Új hozzászólás Aktív témák

  • PiszokAlfréd

    tag

    Üdv mindenki!
    Egy kis segítségre lenne szükségem, december tájékára tervezünk tv-t venni, és hát egy kicsit elvesztem. :)
    Olykor filmet is néznénk rajta, de elsősorban next gen konzol mellé kell. Ergo nem lenne baj ha tudja a 120 hz-et 4k felbontás mellett, (hátha lesz egy olyan játék ami támogatja is :P ) de ha csak 1080p mellett van meg a 120 hz, 4k-ban meg mondjuk 60, nekem az is tökéletesen megfelel. Nem túl világos a helyiség ahol használva lesz, tehát fontos hogy igazán fekete legyen a fekete, de ezen a ponton fel is merült bennem egy kérdés; elég gyors egy va panel válaszideje ahhoz, hogy gond nélkül megjelenítse a 120 hz-et? Emlékszem, amikor a 144/240 hz-es monitorokat keresgéltem, felmerült hogy a va paneles samuknak pl. gyönyörű a képe, viszont néha előfordul némi ghosting, meg egyéb anomáliák, mivel a va panel a technológiából adódóan nem képes elég gyorsan átváltani bizonyos színek között.
    Ips-t nem szeretnék, világos szobában ok, de a halálom amikor este játszom és a fekete a legjobb esetben is csak sötét szürke. Elgondolkodtam még az oled-en is, egy C9 esetleg még beleférne, bár eléggé ott van a lélektani határon. Őszintén szólva, nem merem megvenni. Ismerem magam annyira, pár hónap után már azt lesném, hogy hol maradtak foltok a "beégett" hud, vagy logó miatt, nekem valami olyan kell, amin ha ne adj' Isten nyomok egy pauzét és otthagyom negyed órára, akkor ne kelljen azon feszengjek hogy tönkreteszem a tv-t.
    Van valami okos megoldás a problémámra? A Q70-es szériát nézegettem még, de a jutyubon egy forma azt állítja hogy HDR-ben elég gyengus, ennél sokkal olcsóbb tv-k is tudnak nála jobbat. A legelterjedtebb márkák közül választanék a legszívesebben, mint Sony, Samsung, LG, de ha van egy noname márka, amire azt mondjátok hogy az a tuti, akkor azon ne múljon, csak félek hogy esetleg nagyobb a szórás minőségben, azonos típusú tv-k között is..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák