Új hozzászólás Aktív témák

  • poirot

    őstag

    Dell S3422DWG monitorról újabb tapasztalatok 3 nap után;

    /Hardver környezet: NVIDIA GT 1050TI 4 GB-os video kártya, I7-4790, 32 GB RAM/

    Egyszer ugye vannak a monitoron a fizikai beállító gombok, szoftveres Display Manager és még a Video kártya beállítási lehetőségek. Nem tetszett a Standard szinek, és próbáltam átállítani, de mindig visszaállította szineket, mivel AUTO-n volt, na persze erre utólag jöttem rá. Mikor costum-re állítottam át, akkor már az Nvidia kártyánál is lehetett a csúszkákkal állítani. Vagyis úgy láttam, hogy sokszor „keresztbeverik” egymást, de azért kezelhető a probléma. Most costumben vannak a szinek, és úgy állítottam be, ahogy nekem a legmegfelelőbb.
    Még egy probléma fennáll, mondjuk most már annyira nem érint, a weblapok görgetése egérrel. Vivaldi böngészőt használok, ott sikerült kivédenem, hogy a finom görgetést kikapcsoltam a beállításoknál, rögtön megjavult. Viszont az Edge böngészőnél még mindig fenáll ez a hiba. (A hiba az, mikor görgeti az ember a lapot, akkor „bemozdulnak” a sorok, megvastagodnak, mintha elmozdult képet néznénk, persze megjavul, mihelyt megállunk a görgetéssel.) Visszaállítottam 60 Hz-re, akkor is az Edge-nél látszik igaz gyengébben, de hát csak nem fogom visszaállítani, mikor nem nagyon használom az Edge-t. Csak az új monitor hozta elő ezt „hibát”, mert csak az változott, más nem.

    Érdekes módon az NVIDIA kártya kiírja, hogy 144 Hz, viszont a windowsnál 143 Hz. De bármelyik frissítésnél eggyel kevesebb ír ki a windows rendszer. A programok ablakainak a pozicióit megjegyzi, mondjuk a Total Commandernél ott még a pozíció mentés is be kell nyomni. Eddig tökéletesen meg vagyok elégedve a monitorral. Az monitor iveltségétől kicsit féltem, de most már észre sem veszem.

Új hozzászólás Aktív témák