megrekedt.
De megvédted a TUF becsületét végül.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
aktív tag
válasz Supatron #154253 üzenetére
Általában úgy cserélnek csatlakozót a kártyán, hogy leveszik a backplatet a kártyáról, így az általad vélt első opció kilőve. A kártya túlmelegedése ilyet nem okoz, ha ez az elméleted inkább azt mondanám, hogy lakás tűzből lett megmentve a kártya.
Szerintem erősen háború tépázott a kártya. Ha tudna a kérdezőróla küldeni több képet, több szögből talán ki lehetne indulni valamiből.
Ha én ilyesmit látnék biztosan ránéznék a nyákra jobban, hogy ott van-e valami furcsaság, de ahhoz szét is kellene szedni a kártyát.
"Akkor nekem csak jó, hogy nem veszek észre semmi extrát 60 fps felett, vagy csak nem hat rám a placebo "
kolopele: Semmilyen placebó nincs ebben, hisz ez fizika. Ha több FPS-ed van, mint a monitorod képfrissítése akkor is simább lesz a játék. A jobb gamer egereknél ugyebár 1000Hz a mintavételezési frekvencia, tehát ahogy mozgatod az egeret másodpercenként ezerszer vesz jelet, így nem mindegy, hogy 80-100-150-200 FPS-el játszol, hiszen annyi egérmozgatást renderel le a játék (ami megjelenik a monitoron) mint ahány FPS-ed van.
[ Szerkesztve ]
-
Supatron
csendes tag
válasz Allihoppa #154255 üzenetére
Ha nem rossz a csatlakozó akkor nem kell cserélni és a technikus időt spórol vele ha csak a feltétlen szükséges dolgokat szereli le, hogy utána egy kis folyasztó szerrel meg egy kis forró levegővel frissítse a kötést a panel és a portok között (csak mert a portok környékén látszik az elkékülés). És azt nem is akarom mondani hogy van aki berakja a sütőbe a kártyát lesz ami lesz alapon mert elkezd artifactolni de garancia már nincs rajta. Szóval semmit se lehet kizárni. Ha viszont a sütő segített rajta akkor egy hozzáértő szakember reballozni tudja a későbbiekben a memóriákat rajta ha újra előjön, csak ugye az újabb kiadás. Itt csak az előző tulaj tudná megmondani valójában mi is történt.
Hogy kell-e ettől félni? Ennyiből én meg nem mondom. Lehet gyors fix meg lehet mókolás is szerintem, de nagyon kb (ha nem tévedek egy óriásit) úgy 250+ °C kell hogy így elszíneződjön egy ilyen "vaslemez"(nem tudom pontosan milyen fémből van) ezért az én tippem még mindig az hogy "direkt" forró levegő érte. Ha működik akkor azt a kis kékséget úgyse látod. Egy szó mint száz ennyiből Én biztos meg nem mondanám hogy ez probléma-e.Edit: Pl arra nem is gondoltam hogy az összefogdosástól elszíneződhet (Sundesz amit írt), szóval így abszolút homály az egész és addig kell használni amíg működik.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz Allihoppa #154255 üzenetére
"Ha több FPS-ed van, mint a monitorod képfrissítése akkor is simább lesz a játék"
Nem tudom ki lehetett a fizika tanárod, de...................
Akkor jön a tearing effektus pont, ne hülyéskedjünk már. Gamer egér téren meg nem tudok nyilatkozni, amit én biztosan tudok, hogy van egy profi CSGO - s barátom, 60HZ - en is lealázza a "gémer" mezőnyt (megmutatta), szóval aki nem tud játszani, az 1000 fps mellett sem fog tudni. Nekem kontrollerrel is szépen mozog a karakterem az AC - ben, RDR2 - ben, Little Nightmares-ben, Little Hope - ban, Days Gone - ban............ Ellenben egy COD - ot vagy egy DOOM - ot is lazán végig játszok kampány módban, auto aim mellett. Nekem az efféle játékok sajna többet nem érnek.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz kolopele #154261 üzenetére
Semmilyen tearinget nem okoz ha több az FPS, ilyet én soha nem láttam. 100fps@60Hz-en 1.6ban vagy 500fps@240Hz-en sem CS:GO-ban. Nem véletlen játszanak a profik is dupla akkora FPS cap-el mint ahány Hz-es monitoruk van.
Magyar "gémer" mezőny az nem tudom mi neked. Faceit 2500 elo felett kezdődik, akinek van köze a cséhez. Magyarországon nem sokan vannak 2500 elo felett, amikor én legutóbb játszottam akkor kevesebb mint 50 ember volt efelett. Nemzetközi 1v1 kupákon egy pár 100k-t összenyertem én is azért, szóval van egy minimális tapasztalatom, egyébként az országban kb. 3 emberke volt akiktől többször kaptam ki, mint ahányszor nyertem ellenük de közülük ketten külföldi org-ban játszottak fix fizetésért. Lehet, hogy lett volna még pár emberke, de ellenük nem játszottam.
[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
válasz Allihoppa #154263 üzenetére
Tényleg van tearing, ha az fps a monitor képfrissítése felett van. Van aki észre sem veszi, engem nagyon zavar pl. Lehet a CS: GO pont olyan játék, ahol ez nem szembetűnő, de pl. valami sötét, villódzó fényes helyszín egy játékban rögtön megmutatja miről van szó.
Hörcsög Powa'
-
bobalazs
nagyúr
válasz kolopele #154262 üzenetére
azokat a kis szar monitorokat nem látom az ágyból.
ja lemaradt ez nem is monitor hanem tévé. Nekem viszont mindenre megfelel.
Volt már 22" 24" 27" 60-144 hz is, 32"60hz majd ez a 43"60hz aztán bőven jó, simán el lehet rajta játszani. Jópár éve ilyen tévé cuccot nem engedhettem volna meg magamnak meg nem is volt. Plazmák voltak batári nagy fogyasztással. Ja és abbahagytama gép előtt üldögélést is, mert a gerincem nem bírja már. Idővel mindenkineél előjön ez szerintem aki napi több órát ül gép előtt.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz kolopele #154266 üzenetére
Most a 120Hz monitoron próbáltam nagyon de nagyon figyelni. Rángattam, lassan mozgattam az egeret le is fel is, de nem érzékelek semmilyen hibát a képen pedig próbáltam nagyon figyelni, hogy széttörik-e a kép. Megnéztem 100-120-és unlimiteden is az FPS-t, de semmi. Ha szét is törik a kép nem látok akkora képhibát, aminek zavarnia kéne.
Egyébként se G-Syncet se Freesync-et nem használtam soha aktívan, pedig mindkét monitorom tudja. Mióta ilyen úri huncutságok is járnak a monitorhoz, azóta van régi, de rendes gépem ami tudja az FPS számokat tartani, (ott ahol igény van rá ) így feleslegesnek találtam bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
DjSaffy
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Az előző tulaj úgy nyilatkozott nem is vette észre.(2évig) A kártya többi része kifejezetten sértetlen bár csak amit látni lehet mert nem szedtem szét. 15 perc furmarkot kibírt és játék alatt sem produkált semmi különöset. Akkor úgy néz ki bevállalom.
Brit tudósok szerint 10 fogorvosból 9 az 1
-
nagyúr
válasz kolopele #154266 üzenetére
Karak jól beszél.
Korábban tárgyaltuk ezt a témát, 60HZ-es monitor mellett bekapcsolt V-Sync-el már 59 FPS-nél is bicskanyitogató a stuttering/imput lag effektusok (ez legfőképpen a képernyő mozgatásánál vehető észre - hihetetlen darabos), V-Sync OFF-nál pl. 90-100 FPS-el menő játéknál a tearing effektus marginális - cserébe érezhetően csökken az input lag.
Sajnos olyan játékkal játszom (SC2 multi - online stratégia, nagy mapokkal és rengeteg unittal), ahol nem adott minden esetben a min 60 FPS, egyszerűen túl régi/optimalizálatlan a játék motorja (kb 2010-es vagy előtti), bármilyen erős CPU is kevés tud lenni, a VGA annyira nem domináns.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
válasz Allihoppa #154263 üzenetére
100fps@60Hz-en 1.6ban vagy 500fps@240Hz-en sem CS:GO-ban.
Most a 120Hz monitoron próbáltam nagyon de nagyon figyelni.
Nagyon, de nagyon nem mindegy ,hogy milyen monitoron nézed azt a tearinget.
60Hz-n nagyon szembetűnő. Csak erre te már nem emlékszel. Ott nézd meg. Ne 120Hz-n.
240Hz-n meg persze ,hogy már nem az.Sőt 360Hz-n már nem is fogod látni se.
60Hz-n egyenesen émelyítő tud lenni a tearing. Szóval ezt a 60Hz-n 100 fps dolgot ne nagyon terjeszd.
CD:GO vagy SC2 itt a lehető legrosszabb példák.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sracok, ezt a szalat nem folytatnatok inkabb a monitoros topikban
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
GEIL
addikt
válasz omfgk #154202 üzenetére
Igen.
Pl én vennék 3060ti-t az erősebbik konfigomhoz....
de maradnék 1080p-n és jelenleg "csak" 60 hz-en.Játékon belül azért szivesebben maxolnám ki a grafikát és élvezném úgy.....
akár csak a FullHD 60 hz-en de akkor csutkamax látványt...mintsem erőltessem a nagyobb felbontást de bohóckodjak a grafikai csúszkákkal és pár dolog legyen csak high, de árnyékok már csak medium, mert még a 60 fps-t se tudná tartani........hát nyilvánvaló hogy akkor menjen csak FullHD-n de csutka részletességen és fix 60 fps-en kiakadva ( vsync ON ).
tudom, én szemüveges vagyok, de egy normál 80 cm ről nézve a 24" monitort én nem látok semmi nagy változást a FullHD kis élsimitással és a nagyobb felbontás között.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
addikt
Nem azért felesleges a 3060TI 1080p 60Hz-hoz mert nem érdekli az adott user-t a magas részletesség hanem azért mert 1080p-ben ennyivel könnyebb dolga van a videokártyának.
Ezt a részét a hsz-nek nyilván nem olvastad.
Egy szó sem esett a különböző árnyékok vagy textúrák/opciók állítgatásáról. Sem itt, sem korábban.Ahogy arról se esett szó ,hogy ki milyen felbontást szeret vagy nem szeret, milyen felbontások között tud különbséget tenni.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz omfgk #154275 üzenetére
Olvastam azt a részét is...és persze, az a jó ha a kártya nem erőlködik
(és így kevesebbet is fogyaszt) egy adott felbontáson....
Én is szeretem ha nincs csúcsra járatva egy hardver...hanem csípőből megoldja normál hőfokon és normál tempóval...akár alulfeszelve is.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kwzatz
őstag
válasz omfgk #154275 üzenetére
Beleolvastam a hsz-ekbe, szerintem engedd el. Gyakorlatilag mindenben igazad van és teljesen logikus, amit írsz, ráadásul jó szándékkal írod, hogy más ne adjon ki feleslegesen pénzt. Fölösleges ezzel töltened az időd, nincs eredménye. Jövőre vicces lesz persze a sírást olvasni, hogy "elég lett volna tavaly a gyengébb kártya, mert ki sem használtam, most meg vehetnék abból a pénzből 3080-at is". Mindenki a saját kárán tanul. Illetve legtöbben még úgy sem.
kolopele: "Néha olyan érzésem van, hogy két közgazdász is van a topicokban"
Nem feltétlenül kell, hogy omfgk közgazdász legyen, egyszerűen csak képes a logikus gondolkodásra, sokakkal ellentétben.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
GEIL
addikt
válasz kwzatz #154277 üzenetére
Értjük...de még mindig van az a gond is, hogy egyszerűen nem tudjuk megvenni a drágább vga-t........elhiszem hogy az autópálya tempót az Audi RS6 jobban és könnyebben elviseli és lazábban teljesíti mint a sima Audi A4-es....de a kettő közti áreltérés miatt csak csuklok ha a nagyobbat nézegetném. tudjuk mi hogy jobb volna a drágább erősebb nagyobb....de nem vesszük meg egyösszegben mert húsbavágó nálam már a 275-300 ezer Ft is egy kártyáért.
( pedig nem dohányzom, nem iszom alkoholt sem....és becsületesen melózom már
19 éve....bejelentve ahogy illik, mindent adózva.....de ennyit nem tudok kikalkulálni pluszban...)
PC az drága mulatság...ha valaki szinten szereti tartani a gépparkot....én pl az aktuális "csúcs" gépemmel mindig 1-2 év lemaradásban vagyok a mindenkori csúcstól....és még azon is ámulok hogy de jól fut minden...stbDe van akinek az 1/3-ad annyit érő gépe nagyobb elégedettséget és örömöt vált ki a tulajból, mint annak aki megteheti hogy mindig a csúcsközelit vegye....ezt főleg a fiamon érzem...hogy van olyan osztáytársa , akinek minden új technikai cucc megvan egyből....
Samsung S21...rtx3080....xbox seriesX,....stb. ezzel addig nincs gondom, amig bármi ezek alatt lévő hardvert nem fikáz le...és sérteget mindenkit hogy mert ti szegények vagyok, nekünk ez van az van...apukám gazdagabb mint a tiéd stb mondatok......de amikor összejönnek egy online 1v1-ben a 2 gyerek, akkor hiába volt a 240 hz-es 1ms acer predator a gyereknek...fiam 60 hz-es 4 ms fullHD LG ips led monitorral elrakja 50:3-ra egy 50-es fraglimiten.
(Ilyenkor mondom fiamnak, hogy te hátrányból is jobb vagy...ezt ne felejtsd el... )Szóval a boldogság és elégedettség nem mindig pénz kérdése...jó ha van...de nem mindig az a nyerő és döntő. A gyerekeknek a dolgok értékét kell becsülni és kb tisztában lenni vele hogy mi mennyibe kerül....és mennyi a fizu, milyen a gazdasági helyzet....mert elkényeztetett álomvilágban fognak felnőni és amikor kiszabadulnak az életbe, akkor jönnek majd rá hogy hoppá.....
bocs az OFF-ért,.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kwzatz
őstag
Ezt most nem igazán tudom hová tenni, mert pont azt írtam én is, hogy omfgk-nak igaza van a leírtakban, és teljesen fölösleges olyan kártyát venni drágán (ráadásul pont egy olyan időszakban, amikor túl vannak árazva a kártyák), amit nem használ ki az illető jelenleg.
Ebben a topicban nem én vagyok az, aki ész nélkül a drágábbat javasolja, inkább az ellenkezője.
-
GEIL
addikt
válasz kwzatz #154279 üzenetére
Pont neked "választ" nyomtam...de csak simán kellett volna kommentet írnom.
"Nem használod ki" a VGA-t = Nem terheled fullon és kisebb felbontáson játszol
Hülye példám megint autós:
Akkor Ne vegyetek drága autót amiben 260-ig van skálázva a számláló...hiszen idehaza az esetek többségében max 130-ig fogjátok forgatni....városban meg 30-60-ig esetleg......felesleges a nagy erős autót megvenni....úgysem használjátok maxra hajtva őket... hm hmm Engem nem zavar ha van erőtartalék egy
autóban / VGA-ban....és az sem zavarna ha proci limites lenne pl....576 Kbyte és Pc guru-n nevelkedett fejjel láttam pár 1000 teszt összefoglalót és táblázatot....cpu limitet akkor írtak régebben ha pl 800x600, 1024x768 és 1280x1024-ben is kb egyforma a fps-ek voltak....(mondjuk 60, 58, 55 fps).......de amikor tettek be erősebb cpu-t ugyanaz a vga mellé, akkor már ugyanezek a felbontások mellett jobban "szórt az fps":
pl 100, 80, 60.....itt látszott hogy a legnagyobb felbontásban a jóval erősebb cpu-val is csak 55 helyett 60 lett az fps.........szóval nem ördögtől való ez a dolog és ez ma is megállja a helyét.....Ezért nem értettem teljesen amikor múltkor írta valaki hogy neki 25%-os cpu használat mellett is cpu limitje van........hát szerintem az 95-100% cpu terheltségnél van a cpu limit.
Vagy többmagos a proci mint amennyit az adott alkalmazás ki tud használni....és pl 6 mag 12 szálból használ 4 mag 4 szálat maximum, mert így van megírva.....de a proci így pl számolgatás szerint tippre még max 50-60 %.-on ketyeg...és ezt is fogja írni a "terhelés".Rühelltem amikor pl 1700-as P4 és 2800+ athlon 64 mellett tesztelték pl a Geforce3-at vagy a Geforce4-et......halandó átlagember és a gamer többség még a PIII100-ről is csak álmodhatott....ismerősi haveri körben Celeronok voltak 366@550...633@965.....esetleg Celeron Tualatin 1100......a tesztekhez használt brutál flagship procik mellett a Geforce 2-m is nagyobbat tudott volna mutatni.....mint a saját gépemben.....mert proci limites volt.
Most van először olyan gépem, hogy a VGA (GTX1650) a limit és nem a CPU.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #154277 üzenetére
Végre itt lehetsz újra (hogy meddig azt ki tudja), gondolom most végig szántod a topicokat megint gyorsan
"Jövőre vicces lesz persze a sírást olvasni,"
Miért, ki fog szerinted sírni? Biztosan nem azok akiknek nem számít a pénz, és most is megvették egymillióért a 3090 - et. Nehéz azt elfogadni, hogy vannak akiket hidegen hagynak mennyit buknak egy hobbin?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz jokeph #154270 üzenetére
"60HZ-es monitor mellett bekapcsolt V-Sync-el már 59 FPS-nél is bicskanyitogató a stuttering/imput lag effektusok"
Ez nyilvánvaló, mivel nem 59 az az fps olyankor, hanem 30. Amennyiben van freesync vagy g-sync, illetve elég erős maga a kártya ahhoz, hogy ne essen 60 alá soha a képkocka akkor teljesen sima lesz a futás. Na de itt erről nem írok már, mindenki döntse el neki mi a jó, nem létkérdések ezek -
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #154281 üzenetére
Megszokhattad volna már, hogy ezen a lapcsaládon mindent nehéz elfogadni ami nem egyezik a saját ízléssel.
Fel se vedd már az ilyet. 3 oldalon keresztül megy ez a hülye offolás a semmibe, mert az egyik nem érti meg a másikat, a másik nem érti meg az egyiket… Annyiszor hozzászóltam volna, de mindig rácsaptam a kezemre. Nehogy teljesen tiltsanak már innen. Rossz olvasni már ezt a topikot. Lassan teljesen off topik lesz.
Na igen ez is off…[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #154283 üzenetére
Én befejeztem, majd akkor írok esetleg ha kártyát kell ajánlani, csak vannak emberkék akik pont ezt figyelik, mert a kötözködés a lételemük, amolyan foglalkozási ártalom náluk. Jobb is csendben maradni, mindenki vegyen azt amit akar (meg amit tud). Felnőtt emberek, csak képesek egyedül is dönteni.
-
kwzatz
őstag
válasz kolopele #154281 üzenetére
Eddig is itt lehettem, csak a paranoiás hipochonderek (tisztelet a kivételnek) topicjában vagyok banolva.
"Nehéz azt elfogadni, hogy vannak akiket hidegen hagynak mennyit buknak egy hobbin?"
Nem, én ezt tökéletesen elfogadom, ráadásul ezek az emberek a legkevésbé sem érdekelnek, inkább azokról van szó, akik napokig, néha hetekig forgolódnak itt a topicban, hogy megvegyék-e az xy kártyát. Omfgk is nekik szólt és én is.
De én sem írok ezzel kapcsolatban, ahogy írtam omfgk-nak is, értelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz kwzatz #154285 üzenetére
Világos. Viszont azt lásd be te is, hogy aki hetekig azon agyal, hogy most vegyen e VGA-t vagy ne azok elég döntésképtelen emberek. Azért most is beszúrtál egy kissé gúnyos megjegyzést, gondolom nincsenek még gyerekeid, hogy legyen kiket féltened abban a helyzetben, ami zajlik éppen a világon. Na de ezt majd ott a későbbiekben, ez nem ebbe a topicba való.
VGA terén meg mint írtam, mivel felnőtt emberek vannak itt valószínűleg, próbálják meg eldönteni maguk mit is akarnak. Ezek most az árak, ha úgy nézzük csökkentek is, 200-300 ezer között már vehető egy komolyabb kártya, pl. egy 3060 Ti. Azzal azért már szépen el lehet lenni jó ideig, főleg ha nem cél a FHD - nál magasabb felbontás.[ Szerkesztve ]
-
Jozefinovics
tag
Sziasztok!
A lentebb olvasható konfighoz milyen VGA volna javasolt ? FHD 144Hertz van most később esetleg ugyan úgy FHD csak 160-240Hertz vagy ilyesmi. Az árak miatt is nem nagyon tudok dönteni. Elég kevés értelmes tesztet találok főleg amiben ugyan azon körülmények között ugyan azon a játékokon szerepelnek a kártyák. 3080Ti / 6800XT megéri a felárat a 3070Ti-vel szemben ? Ha igen akkor piros vagy zöld irányba ?
Intel Core i7-11700K
Gigabyte Z590 GAMING X
2x Crucial 16 GB - 2 x 8 GB - DDR4 - 3600 MHz (BL2K8G36C16U4BL)
Samsung 980 PRO - 500 GB - M.2
Kingston A2000 1TB M. 2
ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB
NZXT H710i Matte Black Red -
MODERÁTOR
válasz Jozefinovics #154287 üzenetére
Fhd-ra nem. 3070 is bőven elég. Bár a 3080 többet pumpál ki adott játékból uwfhd-n is, de nem annyival mint amennyivel többe került a 70-nél.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
kolopele
nagyúr
Kérdések:
Milyen játékokkal játszol?
Ki akarod e maxolni a monitorodat (144 fps)?
G-sync vagy Freesynces a monitorod? (Tudom, ez ma már nem számít annyira, pedig de).
A kérdésedre ezek hiányában max. annyit lehet válaszolni, hogy elég lehet egy 3060 Ti is, de lehet egy 3080 sem lesz elég, pláne ha 240HZ - es monitorra tervezel váltani, és a legkedveltebb játékaid pl. a Valhalla, RDR2.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Jozefinovics #154290 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #154291 üzenetére
pff ez már jó régi videó azóta jopár peccs kijött és nem ilyen teljesítményre kell számolni
+berakták a DLSS-t amivel lehet boostolni fps-t
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
KAMELOT
titán
Nyugodtan vehetsz 5120x1440 240hz moncsit + 3080.
Simán fog menni a COD 170-240fpsV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #154292 üzenetére
Tudom, meg mosni a képet vele ha nem 4k a kijelző.
-
aktív tag
válasz BerserkGuts #154292 üzenetére
DLSS elv. nem ajánlott multi FPS-hez mert azért artifactol egy kicsit, de ha nem tévedek akkor valamelyest növeli az input laggot is.
Magán vélemény: multi fps, főleg ha komolyabban játszol csakis 24-27" és 16:9 akkora refresh rate-el ami kifér a budget-ből, nagy refresh ratenél annyira nem must have a gsync/freesync, viszont vannak olyan moncsik ahol azért érezhető némi ghosting.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Garsza #154297 üzenetére
Sokkal többet kell mozgatnod a fejed, sokkal nagyobb területre kell figyelned, ami miatt a reakció időd is nagyobb lesz, mintha kisebb területre kellene csak fókuszálnod.
Nagyon sokáig 4:3 BB-on ragadtam egyébként pont emiatt, mert 16:9-nél is ezt éreztem. Nyilván ez FPS-nél számít leginkább, más címeket én is 16:9-en játszok.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Garsza #154299 üzenetére
Nagy jelentősége ennek nincs, mert ha jó vagy az adott játékban akkor jó helyre nézel, jó szögeket tartasz. Több a hátránya a nagyobb látótérnek mint az előnye, de ez csak a saját tapasztalatom. Próbálja ki mindenki és utána meghozni a döntést. Dolgozunk rajta, hogy legyen ilyesmire lehetőség, de még nem látom túl közelinek a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Asszociációs játék. :)
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest