Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    Sziasztok!
    Új monitoromat keresem és első kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a rengeteg Samsung Odyssey G9 és Neo G9 között? Itt a típuson belül is találtam jelölés eltéréseket. Hogy ezek funkciót is jelölnek vagy csak régió kódot, nem tudom. De a legfontosabb kérdés talán, hogy melyiket érdemes venni?

    De hátha tudtok mást is ajánlani, mint a Samsung, pl. LG-t (az LG mellé), így írok pár támpontot.
    5120x1440 felbontású legyen. Ahogy nézegettem, ezek a 49"-osak.
    Nvidia kártyám van, szóval jó lenne, ha G-Sync támogatás lenne, bár gondolom egy Adaptiv-Sync is megteszi. Egy másik monitor mellé fog kerülni, aminek Adaptiv-Sync-je van és LG márkája.
    DP csatlakozót preferálom, szóval jó lenne, ha lenne.
    USB3-as HUB legyen.
    Legalább 120 Hz-es képfrissítés. Ennyit tud a másik is. Viszont van olyan játék, ahol a V-Sync be van kapcsolva és 60 FPS-sel fut a játék, míg a monitor 120 Hz-en megy. Adaptiv-Sync ON mellett.
    HDR képes.
    Felhasználás módja: Módjával játék. Csak egy-kettő, amit érdemes (X4), illetve ami nem áttehető a másikra (Satisfactory). Ez lenne a fő monitor. Főként "irodai" dolgokra lenne, mint a böngészés, 3D tervezés, programozás. Ezért is szeretnék ilyen jó széles monitort.
    Szemet ne bántsa, de a kék fény szűrőt nem szeretem, mert a hidegebb színbeállítást részesítem előnyben. A meleg színbeállítást nem bírom. Itt talán inkább a háttérfény a lényeg.
    Nem rossz, ha van egy távirányító vagy valamilyen kezelőszerv hozzá. Ha nincs, akkor jó a szoftveres állítási lehetőség. A fontos, hogy egyszerűen le tudjam húzni a háttérfényt, ha a másik monitort használom.
    Ár: Mondanám, hogy nem számít, de apple monitort úgysem veszek, szóval igazán nem számít. Ahogy nézegettem, ezek 2000 alatt vannak. Természetesen jobb lenne a minél olcsóbb, de nem a minőség, kényelem, tudás rovására.
    Panel: Ne OLED. Az IPS-ket ismerem, azokkal nincs bajom, de nem zárkózom el a VA-tól sem. TN-t viszont nem szeretnék.

    Jelenleg egy 49"-os Dell monitorom van, melyet nemsokára visszaküldök az eladónak. Ezt váltaná az új monitor. A Dell semmilyen játékos opciót nem támogat. Nincs VRR, se *-Sync. 60 Hz-es, nincs HDR sem. Viszont tényleg nagyon szép a képe. Sajnos nemrég volt vele egy kis hiba, a háttérfény időnként megvillant, de nem konkrétan a háttérfény vezérlésével volt a gond. Az utolsó nvidia driver javította a hibát, de jó 1 hónapig fennállt és nagyon zavaró volt. A Dell support-ot felkeresve semmilyen információval nem szolgáltak, csak az adatokkal vacakoltak vagy két héten keresztül. Majd megköszönték a türelmem és megértésem és, ha bármi gond van, keressem őket nyugodtan. Én biztos, hogy nem közöltem velük, hogy jól működik már, mert csak pár napos a driver.

    Nagyjából ennyi.
    Remélem itt kapok segítséget, mert bár nem akkor a választék ezekből, mint a kisebb monitorokból, de mégis el lehet veszni benne. Főleg a Samsung-nál. És ebben az árkategóriában azért nem mindegy. Visszaküldözgetni sem szeretem, mert macera. Két emberes meló kicsomagolni és vissza is.

Új hozzászólás Aktív témák