Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Arnee01 #85682 üzenetére

    Szívesen.

    Ez a felállás tartogat számos előnyt önmagában is - pl. port-forward, dhcp reservation, egy DDNS és/vagy VPN szerver beállítása, de akár persze tehetsz rá nyomtatót, 4G -s USB stick -et vagy akár háttértárnak (biztonsági mentésnek, médiaszerver is) és még Mesh rendszert is lehet rá konfigurálni (amennyiben az a forgatókönyv lesz) ésatöbbi ésatöbbi. A szolgáltatói eszközzel ugye egyiket sem tudod.

    Alex91 ajánlata is "kábelvégre dugós". Igaz, hogy kevés LAN csati van rajta, de nem nulla. Ráadásul a főrouterből megy kétfelé a két node felé egy-egy UTP. Persze a switch -eket hozzá kell számolni az árhoz, ha nincs elfekvőben. Egyébként az ajánlott ZenWiFi AX1800 -as - mint a AX56U is ... A routerrel kapjuk a LAN portokat is (ugye Nálad a node -oknál is vannak kábeles eszközök) és talán egy fokkal jobb rádiós tulajdonságokat. A ZenWiFi -vel meg a dizájnos kinézetet. Összeségében ugye hasonló árban vannak ...

    Ja most nézem még egyszer, hogy AC -sat ajánlott - ennél ugyanaz a képlet, mint fentebb csak a AC57U v3 -t behelyettesítve. Ez az AX -es verzió, amire fentebb gondoltam: [link] .

    @Daywalkerke,

    Összedobtam már egy rajzot, hogy el tudd képzelni mire is való egy WiFi -s "erősítő" és egy "hatótávnövelő" (utóbbi repeater vagy extender). Ilyesmit a korábbi képemen nem láttunk - ugye? Talán ez is segít eldönteni melyikre van szükséged:

    Persze utóbbihoz lehetne vonatos meg hegyiösvényes meg hasonló rajzok, de ne bonyolítsuk ...

Új hozzászólás Aktív témák