Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz ginotaki #29038 üzenetére

    Szia!

    Hogy mennyire tudsz látható képet vetíteni azon a teraszon, az leginkább azon múlik, hogy az mennyire megvilágított, és különösen, hogy a környezeti fényből mennyi jut a vetítőfelületre. Ha például a vetítőfelületet közvetlen napfény éri, akkor annak fényessége akár 10.000 nit is lehet, amit lehetetlen projektorral túlvilágítani, vagyis felejtsd el a vetítést. Lehetne alkalmazni un. környezeti fényt nem visszaverő speciális vetítővásznat (Da-Lite Parallax 0.8, DNP Supernova, Screen Innovations Black Diamond 1.4, Stewart Firehawk G4), de ezek nem olcsók.

    Az említett árkategóriába eső projektorok mondjuk 2.000 lumen tényleges fényáramával a 2,3 m széles 16:9-es gain 1-es vetítővásznon 214 nit csúcsfényesség érhető el. Mivel a valamennyire élvezhető vetített videókép kontrasztjának minimum 15:1-nek kéne lennie, ezért a vetítőfelületen a "fekete szint" nem lehetne nagyobb 14 nit-nél, amihez azt elég komolyan kell árnyékolni (nem könnyű feladat).

    Mivel a felsoroltak közül a 3LCD technológia fényhatásfoka a legjobb, ezért adott költségkeretből az ilyen vetítőkkel állítható elő a legnagyobb színes fénykibocsátás (ez utóbbi azért fontos, mert az olcsó DLP vetítők is képesek magas fehér fényáramot produkálni, de színeset kevésbé).

    Az adott árkeretben a legnagyobb fényerőt és kívánt felbontást az EPSON EB-U32 nyútja.

Új hozzászólás Aktív témák