Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz nyunyu #64032 üzenetére

    KVM:
    A világítást el tudnám engedni, ha külső tápos hubról sem működne. Így belegondolva hub mindenképpen kellene, mert a bill., a controlpad és az egér már több, mint a CS782DP 2 usb kimenete.
    Viszont jó ötletnek tűnt egyetlen mozdulattal bill.-ről kapcsolni az asztali és a noti között. Tartottam tőle, hogy az átalakító probléma lehet. :F
    A Dell megy az irodai KVM-mel Type-C-n, de oda meg nem kell átalakító és a fene se tudja, hogy az vajon milyen típust használ a cég, utánajárok. A HP-t én is DP->HDMI átalakítóval használtam bent.
    Nézhetnék HDMI-s KVM-et is, de akkor meg a HP-nél jön elő ugyanez a probléma az átalakítóval. Bár tény, hogy az sokkal ritkábban kerül az asztalomra.
    A monitor source váltogatást kizártam, mert a hátán lévő kis joysticktól nem várnék élettartamot rendszeres használat során.
    A külön USB switch (ebből lenne külső tápos is) + HDMI switch kombót meg azért zártam ki, mert amit találtam, az nem megy hotkey-vel, a két gombnyomás meg kartávolságból már lassú lenne és kényelmetlen.

    Billentyűzet:
    Sajnos az építés max hot swappal opció nálam, viszont a taktilis silent kapcsolók meg, ahogy írod is, a kész billentyűzeteket zárták ki. Ezért szűkült le a végén a 2-3 kitre a listám. Egyszerűbb lenne a helyzet, ha biztosan jó lenne nekem egy lineáris gépelésre is, már meg is rendeltem volna egy Miyát.
    A magyarítás és a hang fontosabb a világításnál, úgyhogy azt elengedtem. Persze nem bánom, ha a mostani halvány zöld vagy akár egy fix fehér háttér meglenne a kupakok között, ha éjszaka az ölembe kerülne a bill. Egy Miya féle layout-nál akár vissza is térhetnék a CK világítós kupakjaira. Lehet, hogy ebből a szempontból szerencsés vagyok, 2 év alatt sem oldottam fel az ABS-t, csak minimálisan fényesedik. Csak hát a hangjuk...

    A csendes taktiliseknél, akkor azért van egy kis tér a próbálgatásra. A Gateron S Brown ha segít a visszaérkezést tompítani, akkor a bottom-out miatt mehetne alá az o-ring, ahogy most is. Nem bánom, ha rövidebb a teljes út és ha puhábban csapódom bele a platebe. :D
    A Grey-be meg esetleg lehetne puhább rugókat rakni, ha már úgyis szétszedném a lube miatt.
    Ami aggaszt, az a bump milyensége. Gépelésnél jó, ha megvan a visszajelzés, de a Gateron stemje mintha nem egy huplin jutna túl, hanem egy reszelőn, ami vicces, mert előtte és utána simán jár a stem. A kép alapján a Grey erősebb huplinak tűnik. Az is lehet egy jó irány.
    Lehet, hogy nekem az Cherry Brown féle alig érzékelhető taktilitás lenne jó. Ha ki lehetne venni a Miyából a kapcsolókat, hogy meg lehessen kenni...
    Vagy akár egy lineáris kapcsoló, progresszíven keményedő rugóval, ha van ilyen.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák