Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz Synthwave #91011 üzenetére

    A plate mounted staboknak ilyen a háza.

    #91010 tipuka
    1. A kilazult stab kapcsolóját húzd ki.
    2. A bal oldali háznál, ami szintén már félig kint van, egy vékony csavarhúzóval nyúlj be a téglalap alakú résen és csavarhúzónyelét mozgasd lefelé a billencs alsó széle felé, az a kis karom, amivel a stab ház a plate-be (a lemez, amin a kapcsolók is ülnek) el fogja engedni a lemezt.
    3. A megbillentett csavarhúzóval együtt kezd el óvatosan felfelé húzni a bal oldali stab ház alsó felét, amig ki nem jön teljesen.
    4. Vedd ki a csavarhúzót
    5. Fogd meg mindkét stab házat és kezd el lefelé húzni a bill. alsó éle felé, amig meg nem látod az őket összekötő drótot
    6. Emeld ki az egészet egyben
    7. Tedd le egy vagy inkább két papírzsebkendőre, úgy, hogy a drót alul legyen. Lehet, hogy kenve vannak és a kenőanyagok nagyon nehezen szedhetők le a legtöbb felületről, ezért kell a zsepi
    8. Egy csipesszel mindkét oldalon a keresztnél fogva külön-külön emeld meg a stab mozgó részeit (slider) és nézd meg, hogy az U alakú drót szára rendesen bent van-e a slider alsó nyílásában.Ha bent vannak, a 9. lépést ugord át.
    9. Ha nincs, akkor azon az oldalon ki kell pattintani a drót a stab ház befogásából, kihúzni a drótot a slider alól, két ujjal megfogni slider talpát és a tetejét (kereszt), a drótot elforgatni 90 fokkal úgy, hogy a drót összekötő része párhuzamos legyen a függőlegesen álló sliderrel, majd beakasztani a drótvéget a slider alsó nyílásába, visszaforgatni a drótot merőleges irányba és bepattintani a befogásba. Ezt minden oldalnál elvégezni, ahol a drót nincs benne a slider-ben.
    10. Ha bent van mindkét drótvég a sliderekben, akkor rakd le a zsepire, és a csipesszel a keresztet megfogva húzd fel le slidert előbb egyik majd másik oldalon. A másik oldali slidernek is fel/le kell járnia.
    11. a kapcsolóházakat egy-egy kezedben tartva úgy, hogy a drót a felső élnél legyen fordított sorrendben (5.-2. lépesek) visszarakni a stabot a plate-be. Csavarhúzó nem fog kelleni, az a cél, hogy amikor az alsó élét lenyomva bepattanjona két kis karom.
    12. Rakd be az új kapcsolót.

    Leírni sokkal tovább tartott, mint megcsinálni...

    M.

Új hozzászólás Aktív témák