Új hozzászólás Aktív témák

  • Tsebacsi

    nagyúr

    Sziasztok!

    Lehetőségem adódna új routert beszerezni itthonra.
    Digi 1000-es netem van, alul a garázsban van a Digi-től kapott Huawei HG8247H eszköz, ez ad alapból egy wifit lentre, plusz az emeleten a PC-nek és a többi cuccnak (latop dokkoló, videórendszer és annak a kamerái) egy Archer C5 v2.

    Biztos hülyeség, de sajnos a wifi külön van fent is, lent is, az alsó is egy külön hálózat, és fent is van 2db (2,4 és 5GHz).

    Valahogy próbáltam már összefésülni a kettőt, eddig nem sok sikerrel, esetleg erre egy jó ötletet szívesen fogadok (akár megfelelő fórumba irányítással).

    De ami a lényeg: Szüleimnek adnám az Archer-t, és néznék ide fentre egy újabb routert.
    Mi most az ajánlott (mondjuk 50k-ig bezárólag)?
    Torrent ugye van :B A wifiken az alábbi eszközök lógnak:

    Fixen egy samsung tv (ez azt hiszem csak a 2,4GHz-et támogatja), 4-5 telefon (ha nem a lentin vannak épp), HP nyomtató (szintén csak 2,4GHz ja jól sejtem), laptop.

    A lenti Huawei router más IP-n van, mint a fenti (ha ez fontos), a kamerarendszer miatt, aminek sajnos az egyik kameráján nem tudom átírni az IP-t. :D

    Ha ez számít még: Az "5G"-s wifi már 2 szobával arrébb is problémás tud lenni, az alsó szinten főleg, ott alig látszik, de a telefon pl. még rajta marad, így kapcsolat van de net nincs, mindig át kell állni manuálisan az alsó wifi-re.

    2016-ban épült ház, a szint közti födém beton, a falak téglák, 14-20 centi közötti szélességgel.
    [kép] Ez a felső szint alaprajza, a hálóban már néha nehezen veszi a jelet.

    Szóval milyen routert ajánlotok erre a felhasználásra és ezekhez az adottságokhoz?

    Illetve esetleg hogy tudnám összevonni a két wifit (lenti és fenti), annak tudatában, hogy az alsó 2,4GHz-et tud csak ha jól tudom, míg a felső 5G-t, és örülnék is a nagyobb sebességnek.

    Köszi és bocsi ha kicsit keszekusza lett :)

    Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Új hozzászólás Aktív témák