Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Coporno #125453 üzenetére

    Hát ez fogós kérdés, DE!

    Az a helyzet, hogy az x220-an Sandy Bridge processzor van. Az a processzor SSE1,2,4,1 utasításkészlettel rendelkezik. A mai processzorok AVX2-vel, a kettő között az a különbség, hogy az AVX2 videó feldolgozásban sokkal fejlettebb, ugyanis natívan tartalmaz egy halon utasítást ami kifejezetten ezt tartalmazza.
    Ugyanakkor Haswell felett elsősorban U-s procik vannak, amik lassan leváltották az M-es processzorokat. Vannak bivaly processzorok (U 27 wattos, H, Q) de ezek igen magas árban játszanak csak.
    Az általános U-s processzorok sebessége folyamatosan növekszik, de még közel nem érte el a régi M-es processzorok alapfrekvenciáját.
    Így ha ki tudsz fogni U-s processzorban i7-es gépet, akkor az fel tudja venni frekvenciában a versenyt a Sandy Bridge M-es processzorokkal.
    Multimédiában a modernebb utasításkészlet miatt elméletben gyorsabb, de ezt előtte érdemes lenne letesztelni, mert a HD-t a Sandy is eléggé vágta.

    Szóval a kérdésed elég nehéz téma.

    Dell Latitude E7250 Ultrabook
    DELL Latitude E5250 Notebook

    Mindenképpen nézz meg előtte egy ilyen gépet, hogy mennyire használható arra amire akarod.

    A brodwell processzorok sebességét az intel már szépen felvitte, még az U-s kivitelben is, a Haswell ugyanebben sokkal lassabb. Ugyanakkor a Broadwell mag, és a Haswell mag kb ugyanazt tudja, viszont a Broadwell magasabb sebességen, és picit jobb VGA-val.

    A MacBook ennyiből nem jön ki ráadásul sokkal elavultabb gépet kapsz garancia nélkül. Nem éri meg.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák