Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Bozek #14186 üzenetére

    A delock-nál sportot űzök abból, hogy adott terméket milyen gyorsan találok meg a kínai árusok weboldalain ;)
    Az avermedia valóban más kategória, mert lehet az is kínában készül, de valószínűleg csak a legyártást viszik oda, de ők tervezik meg a terméket, nem csak átneveznek, mint a delock.

    Másrészt több termékcsoportnál is tapasztalom, hogy bizonyos ár alatt egyszerűen nem hoznak be terméket a disztribútorok. Legjobb példa a memória. Amikor magasak a memória árak, akkor mindenféle, itthon ismeretlen márkanevek feltűnnek. Ellenben, ha csökken az általános ár, akkor a noname-ek eltűnnek és csak a legdrágább brandek maradnak a kínálatban. Gondolom nem akarnak az olcsókkal kereskedni, mert ugyanannyi munka van az olcsóval és a drágával is. Ha túl olcsó, akkor keveslik az árrést vagy jönnek ezek a 4-10x árak, ha nincsenek brand alternatívák. Szóval ha valami általában olcsó, akkor nem fogják a fele annyiba kerülőt behozni, csak a drágább brandet, mert a végső árban nem okoz nagy különbséget, ha ráteszik az elvárt hasznukat.

    Pl egy kft-hez milliós befektetés kell. Nincs akkora vásárlóerő és kereslet, hogy filléres árréssel megérje kereskedni. Mostanában rendeltem pár apróságot itthoni bolthálózatnál és többször kiderült, hogy nekik is csak néhány darab van belőle. Utolsó darabot hoztam el. Szerintem, szubjektív megítélésem alapján, iszonyatos mennyire kicsi a műszaki cikkek forgalma itthon például egy hasonló méretű nyugati országhoz képest.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák