Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz schawo #16914 üzenetére

    Tudom, én sem véletlenül jegyeztem meg, hogy meglépik ezek a keretet, sajnos. Ez már a gyártók sara, hogy megveszed a belépő vázat szegényes kezelhetőséggel, aztán ha többet akarsz, mert hamar kinövöd, akkor vedd meg a 300-400 ezres vázakat... ez főleg a két nagyra igaz. Szándékosan szúrnak ki azokkal, akiknek vagy eleve nincs annyi pénzük a drágább vázakra vagy az olcsóbb tudása is elég lenne, de a hajukat tépik a kezelhetőség miatt.

    Szerintem egy tanuló gépnél fontos a jó kezelhetőség. Van ezer módja annak, hogy mivel lehet egy második tárcsát kiváltani. Múltkor kezem ügyébe akadt egy Sony A58, ahol a tárcsa elöl van mutató ujjnál, hátul meg hüvelykujjnál van egy Fn gomb. Ráprogramozod, hogy nyomva tartásnál záridő helyett blendét vezéreljen a tárcsa és mutatóujjnál van egy dedikált ISO gomb is. Pazar!

    De a Canon EOS 650D is nagyon tetszett, ott az érintőképernyőt találták ki elképesztően jól. Na de ezt például télen, kesztyűben nem igazán tudod használni. A Canon EOS M is jól kezelhető az érintőképernyő + tárcsa kombóval, de ez sem minden helyzetben (az EOS M váz meg amúgy is elbukik az AF terén, tényleg csak videósoknak tudom ajánlani, nekik viszont nagyon).

    Tudom a belépő Olympus gépeken is vannak programozható gombok, de ott számomra az okozza a kényelmetlenséget, hogy össze vissza kell zongoráznod. Van akit zavar, van akit nem. Soha nem szabad vázat venni próba nélkül, nincs rosszabb mint amikor megveszed látatlanban és aztán az őrületbe kerget.

Új hozzászólás Aktív témák