Új hozzászólás Aktív témák

  • Allihoppa

    aktív tag

    válasz Brekkk #149906 üzenetére

    Ezt most nem egészen értem.

    A kifejezetten OEM termékekről alapesetben azt kell tudni a garanciális ügymenetnél, hogy rövidebb a garancia idő (általában 1 év) és ez sem a végfelhasználónak szól, hanem annak aki összerakja a gépet. OEM termékeket önmagában kereskedelmi forgalomba hozni nem célszerű a garancia miatt sem, illetve az OEM terméket arra találták ki, hogy a kisker, rendszergazda megvegye és beszerelje a konfigba, amit elad.

    Nem értem ezt a garis csere kérdést. Pénz visszatérítést vagy javítást vagy cserét kapsz a termék garanciális feltételeitől és a lehetőségektől függően, a jótállás és a fogyasztóvédelmi törvények is szabad kezet adnak abban, hogy az időn belül meghibásodó terméket milyen módon szolgáltatod vissza üzemképesen a vevőnek, amennyiben jogosult rá. Amennyiben a boltnak van beleszólása abba, hogy miképpen gondoskodik a jótállási feltételek teljesítéséről, akkor próbál olyan lehetőséget adni a júzernek ami korrekt, úgy hogy közben egyáltalán ne, vagy csak minimálisan veszítsen, de az esetek 99%-ában nem az dönt róla akitől te megvetted, hanem a gyártó. Amennyiben ettől eltérően dent az eladó, akkor jó eséllyel bukik rajta és ilyenkor mérlegelni kell a pillanatnyi veszteséget és figyelembe venni a jövőbeni veszteséget is.(pl. soha többet nem vásárol ott, mert az eladó hibájának érzi a vevő)

    #149907 BerserkGuts
    Köszönöm, hogy részletekbe menően leírtad, én sem állítottam mást csak egy kicsit egyszerűbben fogalmaztam. Az a legjobb, amikor USD és kínai jüan MSRP árakkal dobálóznak itt a fórumon. Emiatt külön örülök neki, hogy kiemelted az alábbit:
    "Azaz a gyártó/importőr a terméket ilyen áron javasolja értékesíteni a kiskereskedelmi forgalomban."

    Hiszen például az NVIDIA CORPORATION PLC és az ASUSTEK GIGABYTE TECHNOLOGY LTD sem a Magyarországi importőr. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák