Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz bluyoo #48443 üzenetére

    Pedig jobb ha elhiszed hogy egy plazmához képest egy 5k alatti LCD TV igenis sokkal rosszabb képminőséget jelent. Kontrasztja, feketéje, színhűsége, skálázása, mindene annyival rosszabb hogy összehasonlíthatatlan. Ehhez nem kell videofilnek lenni, bármit is jelentsen ez a fogalom ;]

    Nekem pl. még a haverom fél millás LG IPS TVje se kéne a feketéje miatt. Pedig nem Pana plazmám van csak egy 50C7000 Samu. Az utolsó szériás Panák feketéje szemre már CRT szintű vagyis az enyémnél is sokkal jobb. De ez nekem megfelel, 3 vagy 4 éve vettem, kifutó modellként fél milláról volt akciózva 3 kilóra és most sincs jobb ennyiért.

    Az pedig hogy a plazmák gyártását befejezték pedig fele áron adtak jobb minőséget mint az LCD, ne legyen hihetetlen számodra. A legtöbb ember a "LED TV"-re gerjed és hozzád hasonlóan fogalma sincs arról milyen a minőségi kép. Ettől még nem lesz idióta. De a gyártóknak sem érdekük hogy azt kommunikálják a vevők felé hogy a TV adások nézésére még mindig egy 10 éves 80 centis 100hz-es CRT TV a legjobb, nem pedig egy fél-1 millás LCD. Legyen az LED vagy CFL. Ez utóbbiról azt se tudják mi az, azt hiszik a LED az az LCD ellenpárja. A 3 millás OLED TVről meg persze még csak nem is hallottak.

    Persze az 50-100 ezer Ft-os LCD TVknek is megvan a piaca. Pl. retekklubbot bámulni vagy háttérTVzésre vagy gyerekszobába teljesen jók. Filmet ugyanúgy nem néznék rajtuk ahogy a plazmámat se használnám napi 2-3-5-8 óra TV nézésre. Egyszerűen nem arra való.

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák