Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz ACE- #15868 üzenetére

    ...tényleg jobb lett volna privátban a sok off miatt...
    Én nem haragszom, nem bántottál meg - mások nevében nem nyilatkozom.
    Ellenben van azért némi félreértés:
    - nekem nincs sok százezres, vagy milliós tévém. Semmilyen sincs.
    - a hangrendszerem nem azért fejlesztettem, mert a házimozis formátumok különösebben érdekelnének (ha ez érdekelt volna, nem sztereó rendszerem lenne). Engem a hang érdekelt, és olyan zenei formátumok lejátszása, amit olcsó készülékek nem tudnak (vagy elég idősek már, és ezért másra nem használhatók). A hálózati-, illetve multimédiás lejátszási képesség tehát nem volt elsődleges követelmény, hogy több százezres médiajátszót szerezzek be, ez csak hozadéka volt egyéb elvárásoknak. A képminőség nekem megfelet a 45 ezer forintért vásárolt Dune-től is - de ettől még az Oppo lényegesen jobb ebben is.
    - nekem nem érdekem téged bármire is rábeszélni, sőt, én is annak a híve vagyok, hogy mindenki a saját igényeihez vásároljon, és ne máséhoz.
    - ennek ellenére azt gondolom, hogy aki itt tanácsot ad tévévásárláshoz, az többnyire tapasztalat és/vagy tudás alapján teszi. Az, hogy esetleg más árkategóriában gondolkodnak, mint te, lehet a véletlen műve, lehet oda nem figyelés, de lehet, hogy te nem voltál egyértelmű (ez most sem személyeskedés). Már nem emlékszem, honnan indult a vita...Ami biztos, én úgy érzem, van itt egy-két olyan ember, aki eléggé követi, érti a tévék világát, fejlődését - így eléggé jó érzékkel mutatnak irányt. Ha ez az irány nem áll összhangban a pénztárca tartalmával, az nem az ő hibájuk. Ellenben egyrészt vissza lehet kérdezni, hogy árban mehetünk-e lefelé, vagy másrészt önmagunktól is változtathatunk, ha már a fő irány megvan.
    - nem ismerem a tévéket (ezt már írtam, máshol pedig sokszor leírtam), így a Panasonicot sem. Nem tudom, hangban mire képes, milyen a lejátszási képessége fájlból. Ha olyan, ami neked nem megfelelő, azt sajnálom, akkor kell keresni egy másikat, ami jobb ebben a képességben. De tényleg megfontolnám, hogy 30-40-50 ezer forintért nem csak hogy jobb hangot kapsz (még akkor is, ha te ezt nem hallod), de sok bosszúságtól is kímélnéd magad. És nem, nem feltétlenül lenne egyel több távirányítód, ennek kiküszöbölésére már több mód is van.
    - sajnálom, hogy azt szűrted le, hogy itt csak olyanok adnak tanácsot, akinek milliós készülékei vannak. Még ha így is lenne, hidd el, nem ez az oka annak, hogy dedikált médiajátszót ajánlottak neked. Még egy egymillás tévében sincs olyan médiajátszó (legalábbis ezt gondolom), ami tudná azt, amit te és/vagy én szeretnénk kapni tőle. Ahogy írtam, ennek oka máshol keresendő (persze, azt nem írtam, hogy most sirassuk meg szegény gyártókat. Nekik ez a jogdíj dolog csak jól jön, többször lehet a vásárlót megkopasztani - ellenben a pénz pont oda nem jut el, akikhez kellene: az alkotókhoz. De ez egy másik történet).
    - de semmi képpen nem akarlak olyanról meggyőzni, ami neked valamiért nem megfelelő. Tudod, valaki piára, meg nőkre költ vagon pénzt, más mondjuk házmozira, én meg csak a hangra (mondhatni, én vagyok a legrosszabb). Nem szégyen az, ha nem hallod a különbséget a 128 és 192 kbit-es mp3 között ( nincs is akkora, mint egy 320 kbit-es mp3 és egy nem tömörített flac között), de én pl. hallom, ahogy hallottam, hogy bár a Dune a mai napig a szívem csücske, de a hangját nem tudtam elviselni (holott ez valósíznűleg mindenki másnak jó lett volna, aki 50 ezer alatt akart médiajátszót venni, hiszen a képe tényleg szuper!). És hát bocsánat, kellett egy jobb zenei lejátszó, ami ismeri az SACD-t és még néhány ritkább, de a CD-nél jobb minőségű formátumot. Hát végül egy olyan Oppo lett belőle, ami mellesleg a többi funkciójában is jobb, mint egy Dune. Kivéve a kezelhetőséget.
    A magam részéről megértelek, és szerintem azok is értenek, akik tanácsokat adnak (persze, hogy adnak, hiszen ezért jövünk ide). Nem rosszat akartak neked és nem kioktatni akartak, csak valahol te is egy különleges eset vagy, mondhatni nem átlagos tévévásárló, meg én is. Csak mindketten másért. Ennyi.
    Szerintem...

    (ja és hidd el, hogy a botfülű és hallja már egy alapszintű zenei láncon, ha egy mp3 szól vagy egy jóminőségű lossless, esetleg CD. Te is hallod, csak nem erre fókuszálsz. Nincs ezzel baj. Ha lenne, akkor pl. a párom és én napi szinten tépnénk egymást - ő azt mondja, neki jó a laptophoz bluetooth-szal kapcsolt hangszóró is, de amikor meghallja ugyanazt a szar youtube-os klipet az én hangrendszeremen, akkor azért kicsúszik a száján: hűűű... :) )

Új hozzászólás Aktív témák