Új hozzászólás Aktív témák

  • pomk

    őstag

    válasz dkess #89447 üzenetére

    Köszi a rengeteg tippet!

    Megpróbáltam a cellmapper oldal térképét és a házunk alaprajzát és elhelyezkedését egymásra vetíteni:

    Nagyjából a piros vonallal jelzett mező alatt lenne a 300 / 60 Mbps mező jobb széle (a nyilak iránya mutat a település közepe felé). A ház felépítése alapján L alakú a kép szerint a bal oldali sarokban (sárga vonalakkal határolt rész) helyezkedik el a nappali + konyha, a bal felső részen pedig a 3 háló (barna vonalakkal határolt rész). A telek mérete a korábbiak szerint ~40 x ~25m. Ajánlásod alapján akkor 2db, ASUS ZenWiFi CT8 routerre lenne szükség a ház és a kert lefedésére. A 2db eszköz "csak" a lefedettség növelés érdekében szükséges vagy más miatt is ajánlod? Amennyiben elég lenne 1db, akkor egyelőre csak egyre ruháznék be. Abba dugnám a kapott SIM kártyát és szórnám szét a WiFi jelet. Amennyiben a későbbiekben a lefedettség és a kert kihasználtsága úgy alakul a felső zöld csillag helyére behúzott UTP kábellel tudnék csatlakoztatni +1 eszközt a központi routerrre.

    Az általad felsorolt opciók közül azt gondolom a robot fűnyírónak nem kell a 300 Mbps a kert végében, így szerintem elég a "bedugom a szolgáltatói stick -et a CT8 -ba" forgatókönyv. :)
    De ebben az esetben a 300 Mbps-ből miért lesz "csak" 100 Mbps?

    A koax + belső UTP kábelek kiépítése így szerepel a villamos terven:
    - központi elosztó szekrény a sárga téglalap jobb alsó sarkánál lenne, ide jönne majd be egyszer csak a kábeles TV / net (koax)
    - Nappaliban és a 3 szobába innen lenne kihúzva koax és UTP kábel + természetesen az elektromos kábelezés (központi szekrényből menne a nappaliban látható zöld csillagig és erről a kábelről a barna és sárga téglalapok találkozásánál lenne leágaztatva a 3 szoba)

    Ez így megfelel szerintetek? Későbbiekben így elég a központi dobozig behúzni az utcáról a koax kábelt. Onnan megy a routerig ami pedig vezetéken szétszórja a vezetékes eszközöknek a szobákba. Bár most gondolkodom, hogy ebben az esetben a központi dobozig minek az UTP kábel??? :F

    A hétvégi mérés remélem segíteni fog az irányban. Bár ha jól értem 1db ASUS ZenWiFi CT8 routerre mindenképpen szükség lesz. Akkor ezt meg érdemes már most megvenni? Ill. akkor szükség lesz egy olyan USB stickre is, ami képes fogadni a szolgáltató SIM kártyáját és azzal csatlakozni a routerhez USB-n keresztül?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák