Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz sir_mook #16887 üzenetére

    Teljesen életszerű, hogy valaki egy 100e forintos DSLR váz + kitobjektív szettel fog majd a suli után elkezdeni dolgozni.

    Azt már tudjuk, hogy az csak bohóc lehet aki MILC-el fotóz, ezt már épp elégszer kifejtetted, köszönjük. Gondolom Nánási Pál is egy bohóc, hogy Fujifilm X-E1 szettjével fotóz a Playboy számára. Szegény marha, pedig ha tudná mit veszít mikor nem veszi elő a páncélszekrényből a Canon EOS 1Ds vázat.

    De mennyi értelme van annak, hogy rendszeresen idejársz flémelni, hogy FF meg DSLR alatt nincs élet? Ha meg már itt tartunk, akkor milyen iskola az ahol nem tanítanak meg analóggal fotózni? Kisfilm, középformátum esetleg nagyformátum. Akkor ennyi erővel ne 100.000 Ft legyen a keret hanem rögtön 1.000.000 Ft, mert még egy pár analóg cuccot is be kéne szerezni, mondjuk egy használt Mamiya egy-két Voigtlander üveggel már jó kezdéshez. A nagyformátumhoz meg vegyen fel diákhitelt, hogy a nyersanyagot finanszírozza.

    Egyébként én is DSLR-t javasolnék, de egyáltalán nem a CaNikon vonalról, hanem mondjuk egy Pentax K-500 vázat ami 130.000 Ft-ból megvan kitobjektívvel. Már csak azért is, mert kezelhetőségben messze a konkurencia fölé emelkedik ami a teljesen manuális vezérlés felé az első lépés. Persze tudjuk, mert te felvilágosítottál minket, hogy a Pentax semmire sem jó, ez is kilőve. Akkor tényleg már csak a Nikon D3100 meg a Canon EOS 1100D marad... aztán idővel lecseréli egy FF vázra és viszi tovább a kitobjektívet. Ja nem... az objektívet cseréli le majd L-es Canon üvegekre, annak több értelme van egy 1100D vázon... Ahh nem, a fenébe, mindenképpen el kell majd adni mindent ha majd munkagépet kell beújítani. Ennek ellenére nincs értelme az MILC szettnek, hiszen nem mindegy, hogy mit fog eladni a suli végén. Egyébként is rangon aluli MILC szettel ökörködni.

    Mint korábban kértelek már: Ne gyere ide marhaságokat összehordani a MILC-ek alkalmatlanságáról amíg nem ismered őket. Látszólag fingod sincs a témához. Értjük, hogy a DSLR-hez jól értesz, ezt senki sem vonja kétségbe, de akkora hülyeségeket állítasz a MILC gépekről, hogy már fáj.

    (#16911) schawo: Miért, a PM1 fogása jobb? Nekem mindkettő ergya volt amikor kézbe vettem, túl sok különbséget nem éreztem. Viszont a PL3 kicsit elegánsabb és már pusztán a kihajtható kijelző miatt is jobban megéri (szvsz) főleg ha ugyan annyiba kerül.

    De a hölgy tanulásához én sem feltétlenül ezt ajánlanám, hanem valamit ami kicsit jobban kezelhető manuális módban. 100k pénzért főleg full amatőröknek való gépek vannak, mindegy, hogy MILC vagy DSLR és villámgyorsan kinőhető a kezelhetőségük, főleg egy fotós képzés mellett. Szerintem a villámgyors full manuális kezelésben két vezérlőtárcsánál kezdődik az élet. MILC-ek meg DSLR-ek esetén is magasabbról indulnak árban, bár a Pentax K-500 alapkit 130 ezerért nem olyan sokkal lépi meg a keretet. Sony NEX-5R van még 180k körül ha MILC kell, meg lassan jön a Fujifilm X-A1 szintén kb ennyiért. Nem tudom kihagytam-e valamit. Talán még az érintőképernyő segíthet a jó kezelhetőségben, de én a fizikai tárcsákra szavazok, az télen, kesztyűben is használható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák