Új hozzászólás Aktív témák

  • El Kebir

    őstag

    válasz zippofcy #48949 üzenetére

    3. "nagyon kétlem hogy egy TN panelt el tudsz kalibrálni annyira, de kíváncsian várom a bizonyítékod."

    ha ezt neked magyarázni kell, akkor halvány lila fogalmad sincs a monitorokról...

    1000:1-es kontrasztnál, ha az egyiket 150cd/m2 fehér fényerőre állítod, akkor annak 0,15cd/m2 lesz a feketéje, ha a másikat 200cd/m2 fehérre állítod akkor annak 0,2cd/m2 lesz a feketéje (függetlenül, attól hogy melyik a tn vagy ips)

    kontrasztarány mindkettőnél ugyanolyan, feketeszint különböző, ezért kell reális összehasonlításhoz kalibrálni legalább a fehér fényerejét, a fekete fényerejét meg a panel kontrasztaránya adja ki, azé lesz rosszabb amelyiknek kisebb a kontrasztaránya. (látod már milyen marhaságot írtál a #48926-ban?)

    tessék:

    tn fent, középen va, lent ips (tftcentral mérési eredmény)
    láthatod, hogy osd brightness értéktől függ, hogy melyiknek a feketeszintje lesz a legkisebb. (még a VA is elvérzik, ha felhúzod a brightness-t, miközben tutira az a legjobb)

    1.-re mit tudod te, hogy a haverod tv-je hogyan volt beállítva
    2.-ra értem, zavar az ips-glow, de a tn panel színtorzulása nem, akkor vegyed a rosszabbat
    4. erre írtam már az első válaszomban is, hogy szemből ugyanolyan fekete a tn és az ips is, ami tegéd zavarhat az az ips-glow, tehát nem a feketeszintje, csak e helyett másokat megtévesztően, vagy tévesen a feketeszintről beszélsz.
    Az ips-glow ugyanúgy betekintési szögtől függ, mint a tn színtorzítós hibája, szemből nem jelentős, amivel keverni szokták az a bevilágítás, ami viszont bármilyen paneltípusnál előfordul, és az tényleg zavaró.

    nem érdemes veled vitatkozni, mert még mindig csak trollkodsz... alap dolgokkal nem vagy tisztában :(

    "Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

Új hozzászólás Aktív témák