Új hozzászólás Aktív témák

  • csandi86

    csendes tag

    Sziasztok!

    A feleségemnek egy hónap múlva lesz a 30. szülinapja és szeretném meglepni egy fényképezőgéppel. Már többször említette, hogy nem lenne rossz egy és szívesen fotózna. Jelenleg egy iPhone 11-el nyomja, vagy néha az enyémmel, ami egy 12-es. Ugye ezekkel a telókkal egy bizonyos szintig fullra jó képeket lehet csinálni, na ha meg feltöltöd facebookra, az meg amúgy is szétrontja a minőségét bármelyik jó képnek.
    Na de a lényeg a lényeg, szerintem tetszene neki egy rendes fényképezőgép is, viszont totál kezdő, semennyire sem ért hozzá.
    Egy fotós ismerősöm azt mondta, hogy ne vegyek neki olcsó "kezdő" gépet, mert kidobott pénz lenne, mert egy csomó mindent nem tudnak. Azt mondta, hogy ilyen 4-5-600 ezertől nézelődjek. Hát elsőre megizzadtam, mikor ezt hallottam, de úgy voltam vele, hogy neki van több éves tapasztalata, meg sikeres cége.
    Találtam is egy fasza gépet, Nikon Z 5, most épp akciós a Media Marktba, itt Ausztriában, aztán mondta, csak a vázat vegyem, nehogy megvegyem az alap 24-50mm f4-6.3-as obival, mert az szar és akkor vegyek hozzá egy 35mm f/1.8 meg egy 85mm f/1.8-as obit és akkor azzal örökké ellesz a feleségem. Na akkor is megizzadtam, amikor megláttam mennyiért vannak ezek az objektívek. :D
    Árban végül is beleférne, csak egyszer lesz 30 éves az ember, de azért elég nagy lutri is, főleg, hogy hát a fene tudja, hogy mennyire fog tetszeni neki, szóval ebből a szempontból meg ez lenne a pénzkidobás, ha csak a polcon porosodna a gép.
    Szóval szeretném a segítségeteket kérni ebben, hogy valami racionális eredményre jussak. A fenti dilemma miatt a keret ilyen 300 ezer körül lenne (1000€ inkább). Van egy cicánk, szerintem ő lenne elsőre a fő téma, azon kívül családi, baráti összejövetelekről emlék, épületek, meg hébe-hóba természet, utazások alkalmával. Ez csak másodlagos vagy harmadlagos szempont, de ha lenne timelapse feature-je a gépnek, annak örülnék. :D
    Szemezgettem még a Sony Alpha 6000-rel is (16-50mm-es obival, 500€, 16-50+55-210mm-vel 666€), sokat feljött itt a fórumon a Canon M50 (vázat lehet venni 400€-ért ma amazonon pl), egyik cimbi most vett egy Nikon D3500-at DX 18-55mm és VR DX AF-P 70-300mm obikkal ilyen 150 ezer körül. Az majd jól ki lesz próbálva. Szívem szerint egyébként nem vennék DSLR gépet, főként MILC-eket nézegettem
    Egyébként ilyen 15 éve, amikor "menők" voltak a digitális fényképezők, akkor állandóan a feleségem volt a képfelelős és nagyon szerette, de azóta igazából csak telóval csinál képet.
    Bocsi, hogy ilyen litániát írtam. :DDD (Majd, ha válaszoltok, pls próbáljátok meg egy kezdő szintjére lefordítani, mert bár az utóbbi napokban eléggé beleástam magam a témába, de nincs sok tapasztalatom.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák