Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    válasz bluemirage #41628 üzenetére

    Nem értem a stílusod és úgy tűnik, másról beszélsz.

    1. téma
    Az öregúr szerint a program lényege az volt, hogy szövegeket tudott bevinni és hozzájuk megjegyzéseket tenni, hogy melyik ismerősével van kapcsolatban, majd az ismerős nevére kattintva látta az összes megjegyzést, ami vele volt kapcsolatban.

    Amit javasoltál, az egy levelező program, a pár képernyő kép alapján nekem úgy tűnik, a régi Outlook-ra hasonlit, ami arra volt jó, hogy adott időpontra lehetett bejegyzéseket tenni a naptárba és erről kiválasztott személyeknek emilt lehetett küldeni.
    Ennyi. A személyek és az események nem voltak összekapcsolva, igy nem lehetett semmi listát lekérni.

    Azért köszönöm, továbbitom a fiataloknak, hogy próbáljk ki és majd jelezzenek nekem vissza, hogy ténylegesen mit tud a program.

    2. téma
    Az öregúr egy közel 85 éves nyugdíjas 80 éves feleségével és nemrég sajnos volt szerencsém közelről látni, hogyan élnek, és bizony pár napig a jóvoltomból volt mit enniük, mert sokadika volt.
    Egészen tavaly őszig boldogan használta a magyar XP-t és nem webezett, de tönkrement a gépe. Büszkén újságolta, hogy alig 30 ezerért kapott egy Dell PC-t win8-al és mindennel és novemberben gyorsan rácsapott a telekomos legolcsóbb ajánlatra 10 Mbps internettel és telefonnal két éves hűségnyilatkozattal. Majd segítséget kért, mert a webje lassú volt.

    Most megnéztem, törném el mindkét kezét azoknak, akik ilyeneket csinálnak. Az internetre adott modem eleve maximum elvileg 8Mbps-re képes, gyakorlatban talán 7 lehet, de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú. A win8 nagyon gányolt lehet rajta, Office2013 Wordje RTF fájlt képtelen megnyitni és egyéb programok is vannak rajta, amik szerintem elvileg fizetősek lennének.

    Sajnos életemben most láttam először win8-at és nem tudtam vele mit kezdeni, ráadásul a 8 GB-os pendrájvomat nem volt hajlandó felismerni, az 1 GB-os pedig kicsi volt és még pc360 gyors és szokás szerint szakszerű segítségével se tudtam megoldani a helyzetet.

    Úgyhogy most keresgélek valami megoldást, hogyan és hol kaphatna Bp-en egy normális PC-t, vagy akár egy laptopot, amivel legalább 6-7Mbps-es letöltési sebességet el tudnak érni és egy normális és legális sw arzenál legyen rajta, csak olyan, amire valóban szüksége van.

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák