- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devily
tag
válasz membrandj #111297 üzenetére
A professzionális pókert úgy érted, hogy 4 monitoron, 16 asztalon?
Abban az esetben, ha egynél több külső megjelenítőt szeretne a cimbora a laptophoz kapcsolni, nem biztos, hogy lesz ennyiből új gép.Ha sok a monitor, akkor érdemes elgondolkozni használt, dokkolható gépen. Egy dokkolóval meg lehet oldani a több monitor kérdést.Egyébként ennyiért Dell 5558 és Fujitsu A555G van FHD IPS panellel. Én semmiképpen nem mennék FHD felbontás alá online póker esetén. Fontos, hogy egyszerre több asztal is látható legyen és kis felbontáson ez elég kényelmetlen tud lenni.
-
Orlin
addikt
-
-
Devily
tag
válasz membrandj #111305 üzenetére
Az ASUS X széria annyival gyengébb, hogy semmilyen szinten nem ajánlott megvenni.
Az általatok kinézett DELL teljesen jó. Azért ajánlottam inkább a FHD-s modellt, mert sokkal szebb a képe, nem torzulnak a színek az IPS kijellzőn és a nagyobb felbontás hasznos lehet, ha egyszerre több asztalon van a kolléga. Illetve, ha a másik monitor felbontása is FHD, akkor a Windows asztal kiterjesztésénél nem lesz olyan gond, hogy vissza kell venni a külső megjelenítő felbontását.
Nem utolsó sorban pedig vastagon a megjelölt kereten belül vagytok így is, szóval miért ne lehetne egy kicsivel jobb gépet venni, mint amit előzetesen linkeltél? -
Tikakukac
titán
válasz P. úr #111308 üzenetére
Árfolyam pölö. Rengeteg embert tudok aki addig húzta a dolgot, míg végül az utolsó előtti darabot kapta nagykerből +28k-ért, ez egy Dell volt. Vagy kifut és nem lesz egy sem aztán kukucska van, mint új G Asus faja TN panellel, nyamika.
Ha kell akkor vásárlás, nem habozgatás.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok. Lenovo g500s (pentium2020m nv720m 8gb) cserélném 1 erősebb laptopra. 100.000huf + a régi gép össz kb 150k nettót szánnék rá. Elsősorban játékra használnám és tudom, hogy ez nem egy "gamer" gép ára de mi a max amit ebből ki lehet hozni? Win7 használnám ,dvd meghajtó nem szempont. Hordozhatóság es akku nem számít. Ssd nem fontos. Használt is szóba jöhet ha van számlaképes ill esetleg olyan üzlet ahol a régit korrekt módon beszámolják.
Előre is köszi.....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
Chris78
aktív tag
válasz Khelben #111311 üzenetére
Köszi a gyors választ. Gondoltam 3 év telt el az akkor 120k körül vásárolt g500s óta és azóta többet fejlödött a technika. Akkor ebben a bruttó 180k kategóriában ez a max amit ki lehet hozni? Vagy annó en vettem jó áron a lenovot
....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy ajánljatok nekem 2-3 laptopot (per árkategória), ami megfelelne a következőknek:
1) A vásárlás 1-2 hónap múlva történne.
2) Két árkategóriát jelölnék meg: 300-350e / 350-400e
3) Munkahelyemen van rá szükség, főleg virtualizáció miatt.
4) Játékra nem tervezem használni.
5) 13,3"-os kijelzőméret (de ahogy láttam, ez a méret ritka azokkal a paraméterekkel, amiben én gondolkodom, ezért valamivel lehet nagyobb, ha nincs más lehetőség), fullHD felbontás és matt kijelző, IPS nem feltétel.
6) Folyamatosan viszem magammal szinte mindenhova, így a tömege elég kritikus tényező.
7) Operációs rendszer nélküli gép teljesen megfelelő.
8) A jelenlegi gépemben 640 gigás merevlemez van, ez elégnek bizonyul, tehát vagy lehetne egy sebesebb darab 600GB körüli HDD, vagy esetleg egy 512GB-os SSD.
9) Ha már virtualizálás, akkor nem ártana a 4mag-8szál és 16GB RAM (a bővíthetőség előny). Alapvetően az Intel (i7-6700HQ+) processzorokat részesítem előnyben.
10) Új gép vásárlása van tervben.Alapvetően valamiféle "business class" laptopra lenne szükségem. Fontos, hogy megbízható legyen, 2-3 évre tervezem a vásárlást.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
PrinceOki
újonc
Sziasztok!
Nagyon megköszönöm a segítséget! Itt a kitöltött kérdéssor:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Május - legkésőbb június.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 300.000 Magyar Forint. Mehet fölé is (legyen maximum 340.000,-), ha van olyan ajánlat, ami tényleg jó, és megéri a plusz költséget.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
-Egyetemre kell majd szeptembertől, ha minden igaz szoftvermérnök szakra. Tehát kell tanulásra/jegyzetelésre, programozásra. Nem vetem meg a játékot sem, de arra van rendes asztali is. lol, hs, diablo 3, ezek fussanak rajta szépen, de nem ez a fő szempont.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-Amikkel játszom, azoknak nem olyan nagy a gépigénye, ezért szerintem mehet "fullon".(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-Ne legyen 15,6"-nál nagyobb, sőt, preferálnám ez alatt. FullHD IPS. Nem szükségesek az ilyen 2,5K vagy 4K-s csodák. Fényes vagy matt, az gyakorlatilag mind1m nem lenne napsütésben használva.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-Elég sokat lesz hordozva. Munkába is, egyetemre is. Minden napi társam lenne, amíg haza nem érek.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-Nem lényeges, hogy legyen.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-Legalább 256-os SSD, de ha olcsóbban kijön HDD-vel, és van benne M.2 foglalat, úgy is jó. 8GB ram minimum, és optikai meghajtó nem kell egyáltalán.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-Világítós Szűzmária! Viccen kívül, szeretném ha a billentyűzete világítana. Hozzászoktam, és szeretem is.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Mivel még messze a vásár, és csak előre tervezgetek, ezért ezt a pontot kilőném. Alapból szeretnék újat.Személy szerint a Razer Blade Stealth-be beleszerettem. Nem tudom, hogy jön-e európába, és mennyi lesz itt az ára, de az még bele is fér a büdzsébe, ha az amerikai árat veszem alapul(tudom hogy itt úgyis euróba kell...). A Razer Core is nagyon tetszik, és úgy egész pofás kis játékgép is lehet belőle. Minden esetre valami ultrabook szerűséget szeretnék, amibe ha nem fér bele a játék, akkor így jártam, de jó lenne. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Khelben
nagyúr
válasz PrinceOki #111316 üzenetére
HP Envy 13 nem rossz cucc ilyesmire. Játéknál nyilván kompromisszumos.
-
Zsolt_Nagy
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
néhány héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250 000 Ft (Notebook.hu oldalon van most lehetőség 0%-os thm-es részletre, azzal az összeg nagyobb is lehet)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
modellezős, tervezős programok (Catia, Pro Engineering, SolidEdge) főleg tanulás szintjén
játék szintén fontos lenne
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs túl nagy igényem, közepes grafikai beállításokkal, stabilan fusson, full hd felbontást preferálom (párszor csatlakoztatva lesz külső monitorra), a lényeg, hogy ha az elkövetkezendő 1-2 évben ki akarok próbálni pár új játékot, legyen rá lehetőségem.
egy fontos ilyen játék van amit használok, az az iRacing szimulátor (folyamatosan fejlesztik, így nehéz hozzá aktuális ajánlott gépigényt találni, de egy erős processzor és egy jó videókártyát azért igényel)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
lehetőleg matt, full hd-nek örülnék, de 1366x768-al sem lenne bajom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Havi 1-2szer hosszabb úton, illetve ritkán egyetem és kolesz között, nagyon ritkán talán vonaton 1-1 filmet megnéznék
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win 10-el fog menni, van saját
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-nek örülnék legalább 120Gb-nak, ha nem fér bele a keretbe, akkor viszont szeretném ha később lenne rá lehetőségem, hogy ssd-t rakjak bele
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
eddig laptopon mindig hűtéssel volt problémám, így az fontos szempont, hogy az jól meg legyen oldva
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
főleg új, de használtat is meghallgatok, 2-3 évre tervezek minimumNotebook.hu mennyire megbízható oldal szerintetek? Van most egy nagyon csábító, 0% THM-es részletfizetéses ajánlatuk ami felkeltette az érdeklődésemet.
Kinéztem pár gépet, ár szerint növekvő sorrendben, ezekről mi a véleményetek? (Az utolsó már kicsit túl drága, de ha sokkal jobban megérné, mint a többi megfontolnám azt is)
Asus g551jw
acer aspire nitro vn7-592g
Dell Inspiron 7559
Asus n551jwAsus g551-et, illetve a Dell Inspiron 7559-et tudnám bővíteni ssd-vel később? H jelzésű processzorokról mit lehet tudni? Alkalmas lenne a fentebb leírtakra?
GTX 960m kártyánál nagy különbség van a 2GB és a 4GB-os verzió között?összességében ár/érték arányban melyiket ajánlatok a legjobban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Zsolt_Nagy #111318 üzenetére
A sorrend valahol úgy alakul, hogy Dell 7559, Asus G, Asus N és nagyon lemaradva az Acer. 4gb vram újabb játékoknál kellhet, gta5 pl. De nem sok jelentősége van, azért ezek nem olyan erős kártyák, hogy ez legyen a döntő szempont. Általában az fps hamarabb elfogy, mint a ram.
-
Devily
tag
válasz Zsolt_Nagy #111318 üzenetére
Szia!
Jó irányba indultál el a keresgélésben. Az általad mutatott gépek királya az eddigi tapasztalatok alapján a DELL 7559.
Az Asus-ok sem rosszak, de sajnos a fémház miatt a beépített wi-fi nagyon rossz hatásfokkal működik, illetve csak kisméretű mSata kerülhet bele. Az mSata foglalathoz ráadásul nem férsz hozzá egyszerűen, az kicsit több szerelést (esetleg szerviz bevonását) igényel.Érdemes megcélozni a DELL-t, ha valóban el tudsz menni addig az árszintig.
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok! A nejemnek keresek gépet, erre kérnem a tanácsotokat!
Csak netezésre használja es az agyban! Koszi előre is!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy két héten belül ,
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)60 -65 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) az asszonynak internetezés facebookozás és szövegszerkesztés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Csakis internetes játék memória stb.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?nem lesz hordozva a lényeg ne Melegedjen ágyban használja.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell az árban.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legyen cserélhető a winchester A memória bővíthető legyen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)lehet használt is[ Szerkesztve ]
bandi
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Egy ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki, de nem tudok, mert számomra a "netbook" kategória szürke folt. Talán ti tudtok segíteni.
Tehát az igényei:
- "netbook" méret. Ez mennyi lehet? 10 col körül vannak? Tehát ez az egy kézzel is könnyedén hordozható kategória, egy zenekarban játszik az illető, hurcolássza folyton össze-vissza.
- böngészés, Office, kb. csak erre van használva.
- legyen rajta digitális és analóg képkimenet is (DSUB, HDMI)
Se neki, se nekem nincs fogalmam se, hogy mennyiért érdemes netbookot venni, mi az a tartós kategória. A mostani netbookját olyan 7-8 éve vette 70 ezer Ft környékén, semmi baja nincs, pedig mindenhová viszi magával, csak annyi, hogy a Windows XP-nél újabb rendszerek lassúak rajta.
Köszi.
-
kistewe
tag
válasz bandi20 #111324 üzenetére
Ebben az árban csak használt lesz, T400/T500/T410/T510... bár ezek, ágyban,.. egy nőnek..szerintem nagy..
Ha feljebb viszed a keretet akkor jön Dell 6320 és ha nem kell optika akkor E6220/E6230 , Elitbookból 2540p fér bele...#Brandynew inkább ide írj: [link]
ja és tableten szerintem nem lesz DSUB... akkor marad a 12" notebook...uff stewe
[ Szerkesztve ]
-
-
laszlobak
tag
válasz Chris78 #111331 üzenetére
Szerintem ez a Dell 5558 max.annyiból lenne előre lépés, hogy új géped lenne, 3 éves garival, egyébként a hardver erőssége dettó. Újonnan, ha megvan a pénzed rá, ASUS K501LX DM045D alá a helyedben nem adnám.
Itt, az aprón, én ma 135 - 180 eFt között rengeteg játékra alkalmas gépet találtam, négymagos i7-tel, 8GB RAM-mal, erős dVGA-val, legtöbbjükben SSD-vel. Egy kis ízelítő, linkelés nélkül:
- Lenovo IdeaPad Y510p / i7- 8GB DDR3 // Nvidia GT 755 2GB / AKCIÓ. - 135k,
- Dell Inspiron 5537 |FHD, i7, 8gb RAM, 2gb VGA - HD 8850 garanciás .. - 135k,
- HP ProBook 450 4 év garanciával ( Intel Core i7 4702MQ/ HD 8750M - 140k,
- LENOVO Y500 GT 650M SLI ... - 150k
- Lenovo Y500 FHD, 750M 2x2GB SLI, 120GB msata SSD - 160k,
- Y510P 15.6 FHD Intel Core i7 4700MQ, 8GB, 1TB, 2xGT755M SLI, - 167k
- Asus G551JM - DM057D ( Intel i7-4710HQ, 8GB, GTX 860M 4GB GDDR5, - 180k
- DELL Inspiron 7720 - i7-3610QM , Nvidia GT650M FullHD, SSD, 16GB RAM - 188k[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
félisten
-
laszlobak
tag
válasz szabonagyur #111333 üzenetére
Igen, a HD 8750M kilóg a GT 650M és GT750M SLI-k sorából, ez a HP konfig ennyi garival azonban még így is óriás a korábbi gépéhez (Lenovo g500s, Pentium2020m nv720m 8gb) képest.
3 éve van napi használatba a családban Y500-as, i7-tel, SLI-vel, SSD-vel, nagyon jól teljesít. (Igaz, szervízbe még nem kellett vinni. ). Sokan örülnének egy ilyen "szemétnek".
Én a helyedben azt mondtam volna el, ami tény, hogy használt játékra is alkalmas gép vásárlása a legnagyobb lurti, pláne gari nélkül, de egyrészt egy kis odafigyelésel ezt is le lehet csökkenteni, (mint a használt autó vételnél, ami - már az ár nagyságrend miatt is - még nagyobb lutri, mégis többet vesznek használtan, mint újonnan.), másrészt nagyon sokan vannak, akik a gépvásárlásra szánt 100 eFt összegből esetleg még tudnak 130-150k-t csinálni, de 200-at már végképp nem, és egy játékra minimun szinten ajánlott Asus K501 jelenleg ez alatt nincs.
Harmadrészt a jelenlegi konfigjához képest játékra ezek a használt gépek lennének igazi előre lépés, amik beleférnének a keretébe, nem a Dell 5558, szem előtt tartva a fent leírtakat.
Szerk.: (#111334) Khelben: Pontosan, ahogy írtam, ezt szem előtt kell tartani. De az is lehet, hogy még 5 évig húz..., egy vadi új talicska meg sehogyan sem fog húzni...
[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
laszlobak
tag
válasz Khelben #111337 üzenetére
A szívás kérdésében biztosan vannak olyan esetek, amikor igazad van, (lesz): Szerencse is is kell a vásárláshoz (mint a használt autó esetében), - épp ennek a tényező szerepét lenne hivatott csökkenteni az odafigyelés,
"Mert bele nem látsz." - Miért nem? - Ahogy az autók esetében - pár ezrest kinek nem érne meg egy szervízes "állapotfelmérés" vétel előtt, az eladóval egyeztetve - ami során - ha már szétszedettük, és ha minden rendben, (gyári állapotban van), akár egy kalap alatt ki lehet tisztítattni, újrapasztáztattni, amit egyébként is illik elvégez(tett)ni, (mint egy olaj- és vezérmű cserét egy frissen vett használt autónál.) Azt, hogy lett-e gányolva, szerintem egy jó szervízes azonnal megmondja.
Lenne még pár ötletem, hogyan lehetne csökkenteni a szívás lehetőségét, és nem azért, hogy szétoffoljam a topikot, hanem azért, mert - ha mi segítséget, mankót tudnánk adni a gépkeresőknek használt gépek vásárlása kapcsán - mire ügyeljenek, akkor azzal mindenki jól járna: a kispénzű notebook kereső, az új gépet vásárolni szándékozó használt gép eladó, a forgalmazók, mivel megnőne az új gépek forgalma is, mert bátrabban vennének az emberek laptopot, mert tudnák, könnyen el tudják adni..
-
macidavid
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, milyen notebookot vegyek fiamnak tanulás céljára?
Előre is köszönöm.(1) 2 héten belül
(2) 100 körül
(3) Office-ra, tanulásra, netezésre, filmnézésre
(4) -
(5) max. 15"
(6) Kb heti egyszeri hurcolás
(7) Windows
(8) max 500 Gb HDD és/vagy SSD 2-4 G? (RAM)
(9) webkamera hasznos lenne
(10) inkább új -
Tikakukac
titán
válasz laszlobak #111338 üzenetére
"Mert bele nem látsz." - Miért nem? - Ahogy az autók esetében - pár ezrest kinek nem érne meg egy szervízes "állapotfelmérés" vétel előtt, az eladóval egyeztetve - ami során - ha már szétszedettük, és ha minden rendben, (gyári állapotban van), akár egy kalap alatt ki lehet tisztítattni, újrapasztáztattni, amit egyébként is illik elvégez(tett)ni, (mint egy olaj- és vezérmű cserét egy frissen vett használt autónál.) Azt, hogy lett-e gányolva, szerintem egy jó szervízes azonnal megmondja.
Létező legnagyobb hülyeség párhuzamot húzni ezekkel. Semmilyen szervizes meg nem mondja neked, hogy adott gépben melyik IC fog lehalni, melyik kábel járja a végét a szigetelés alatt. Két Y510 halt meg úgy legutóbb, hogy teljesen patika volt kívülről és belülről is. Tudom, mert megnéztem.
A paszta és takarítás notiknál is valami olyan csoda a legtöbb embernél, mint PS3-ban. Áááá csak pasztázni kell és tökéletes lesz. Nem lesz. Ugyanúgy le fog halni az is. Meg ugyanúgy nem javul meg. Ugyanígy notiknál is, bárhova viszed, te pecsétes papírt, hogy a szervizes áldását adja, hogy ez a gép menni fog tutira 1 napot 1 hetet 1 hónapot 1 évet nem kapsz, mert senki sem bolond. Az ilyen hőokádó gépek gari nélkül a legnagyobb veszélyforrások.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Orlin
addikt
válasz Tikakukac #111341 üzenetére
Nekem pont pár hete romlott el végleg a notim.5 éves volt.
A szervíz azt mondta rendszeresen kelett volna takarítattni.5 év alatt mondjuk volt.is egyszer takrítva szervízben...
De amúgy más notik meg mennek több évet hiba/takarítás nélkül.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Tikakukac
titán
válasz Orlin #111342 üzenetére
Az addig oké, hogy a 2 centi poros beállt ventis noti hamarabb megy tönkre, ez vitathatatlan. De van az a konstrukció amin nem segít semmi. NV-s T61-et is pasztázhat valaki minden héten ha egyszer tudjuk, hogy meghal akkor meg is fog vagy már meg is történt. Ugyanez igaz gémer dolgokra ahol nonstop hősokkolva van az egész belső.
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Van most egy notebook.hu nyereményjáték, és 150e-ig kéne gépet választanom, ebben kérek némi segítséget. Kiválasztottam 10gépet amik kb megfelelnek nekem, kérlek erről a listáról bökjetek egyet. (A játék feltételei miatt.)
Így most nem megyek teljesen végig a szokásos tízparancsolaton, csak mondom a személyes szempontokat:(2) Mérnöki egyetemista munkára kell; CAD alkalmazások, nagy mátrixok számolása pl, elvárás a 8GB RAM (nem baj ha csak 4 van az adott gépben, de bővíthető legyen), és legalább egy korrekt/modern IGP. Ha a proci a lebegőpontosokkal is jól boldogul, az sem árt az AXIS/ANSYS miatt.
Lesz a listában SSD-s és HDD-s modell is, ami HDD-s, abba majd rakok én SSD-t -> mSATA vagy M2 jó lenne, hogy ne kelljen az optikát barmolni. (Egy i5-8GB RAM-SSD-matt kijelző ezért a pénzért csodaszámba menne, tudom...)
(5) 13,3-15,6"-ig bármi, 1366*768 - 1600*900, lehetőség szerint matt, nem kell sok pixel, nem fér bele az erős videókártya ebbe a keretbe
(6) Lesz hordozva heti 1-2 alkalommal, olykor biciklivel is
(7) oprsz: semmi nem kell
(8) igények: ld: 2S íme a 10es lista, amit hirtelen találtam mint szóba jöhető lehetőségek:
(Lesznek benne biliműanyag gépek is - Pavilion, IdePad - , én is húzom a szám, de nincs mit tenni.)Lenovo IdePad E50-80
HP Pavilion 15
Lenovo IdeaPad 100-15IBD
Lenovo IdeaPad305-15IBD
Lenovo IdePad B50-80
HP 250 G4
Acer TravelMate TMP236-M-327LFujitsu Lifebook A514
ASUS X555L
ASUS X302Amik ebből szimpatikusak:
A Fuji, mert egy barátomnak Karácsonyra ilyet raktunk/tam össze, belement még 4GB RAM (gyárilag egy modulban volt szerencsére...), meg az optika helyére egy terás vinyó, megy mint a fene, és korrekt a billentyűzet, matt a monitor, nem nagyon nyekken a ház (Az akksi mondjuk szó-szó...)
A két 13,3" gép jó könnyű, mindkettő matt, SSd-s, korrekt proci és vele IGP van bennük (intel 5500 ill 520); az ASUS-ban talán a proci-igp is erősebb, de annyira nem értek hozzá
Ezekkel kvázi dolgom sem lenne, out-of-the box mennek egy rambővítés után.De a másik 7re is meggyőzhető vagyok könnyen, hallgatni szoktam rátok szakértőkre, mert még nem jártam vele rosszul. Aztán persze meg is kell még nyerni.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Brandynew
őstag
válasz MittuDomain_ #111345 üzenetére
A Fujitsu Lifebook A514-on kívül mind kuka, és még hozzáveheted a Dell 5558-at.
-
bencuka18
újonc
Sziasztok!
Egy kicsit offolok remélem nem gond. Most tervezem a laptop vásárlást és bevallom én is elgondolkodtam, hogy használt üzleti laptopot veszek. Sokan ezt javasolják itt. Mennyire jó ötlet ez? Mik a használt laptop vásárlás buktatói?
Íme a kiszemeltek:
[link]
[link]
[link]Utolsó kérdés, hogy laptopsystem mennyire megbízható bolt, illetve van-e más bolt?
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok és édesanyámnak szeretnék egyet venni, a max keret 150 ezer, mit tudtok ajánlani ami minőségi nincs gond vele, bírja, és az ssd fontos lenne? Vagy nem lényeges, én fujitsut néztem olyan 140 körül 256gb ssd vel, egész jókat hallok róla, és még vmi fontos win 10-el együtt vásárolni? Asus esetleg? Elég-e az i3 vagy inkább i5?
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
laszlobak
tag
válasz Tikakukac #111341 üzenetére
"Semmilyen szervizes meg nem mondja neked, hogy adott gépben melyik IC fog lehalni, melyik kábel járja a végét a szigetelés alatt" - Ezt valóban nem.
De nem hiszem el, hogy Te nem mondod meg, egy gép már kb. hányszor lett szétszedve, javították-e, ha igen, szervízben, vagy csak gányolták, "az ilyen hőokádó gépek" esetében - világéletében, tartósan max. hőterhelésen járatták a szóban forgó gépet (vannak-e ennek a hőterhelésnek szemmel látható nyomai), vagy nem, a hűtőventi ha nem új, kb. mennyit ment, ha új, az is sokatmondó, billentyűzet milyen állapotban van, milyen betűk koptak meg, zsanérok, csatlakozók milyen állapotban vannak, stb, stb.
(#111345) MittuDomain_ - +1 Brandynew kolléga voksához (ha már voksolni kell), azzal a megjegyzéssel, hogy az i3U-s procikat nem igazán "CAD alkalmazások, nagy mátrixok számolására" találták ki. Az Asus x302-nél i3-6100U már elmegy (valóban a legerősebb a sok gyenge közt - erre a felhasználásra), de egy laptop nem csak prociból áll...Csodák meg nincsenek, ne feledd!
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
válasz Brandynew #111346 üzenetére
Biztos kuka mind?
Az a 13,3" ASUS X302 nagyon bejön (persze csak hardveresen)...#111349 laszlobak: esetleg valamelyik i5?
(Az észérv és a személyes tapasztalat nálam is a Fuji mellett szól, csak erősebb vas nem ártana.)
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest