Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Molydeus #64027 üzenetére

    1. Nem vagyok benne biztos, hogy működne a DP adapter.

    1 hónapja szerencsétlenkedtem asztali gép cserekor azzal, hogy a régi VGAmon nem volt DP aljzat, csak HDMI, így a 460GTX - HDMI kábel - DP->HDMI adapter - CS782DP - monitor felállást próbáltam, de egyáltalán nem tudtam képet faragni, kénytelen voltam a HDMI kábelt direktben dugni a monitorra, és sötétben tapogatózni a monitor hátulján lévő érintőgombok között, hogy bemenetet tudjak rajta váltani. :W

    Maga a DP->HDMI adapter az biztosan jó, mivel azt szoktam használni, ha a DP csatis HP laptopomról kell vetíteni, és csak HDMI van az irodai TVn/projektoron.

    - Lehet-e gond a KVM-en keresztül a bill. és az egér háttérvilágításával vagy a gépekhez kapcsolódó USB-B megoldja a tápot is?

    Rápróbáltam a bugos háttérvilágítású Ducky One 2-met, de csak a numpad világított félig, billzet rész nem éledt fel.

    Hmm, épített XD84-emet viszont meg bírja hajtani.

    Szóval erősen lutri.

    Mivel jobbkezes Ctrl+Ins/Shift+Ins-tel másolok ezért ha szövegkijelölés után véletlenül nem időben oldom fel ballal az Fn-t, akkor máris csináltam magamnak egy soklépcsős bejelentkezési tortúrát.

    Én ezért tanultam meg 15 év után a Ctrl-C/X/V-t, mert valamelyik billzetemen nem ott volt az Insert, ahol megszoktam/kényelmes.
    (Szerintem az 1800 lehetett a ludas.)

    Viszont a CK több szempontból sem ideális. Egyrészt a párom érzékeny a hangjára, amin az o-ringek sem segítettek. Nem nagyon megy a touch typing, rendszeresen bottom out-olok, emellett a Gateron Brown felengedéskor is hangos. Acél plate + vékony kupak vagy a rugó peng? :F

    Ezen csak a hangtompított kapcsolók tudnak segíteni.

    Taktilisban Gateron Silent Brown, Outemu Silent Grey, de ezekkel nem kapsz kész billzetet.
    Lineárisban MX Pinket nem nehéz találni a legtöbb billzetgyártó kínálatában, Outemu Silent White, Gazzew/Boba U4/T4 megint csak custom vonalon van.

    Elkezdtem keresni egy halk(abbá tehető), TKL-nél kompaktabb ISO bill.-t, dedikált Arrow, Ins, Del, Home/PageUp és End/PageDown gombokkal. Az Algr+I/J-t nehezen tudnám megszokni.
    Átrágtam magam a topikon meg az elérhető kínálat jórészén. Kiestek a Group Buy-ok, az ANSI meg az összes olyan, aminél pl. a jobb felső sarokban fixen valami dedikált fény/hang gomb van. Jelenleg két konkrét vonal maradt.

    KPRepublictól ott van a régi XD84, ami 75% ISO layout, de azt neked kell legózni.
    XD84 Pro valamivel többet tud, meg az már USB-C, de azt nem próbáltam.

    Kérdés az, hogy lehet ezekre háttérvilágítás kompatibilis PBT kupakszettet venni.
    Én egy régi EnjoyPBT Forgive-vel használtam, amit már nem lehet kapni, de azon nem világít át a LED.

    Switch-ek terén maradnék a taktilis verzióknál, de silent stem-ekkel. A Gateron Silent Brown bumpja érzetre hasonló a Brown-nhoz? Milyen ezekhez képest az Outemu Silent Grey?

    Gateron Silent Brownnak ugyanolyan, MX Brownnál (~55gr) puhább rugója van, mint a sima Gateron Brownnak. (50gr?)
    Outemu Silent Greyé viszont keményebb (~60gr?)

    Másik viszont a stem. (Balról harmadik a Gateron S Brown, Outemu Grey jobbról a negyedik Outemu Sky Silent stemjének felel meg, csak más színű, jut eszembe itt mellette egy sima, nemsilent Gateron Brown stem van.)
    Nem tudom, Gateron hogy gondolta, hogy elég a 0.1mm tompítás alulra.

    Persze ebből az következik, hogy a Gateron Silent Brown bottom-outja mechanikusabb érzetű marad, nagyobbat koppan, mint a nyúlósabb, sokkal halkabb Outemu Grey.

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák