Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz kristof123 #90938 üzenetére

    lejjebb adok az igényekből. Így találtam a QK Neo80-t
    Ez egy olyan "lejjebb", ami valójában sokkal feljebb van billentyűzetként.

    Hol tudnám megvásárolni (nem baj ha drágább az oldal, csak megbízható legyen)?
    Körülbelül milyen szállítási időre számíthatok?

    Group buy volt, a két EU vendor a Keygem és a DeltaKeyCo voltak, mindkettőnél van preorder, a UK vendor a ProtoTypist, náluk hamarosan beesik a szállítmány.

    A háromból az utolsó vendort tartom a legjobbnak, ők a legolcsóbbak is (tipikusan a dollárban megadott nettó áron adják a terméket, vámkezelés nincsen, magyar áfát fizetsz náluk a végén, mintha EU-n belül vásárolnál), a Keygem enyhén áraz túl, a DKC nagyon (ennél a billentyűzetnél nem ellenőriztem most le, a tipikus gyakorlatot írtam le). Ráadásul a DKC volt olyan kedves, hogy a legdrágább wireless nyákkal árulja a billentyűzetet, ami a kedvező árnak azonnal keresztbe is tesz. A háromból a Keygemet választanám, mert valószínűleg olcsóbb lesz, mint a DKC, és nem lesz közelharc az extráknál, mint a ProtoTypistnál lenne és ez utóbbinál a szállítási költség magasabbra jön ki (~25 euró).

    A Neo80 nyákjában az a jó, hogy van ISO hotswap és az a rossz, hogy hibrid ISO-ANSI hotswap, ami nem túl szerencsés (2-3 oldallal ezelőtt volt róla szó az MX kereszt kifejezés keretében). Gondolom forrasztani nem szeretnél, így marad ez a megoldás. Ha nem akarsz mindenáron wirelesst, akkor ne menjél rá, úgyse lesz túl jó az akkuidő.

    A plate ízlés kérdése, egyedül a plateless dolgot kerülném, mert az hotswap esetén nagyon nem szerencsés. Ha rugalmasabb gépelési élményt szeretnél, akkor POM, ha keményebbet, akkor CF, ha a kettő között, akkor alumínium.

    Súlyból a mirror PVD-t kerülném, mert hajlamos karcolódni, a réztől lesz a legnehezebb a billentyűzet, a stonewashed lenne még jó opció, csak nem értem, miért ennyire drága.

    Színből az anodizált tartósabb, a coating meg különlegesebb, ízlés kérdése.

    Kupakot és kapcsolót külön kell venni, stabilizátor a készlet része.

    Keygemnél még a Luminkey80 jó cucc, ehhez lehet olcsón kupakkészletet is venni, ez mintha raktárkészletről jönne, de annyira nem követtem, hogy fejből toljam.

    Ha az FRL kiosztás is megfelel, akkor a Cycle7 még inkább ajánlott, de itt a ProtoTypist már eladta szinte az összes extrát (EU vendorként a DKC túlárazta és még nem árulják, az Eloquent Clicks szintén túlárazta és szintén nem árulják), csak egyetlen változat van raktáron. Ez most szállítási költség nélkül jönne egy akció miatt, ANSI hotswap, de lehet, hogy elfogy, mire utánanézel a témának.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák