Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz G.I.JOE #87746 üzenetére

    Mindenekelőtt több dolog nem tiszta az eredeti írásod, a mostani és a rajz alapján.

    Egyfelől eredetileg írtad, hogy 3 kamerád van PoE switch -en. Most a rajzon van 2 db WiFi kamera. Akkor valamelyik hibás? Avagy lenne 3 db kamera kábelen és 2 db WiFi -n? Amennyiben most kábelezel, akkor miért nem alakítod úgy, hogy az összes kamera kábelvégen lesz, pláne ha tudhatóan lesz egy raklap WiFi -s okoseszköz is?

    Egyébként a spájzból lenne a LAN csillagszerűen elágazva? Én azt mondanám, ha most kábeleztek amúgyis: menjen minden szobába LAN + a nappaliba + minden kamerához, de akár opcionálisan a konyhába is. Amennyiben belefér akkor Cat6 -al.

    Nagyjából a 3 zöld pont csoporthoz raknék egy-egy routert. Az ONT -os szobába a PC fölé, a spájzból pedig két kiállást csinálnék a nappaliba (a közepe irányában) - egyet az egyik routernek és egy másikat a vezetékes eszközöknek.

    Most írnék kétfajta ajánlást:

    - ASUS CD6 AC1500 (3-Pack) - EMAG -ban akciós: 55K HUF - [link]
    - ASUS ZenWifi Mini Mesh AX1800 (XD4) 3-Pack - MM -ben akciós: 108K HUF - [link]

    A CD6 -al egy switch -et tudnánk spórolni az ONT -os szobában. Amennyiben a garázs melletti szobában is lenne egynél több vezetékes eszköz (azaz kellene oda switch), akkor lehet kettes pakk -ot vennék és mehet oda egy AC57U v3 vagy AX56U (attól függően, hogy a pakkunk AC -s vagy AX -es lesz).

    Persze lehet 3*AC57U v3 vagy 3*AX56U is akár. Tudom fájdalmasabb, de az AX -es vonalat ajánlanám inkább ...

    Én egyébként úgy gondolkodtam, hogy a Digi -s ONT bridge módban lesz - azaz semmilyen WiFi -t nem fog szórni. Továbbá arra nem tudom mennyire figyeltetek oda, hogy majd az ONT -tól kell szétágaznia a koax hálózatnak a TV -khez ...

Új hozzászólás Aktív témák