Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz HagaNRG #19658 üzenetére

    Az egész Fujifilm X rendszer arról szól, hogy minél jobban felidézze milyen volt fotózni 30-40-50 évvel ezelőtt, közben azért nem kevés modern technika is megbújik bennük, de nem ezeken van a fő hangsúly (nem úgy a Sony NEX vonalon, ahol a telepített appokkal tudsz többet kihozni belőle).

    Van aki szereti, van aki nem.

    Én speciel imádom, mert bár nem vagyok annyira idős, de gyerekként Olympus OM, meg Canon A1 gépekkel tanultam fotózni. Nem azért mert ennyire idős vagyok, csak akkoriban még nem nagyon voltak elérhető áron digitális gépek (léteztek, de azért földi halandóhoz még nem nagyon jutottak el), ezek a régi vintédzs vasak (a kétezres évek elejéről beszélünk) meg olcsók voltak a bolhapiacon. Akkor még se Instagram, sem hipszterek nem voltak még, akik ebből divatot csináltak.

    Én szeretem, hogy a Fujim felidézi azt az élményt.

    Mondjuk arra készülj fel, hogy ha a Fujifilm X rendszerbe akarsz belefektetni, akkor nem lesz olcsó mulatság. A legolcsóbb objektívek is 180-200k körül vannak, míg a jobbak már 300k körül vagy felette. Mondjuk cserébe világklasszis darabok, Zeiss és Leica minőség a legtöbb. :)

    Lehet őket manuális objektívekkel is használni (adapterrel) van focus peaking ami segít. De azért retrózás ide vagy oda, mégis jó ha van AF. Azok az üvegek viszont nem lesznek olcsók. Az XF 27mm f/2.8 a legolcsóbb, amikor éppen akciós akkor 200 USD + vám + áfa + szállítás. Olyan 70k körül megáll mire ideér. A többi már nem lesz ennyire baráti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák