Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz nVIPER #7055 üzenetére

    Nem tudom, hol és mit olvastál az Asus-ról, de nekem az Asus RT-N16 eldődje a WL-500gP (is) jó ideje megvan. Mintahogy annak a jópár fórumozónak aki kb. 11.500 hszt generált egy hasonló fórumban mint ez itt.

    Persze sosem lehet mindeki elégedett és pl. a WL-500 tápjának van egy típushibája (ami miatt néhány fórumozónak cserélni kellett), de a megbízhatósággal sosem volt gondom (ahogy a többségnek).

    Újraindítás oka nálam fimrware csere vagy áramszünet (ekkor magától indul). Hozzá kell tegyem akinek fontos a megbízhatóság nem gyári firmware-el használja ezeket a cuccokat.
    És az nagyjából mindegy, hogy az Asus vagy a Lynksys (by Cisco) vagy más gyártó gyárotta a HW-t (az viszont fontos, hogy legyen open source firmware hozzá). A jelet tipikusan SW (firmware) hiba miatt dobják, szinte sohasem HW. MInt látható a HW egyébként is nagyon hasonló (ha nem ugyanabból) az elemekből építkezik.

    Az újabb n-es routerekre még frissek a firmwarek, hogy a megbízhatóságról sok konkrétumot lehessen mondani. Nem kivétel az RT-N16 ez alól sem. Haonlóan a firmware választék is még kicsit szűkös. Egyébként a HW-hez hasonlóan a firmwarek (legalábbis az open source variánsok) nagyjából ugyanabból a forrásból dolgoznak (ezt néhány hsz-el korábban linkekkel is leírtam), azaz ezek megbízhatóságával sem lesz idővel gond.

    Lehet ezért is lenne most még kevésbé bevállalós a külön switch-es megoldás.

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák