Új hozzászólás Aktív témák

  • Quqesz

    nagyúr

    válasz szasanyi #28963 üzenetére

    Sony 55xf8505(276e, én ezt vettem ma)
    Panasonic 55fx780(300e)
    Samsung 55Q6fn(273e)
    LG 55sk8100(266e)
    Philips 8503(mondjuk ez 306e)
    Natív 100Hz-esek....
    Ezek vannak 300e alatt most akcióban az MM-ben

    Szerk
    mokus18
    Ezt találtam róla:
    Ebben az árkategóriában kimagasló képminőség. Mivel lehetetlen röviden méltatni, mindenki olvassa el a kritikákat (főleg német, ausztrál és lengyel nyelven, de Google fordító hibátlanul angolítja ; ) ) 

    Egy Magyarországon relatíve ismeretlen, de a világon már 3. legnagyobb LCD gyártó és forgalmazó cég által az asztalra letett agresszív árazású termékről van szó, más szóval LÉNYEGESEN jobb képminőséget kap az ember, mint az árkategóriában "versenyző" Samsung, LG, SONY stb esetében. 

    Quantum dot technológia 230 ezerért? Lehet fanyalogni, hogy azért nem Samsung Q8, és valóban, lehet, hogy csak a q6, q7 szériához ér fel tudásban és minőségben, de cserében FELE annyiba kerül. 

    Összességében elmondható: 
    - csúcsminőségű HDR képalkotás (700 Nit körüli maximális fényerővel) - de nincs UHD Prémium certifikátja, ugyanakkor nagyon közel áll hozzá. 
    - kimagaslóan jó FULL HD - 4K felkonvertálás , az SD upscaling is elmegy szódával, de ide már szükségeltetik a minimális nézési távolság. 
    -VA panel, tehát a fekete az fekete, "OLED-szerű" cserében durván korlátozott betekintési szög! 
    -színvilága elsőre kifejezetten rideg, a fehéregyensúly piszkálásával azonban kihozható belőle olyan kép, amitől leesik az ember álla, de a szeme nem ég ki 2 óra nézés után... 
    -60Hzes panel, ami sajnos a konkurenciánál is így van a középkategóriában, de a mozgáskövetése nem vészes, ha nem erre van kiélezve az ember szeme, mondhatni átlag feletti. 
    -Leggyengébb pontja az operációs rendszere, ami Android, úgy mint a pl. Sonynál. Fel kell készülni néhány zökkenésre, nyekkenésre, bugra, de cserébe Google Asszisztens! ! és a szinte korlátlan customizing, a toldozás-foldozás élménye, apptelepítés a Play store-ból stb.. 
    -Ismert szoftveres hiba, hogy a moton blur effectet filmenként kell kikapcsolni, ha valaki nem szereti a szappanoperásító hatást, mert a game mód kivételével mindig visszakapcsol rejtélyes módon.

    [ Szerkesztve ]

    Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

Új hozzászólás Aktív témák