Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz szasanyi #19346 üzenetére

    gyakran látványos a dolog, hogy egy adott ellenoldali wifi modul miként viszonyul például a egy bizonyos router/chipset wifi szórásához, mert akár több/sok megabit/sec sebességbeli eltérés is mutatkozhat - persze úgy is, hogy más befolyásoló tényező nincs, nem érhető el másik wifi hálózat...stb, tehát valóban csak a csatorna értékének módosítása okozza a javulást/romlást!
    ezért szoktam azt mondani, hogy nem minden, ha szoftverrel keres valaki egy üres csatornát és azt használja, gyakran nem mindig az a legjobb, sokszor előfordul, hogy egy amúgy foglalt, de az ellenoldali párosítás miatt előnyösebb csatornán jobb a szórás, gyorsabb az átvitel, tehát javasolt minden csatornát manuálisan tesztelni!
    lesarkítva; a valós átviteli sebesség, a stabilitás, és a ping is változhat a használt -párosított - csatorna értéke/frekvenciája által, és bizonyos esetekben közel annyira fontos lehet a két eszköz megfelelő csatorna általi párosítása, mint az üres csatorna használata!

    bluobluo75; a tp-link wifi eszközöknél a a típus végén a "d" jelölés utal az antenna cserélhetőségére! "nagyobb" antennával valóban javítható a szórás!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák