Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz Vasti74 #98490 üzenetére

    Szolgáltatótól nem tudsz bérelni normálisat?

    Németben szerencsére több lehetőség is van. Vagy 3 féle router közül választhatok.
    Először az alapot kértem, az ingyenes. Gondoltam csak nem olyan rossz, még ha csöves is. Hát pedig egy ótvar nagy hulladék. Frissítésnél a LED-ek villódzanak, mint a karácsonyfa izzósor. Baromira zavaró fényes fehérek ráadásul. Ha egy új eszköznél beállítom az IP-t static-ra, akkor azon a gépen biztos, hogy nincs percekig hálózati elérés, amelyikről a beállítást csináltam. Legszívesebben egy csavarhúzót állítottam volna belé, az megy a csőhöz.
    Aztán néztem, hogy amit még lehet tőlük kérni, az 8€ havonta. Ha megveszem magamnak, akkor 280€. Úgyhogy béreltem inkább, mert két évre így olcsóbb. Aztán meglátjuk, milyen csomagajánlatuk lesz két év múlva és hova fejlődik a technológia. A wifi7 már a nyakunkon.

    Másik megoldás, ha a szolgáltatói eszközt modem módba teszed és mögé kötsz egy olyan router-t, amilyet akarsz, de nem kell annak modemesnek lennie. Így olcsóbb lehet vagy ugyanannyiért jobb hardvert kapsz.

    Volt DSL-es fritz-em is. Szolgáltatótól. Szerettem. Jól működött. A pincében szerintem meg is van az utolsó, mert úgy emlékszem, hogy nem kérték vissza szerződésbontáskor.

Új hozzászólás Aktív témák