Új hozzászólás Aktív témák

  • Varshi

    aktív tag

    válasz atala #7482 üzenetére

    > Többször nem nagyon lehet, mert szétmegy a szivacs is benne, és a fej sem nagyon bír többet

    De persze nem 1->0 az átmenet. (extrém eseteket kivéve)
    Először csak csökken az újratölthető mennyiség, persze időközben már mondjuk piszkozat módban őrült sokat kihagy, de mondjuk még normálban oké, aztán már csak minőségiben.... DE EKÖZBEN több 1000 oldalt gyakorlatilag ingyen elnyomtatgatsz. Cserébe szívás töltögetni a konyhapulton. :)
    A "hibátlan" és a "még elfogadható" (otthoni célra, pl. vizsgatételeket ne monitoron tanuld) között elég nagy a különbség.

    Most az L szériásokkal is csak megközelítem azt a nyomtatási költséget, ami egy Kínából pár dodóért, aztán már itthonról 1000 Ft-ért rendelt nagy flakon (még mindig megvan a mennyiség 2/3-a :-D) tintából ki lehet hozni olyan patronokkal és nyomtatókkal, amik elfogadják a töltögetést. Nagyjából az első 4-5 utántöltésnél látod, hogy ha elfogy, akkor kell-e még abból a tintából, vagy nagyon szar, szőrös stb.
    Egy gyári új patron meg mondjuk 3500,-

    De persze amikor egy tartály 1000 Ft, akár közben is válthatsz.
    Cserébe fel kell készülni, hogy pont a nyomtatás közepén kell újratölteni, ez nem tesz jót az idegeknek. :)
    Ez az újratöltögetés szerintem akkor jön be, mikor közepes mennyiséget nyomtatsz, két patront is "futtatsz" párhuzamosan (hogy "on the fly" cseréld, és majd másnap nyugodt körülmények közt újratöltesz), és két kifogyás közt nem telik el annyi idő, hogy beszáradjon a tartalék.

    Tehát heti 100-200 oldal mondjuk.
    Amint ezt a mennyiséget átléptem (és sűrűbben kellett töltenem), már kezdtem unni (pedig elég profin töltöttem, már kesztyű se kellett hozzá, annyira "tisztán" csináltam).
    Alatta egyértelműen egy régebbi, akciós típust érdemes venni, aminek az utángyártott patronjai olcsók, és egyben van a patron a fejjel. Itt a töltögetés konkrétan nem éri meg.

    ---
    Így sok év és kurva sok vaskos doksi (saját költségre való!) nyomtatása után azt látom, hogy az itt megadott alapszabályok alapvetően mindenkire érvényesek, csak sokan meg se hallgatják, mit írnak itt le, ha az nem egyezik meg azzal, amit igazából már jó előre elbookmarkoltak maguknak, és csak megerősítést várnak.

    Meg aztán a márka például olyan hit kérdés is, mint a motorolaj. :)))

Új hozzászólás Aktív témák