Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Wolfskin #14314 üzenetére

    Én írtam róluk, de nem azt, hogy 30-40.000 lap lehet az élettartamuk!
    Eleve oldalt szokás megadni, nem lapot.
    A problémák megjelenése 30-40.000 oldal fölött várható, de a piezzos fej élettartama akár ennek többszöröse is lehet.
    Az Epson tintatartályos nyomtatók esetén a normál jótállás 30.000 oldalnál kezdődik, van amelyiknél 50.000 és van aminél 80.000 oldalt vállalnak. (Ez alól a legolcsóbb L120-as modell és a 6 tintás gépcsalád alja kivétel.) Brother ha jól tudom nem is ad meg oldalszám limitet, csak élettartamot (3 év).

    A HP, Canon az bubble jet technológiát használ, ezt termálnak szokás hívni, nem pedig szublimációsnak.

    https://www.papyrus.com/huHU/services/page_00000FG7/Tintasugaras-nyomtat%C3%B3-m%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9se.htm

    https://en.wikipedia.org/wiki/Inkjet_printing#Drop-on-demand

    Ésszerű minden berendezést úgy tervezni, hogy minden alkatrésze közel azonos ideig tartson ki. A nyomtató élettartamának végét nem feltétlenül a fej elhasználódása jelenti, hanem görgők, fogaskerekek, tálcák, rugók elöregedése, és ezek a problémák felhalmozódnak.
    Lásd a HP, Canon filléres gépei, melyeket kész vagyon üzemeltetni. Olcsó (és ezáltal gyenge) megoldásokkal pakolhatták tele a gépet, mert senki nem fog velük sokat nyomtatni.

    Én rendelkezem HP, Epson, Brother nyomtatóval, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A gép képességeinek kiaknázása erősen függ a felhasználó tudásától, vagy a felhasznált alapanyagoktól (pl. papír minősége). Nem lehet jó összehasonlítást írni, vagy korrekt módon pontozni a képességeket.

Új hozzászólás Aktív témák