Új hozzászólás Aktív témák

  • memorix

    aktív tag

    válasz bmwm3 #101658 üzenetére

    Eleve a wifi jelet korlátozza, hogy szekrénybe tartod a routert a kábelek miatt.
    A wifi jelet korlátozza a beton födem és a 40 méteres távolság ha kint vagy a kertben.

    Az AX szabvány akkor működik ha a vevő és adó rálát jól egymásra. Ha közte nagy a távolság vagy falak vannak akkor a jelerőssége romlik.
    Nekem 1 szintes a házam és van egy nagy kert. Nálam Asus RT-AX-92U van meshbe kötve Asus ac66 B1 -l kábelen. A kertbe kiraktam egy asus repeatert és igy a kertbe van elegendő jel erősség. Azonban optikai kábelem van 1 gigabites nettel.

    A gyártók nem adják meg, hogy méterenként mennyit romlik a jel erőssége. Ez erősen függ a router és vevő elhelyezkedéstől, domborzati viszonyoktól, fal vastagságoktól, router elhelyezésétől és a router teljesítményétől.

    Csak azt tudom mondani hogy a Asus TUF 6000 és a RT-AX88U kb 30% nagyobb körön belül tudja kiszolgálni a rácsatlakozott vevőket mint a RT-AX57 -s. Miközben gyorsabb átvitelt és sokkal több speciális "megoldást" ismer. Több memória és erősebb és gyorsabb CPU van a drágább készülékeken amik több csatlakozott eszközt tudnak lekezelni és gyorsabban kiszolgálni együttes kérések esetén.

    Normál használatra teljesen jó az Asus RT-AX57 -s. Lehet akár meshbe is kötni ezeket ha többet veszel. Azonban akkor kábelezni kell, hogy gyors is legyen.

    Az Asus RT-AX57 -s kb azt tudja mint a mostani RT-AC65P .

    Az asus RT-AX57 -s ismeri az AX szabványt és a RT-AC65P nem
    Az asus RT-AX57 gyorsabb cpu és dupla mennyiségű memoria van azonban az

    RT-AC65P trasmit/receive:

    MIMO-teknologia
    2,4GHz 3 x 3
    5GHz 3 x 3

    Mig az RT-AX57 -s csak
    2,4GHz 2 x 2
    5GHz 2 x 2

    Nagy előlépés nem lenne a csere AX57 -re. Csak több eszközt tudna stabilan lekezelni. Előfordulhat, hogy az eszközök számát már nem bírja a mostani routered.

    A RT82U esetében más a helyzet. Ott jelentősebben nagyobb a sebesség és több vevőt tud lekezelni az AX57 -s hez képest. Azonban a jel erőssége nem jelentősen erősebb mint az AX57 -s esetében.

    A TUF AX6000, AX 88U van kiegészítő 30% jelerősség növelés igy nagyobb a teljesítmény és még erősebb CPU -l és több memóriával rendelkezik a router. Plusz minden szabványból ismer mindent szinte. Kivéve a Wifi 6E, 7 -s .

    Nehéz megmondani hogy mivel járnál jobban. Egy erősebb routerrel vagy csak egy alap cserével vagy 2 db alap routerrel meshbe. Ezt csak kísérletezéssel lehetne megmondani.

    Ha sok régi eszközöd van AC és nem AX -s akkor az AX router nem hoz teljesítmény javulást ha a AX57 -s választod. Max ha a routered meghibásodott.

    A RT-AX82U 802.11ac (1024QAM) : 4333 Mbit/s (sima 1800 Mbit/s)
    miközben a RT-AC65P csak WiFi 5 (802.11ac) : 1300 Mbit/s

    Itt akkor lesz gyorsabb ha több eszközt egyszere szolgál ki a routered és minimális sebeség növelés lehet.

    Valószínűleg ha kábeleznéd a födémet a jelenlegi routered mellett akkor ott jó lehet a jel erőség ott.

    Amúgy nem nőt az eszközök száma vagy az igénybe vett hálózati forgalmad? Lehet, hogy a routered ezt nem bírja?

Új hozzászólás Aktív témák