Új hozzászólás Aktív témák

  • Omateee

    tag

    Sziasztok!

    Egy kis élménybeszámoló a Dell P2417h-ról annak, aki ezt a monitort nézte ki magának.
    Nagyon érlelődött bennem a monitorcsere, hiába csak egy 2 éves LG 22M37A-B monitorom volt eddig, annyira erős volt a fénye még legalacsonyabb fényerőnél is, hogy kb fél óra után szó szerint égette a retinám, a fakó színeiről már nem is beszélve. Kisebb utánajárás után kiderítettem, hogy egy nem túl jó minőségű cucc., úgyhogy már biztossá vált, hogy nem húzhatom tovább a cserét.
    Az új monitorral kapcsolatban nem voltak nagy igényeim, IPS paneles még sosem volt, ki akartam próbálni. Méret 23-24" FullHD felbontáson, használat nagyrészt játék, kisebb részben böngészés. Erre jött jó néhány ajánlás, különböző gyártók különböző típusaira, volt amelyik fapad, volt amelyik komolyabb. Végül az ajánlottak között volt ez a Dell. Utána jártam, külföldi review-kat is olvastam, nagyon megtetszett. Két hete a sivatagosban megnéztem élőben, több más monitorral együtt, jól kifaggattam az ottaniakat, de ők is nagyon jókat mondtak erről a típusról.
    Az eltelt időszakban azért sokat agyaltam kell-e nekem ez a sok extra még pluszba (állítható magasság, forgatható pivot lehetőség, USB), megér-e annyi felárat. Végül rászántam magam.
    Pénteken délelőtt rendeltem meg a monitort, kalibrálást is kértem hozzá, délután már jött az email, hogy átvehető. Tegnap voltam a átvenni, minden nagyon flottul ment, külön köszönet ezért Brekk-éknek.

    Na és hogy megérte-e ez a monitor? IGEN! A kijelző valami hihetetlenül szép, nekem legalábbis egy álom az eddigihez képest. A színek végre olyanok amilyennek lennie kell, a fekete tényleg fekete, a fehértől meg végre nem akar meggyulladni a szobámban minden. Nálam szerencsére az IPS panel egyik negatív hatása sincs jelen, nincs glow vagy backlight bleed, nem ghostingol, hibátlan. A talpazata stabil, iszonyatosan masszív jó anyag. Így utólag összehasonlítva az előző LG még ferde is volt a fix talp ellenére. Az állítható magasság végül kiderült mégiscsak előny számomra, végre kényelmesen be tudom állítani a jó üléspozícióhoz a monitorom. Az USB a monitorban meg a legkényelmesebb dolog, amit el lehet képzelni.

    Még csak egy nap telt el, mióta megvan, de beleszerettem, hatalmas élményfaktort ad, akinek pedig érzékeny a szeme, annak főleg tudom ajánlani, azóta nem ég vagy fáj a szemem a használat után.
    Játékra is ideális, legalábbis amire én használom ( Forza Horizon 3, Witcher 3, OW, Starcraft 2, Pubg ) nem tapasztaltam semmi hátrányt a magasabb válaszidő vagy a 60hz miatt.
    Egyszóval mindenkinek bátran ajánlom, aki hezitálna, vagy még nem tudja pontosan mit szeretne. Ha 60e körül kerestek monitort, nem kell tovább keresni. :))

Új hozzászólás Aktív témák