Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz sutszi #91156 üzenetére

    Ha volt már, akkor elnézést, de inkább leírom, mielőtt csalódás ér.
    A GMMK Pro és MonsGeek M1W SP normál magasságú switcheket fogad. Attól, hogy a low profile kupakok is MX keresztet használnak még nem következik, hogy azokat használható formában fel tudod rakni egy normál magasságú kapcsolóra.
    Vagyis vagy LP-t nézz, mint a páratlan számú K Pro és K Max Keychronok vagy a nuphy, vagy az ebből jelenleg legjobb Monokei Systems, vagy normál magasságú switcheket fogadó - esetleg a korábban ajánlott közepes Tecsee-k - és hozzá egy alacsonyabb normál kupakot, mint pl a DSA (ha megfelel, hogy soronként azonos a magassága és szférikus a felülete).
    Az XVX-et pedig messzire kerülném, nagyon vacak a minőségbiztosításuk. Lehetnek sérült kupakok, hiányozhatnak fontosak, feleslegesek jöhetnek helyette duplán és maga a kupak sem az a minőség, amit a képek alapján gondolnál. Néha még a foglalat sem tart megfelelően. Nekem ez mind egy készletben jött...

    A másik, a LED kérdés
    Az a gond, hogy délre néző LED-ekhez passzoló átvilágítós kupakja a Keychronnak van, de az is csak az ISO kiosztású Q-kon, V-ken, páros számú K Pro-kon és Max-okon, külön nem tudod megvenni őket. Jó hír, hogy Q-ból, Q Pro-ból, V-ből és K Pro-ból van ISO 75% és TKL, rossz, hogy egyik sem alacsony.
    Ugyanakkor, ha egy felül feliratozott átvilágítós kupakot teszel egy déli LED-es PCB-re, akkor nagyjából semmit sem fog megvilágítani a LED, mert köztük lesz a stem (mozgó rész a kapcsolóban). Szóval megkapod az átvilágítós kupak összes hátrányát az előnye nélkül (vékony, festett, fényesedik és utána kopik, neked magas lesz a profilja is).
    Szerintem ha déli LED-es billencset nézel, akkor jobban jársz egy olyan kupakkal, ami ugyan nem világít át, de megfelelő anyagból van és kellően vastag is. Megfelelő kontraszt esetén gond nélkül olvashatók a feliratok a monitor fénye mellett is. Ezt a kontrasztot azonban a bekapcsolt RGB a kupakok körüli szórással rendszerint lerontja.

    A GMMK Pro egyik jellemzője, hogy egy nem jól működő rugalmas felfüggesztést kapott, ezért nem nagyon ajánljuk. A Keychron Q1-nek és Q1 Pro-nak viszont hasonló kiosztása és jól működik a gasket mount is.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák