Új hozzászólás Aktív témák
-
Valamivagyok
tag
Az Intelt minden héten megvenné valaki.
-
hokuszla
senior tag
itt van az eredeti
https://theedgemalaysia.com/node/728223amiből kiderül
1. arm japán tulajdonú
2. meg sincs említve az amd és az Nvidia10600k 16GB 1660s 5TB
-
Reggie0
félisten
válasz Valamivagyok #1 üzenetére
Har, szar helyzetben van az intel. Ilyenkor lehet olcson hozzajutni ertekes dolgokhoz.
-
Itt meg megvan említve. Szerintem meg ez a forrás inkább.
Reuters hozta le.Amit Te linkeltél meg Bloomberg.
Az ARM tulajdonosa valóban a Softbank, japán cég. De maga az ARM maradt ott ahol volt.
Székhelye az angliai Cambridge-ben található...
A Dacia román, attól, hogy a Renault a tulajdonos még nem lesz francia.[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
jerry311
nagyúr
Minden elado, csak megfelelo arat kell kinalni.
-
Acélfarkas
senior tag
Elég szégyen az Intelnek, hogy idáig jutott.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
DraXoN
addikt
Szerintem valamennyi bepróbálkozónak az x86 licensz ami inkább kellene ... majd adja a licenszt jó pénzért ha nagyon nem sikerül talpraállni. Pár millát biztos összetudnának kaparni belőle... bár persze egy-egy jó mérnök is aranyat ér, akár azokra is rámehetnek "így csomagban".
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem meg pont nem az x86 kell nekik, hanem az, hogy az ne legyen. Akár a Qualcomm, akár az ARM venné meg, az első dolguk lenne a teljes IT világot ARM-re állítani.
szerk: Gyanítom, hogy az AMD alól is kiránthatnák az x86-ot.[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
válasz Geri Bátyó #8 üzenetére
Mivel ez meg eléggé monopol-helyzet lenne, így ez a forgatókönyv nem valószínű.
-
-
tibaimp
nagyúr
Most kell Intel részvényt venni...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tasiadam
veterán
En azon rohogok, hogy rakezdenek a potens ujsagirok, leirjak, hogy az intelt valszeg xyz ceg veszi meg, mert a market capje nagyobb, mint az <insert random ceg neve, aki ajanlatot tett>.... xD
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
veterán
...az első dolguk lenne a teljes IT világot ARM-re állítani.
Ez lehetetlen / összeomlana egy rakás kritikus rendszer. A szerverek, desktopok, célhardverek nagy része továbbra is x86 architektúrán fut, nincs az a hülye cég, ami ezt a piacot veszni hagyná. Na nem mintha engednék neki, de maga a szándék feltételezése is abszurd. -
tasiadam
veterán
Szinte kizartnak tartom, hogy ez lenne vele. Beallnanak gloFo szintre a mature nodeokkal es joccakat. Persze lehet, hogy potensebb ARM SoC-kat csinalnanak, de akkor meg atmennek oda az ARM based gyartassal a cegek, akar az AWS a gavitronnal, a TSMC es samsung meg marad az x86
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Geri Bátyó
addikt
Nyilván nem tudnák egyik napról a másikra megtenni, de szerintem 5-10 év alatt simán és fájdalommentesen. Egyszerűen több ARM procit kezdenének gyártani és kicsit visszafognák az x86-ot és a piac elkezdene átállni szoftveres téren is.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Reggie0
félisten
válasz Geri Bátyó #17 üzenetére
Ennek sok ertelme nincsen, amig az apple procikat meg sem tudjak kozeliteni teljesitmenyben. Ha kivagjak az x86/x64-et, akkor a tobbi arm-os procigyartonak is lehetoseget biztositanak es nem biztos, hogy vegen ok jarnak jol.
-
2544AACD
csendes tag
Attól tartok, itt is nemsokára egy neves cég halálát láthatjuk, mert a piac beéri a rossz minőséggel is, csak az ár fontos...
Lehet nem kellett volna eldobni az alaplap-gyártást? Ők gyártották a legminőségibb deszkákat a Foxconnal fej-fej melett. Azóta válogathatunk az ócska MSI meg Asrock hulladékokban... Most bérgyártásban gondolkodnak... Kár az elmúlt, kb 10 évért...
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Van ebben egy kis nosztalgia-szag, de az Intel nem gyártott alaplapot.
A Foxconn készítette nekik.
" Az Intel még valamikor a 386-os időkben adta ki első saját tervezésű alaplapját. Ezek gyártását a Foxconn végzi, azaz az Intel tényleg "csak" tervezi, majd természetesen saját név alatt értékesíti is a különböző modelleket. "
Idézve a Prohardver egyik tesztjéből. Ez olyan, hogy amit kérnek, azt gyártanak... Adott pénzkeretből... Foxconn is készít sajátmárkás alaplapot... Afox néven ,hát nem egy csúcstermék.
Ha minőségi alaplapra vágysz, akkor a Supermicro-t lehet említeni.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Es az baj lenne? Komolyan kerdem. Kivancsi vagyok. Egyszer-egyszer olvasgattam ebben a temaban mar.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen