Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz NandorHUN #71030 üzenetére

    A notebook bill. azért kényelmes számodra, mert rövid úton jár és emiatt még gyors is?
    Két dolog miatt kérdezem:
    1. A notik ollós kapcsolókat használnak. Ilyen bill.-ekből viszont nagyon kicsi jelenleg a választék, ráadásul ha van is belőle ISO kiosztás, amilyen a magyar, magyar feliratozás nem nagyon lesz. Elvétve még lehet kapni a Cherry Stream 3.0-t, illetve van néhány inkább TV-k, tabletek mellé szánt Rapoo (pl. 9100). Drágábban a Logitech Craft vagy MX Keys ill. az Apple Magic-ek vannak. Dedikált macro oszlop viszont ezekhez nincs, kérdés, hogy melyik makrózható egyáltalán, az olcsóbbak biztosan nem.
    Alternatíva lehet pl. egy low profile kapcsolós mechanikus billentyűzet (mint pl. a Keychron K1, 3, 5, 7 különböző méretekben), de hogy dedikált makro oszlopos kialakítás létezik-e, azt passzolom. A keychronokon nincs, és ISO ugyan van, de magyar feliratozás ezeknél sem lesz.
    2. Próbáltad napi sok órában folyamatos gépelésel a notit?
    Hasonló cipőben jártam pár éve, notebook bill.-ekkel voltam a leggyorsabb és tetszett a rövid út, meg a hangjuk is, viszont ha egy nehezebb release alatt pár hétig sokat kellett gépelnem rajta, akkor elkezdtek fájni az ujjízületeim tőle. Ez azért van, mert ezek a notebook/szerű billentyűzetek nagyon merevek. Nálam az lett a véle, hogy elindultam a mechanikus billentyűzetek irányába.
    Ha teheted, próbálj ki egy üzletben (pl. MediaM.-ban) egy normál magasságú mechanikus bill.-t, vagy inkább 3-at kék, piros és barna kapcsolókkal. Jó eséllyel hangos lesz mind, de ha magával a kapcsolási úthosszal ki tudsz békülni, akkor könnyebben találunk neked valót.

    M.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák