Új hozzászólás Aktív témák

  • Domestos

    tag

    Sziasztok!

    Egy kis beszámoló:

    Még több hónapja vettem egy Redragon Devarajas billentyűzetet (barna kapcsolós). Egészen bevált, a gumidóm után csodálatos, csak szerettem volna egy csendes változatot is. Könnyítésképpen nem volt fontos az ISO, és mindenképp angol kiosztás kellett eleve. Viszont barna kapcsolósat akartam, így nem volt jó egy kész silent redes.

    Alapnak egy Redragon Varunát vettem, merthogy olcsó, és plate mounted kapcsolós. Első hiba. A Varuna jóval gyengébb minőségű, mint a Devarajas, hogy csak ahhoz hasonlítsam, amim már van. A kék kapcsolókat gyorsan kiszedtem belőle. Gateron silent kapcsolókat az aliról rendeltem, barnát sokat, pirosat keveset, merthogy kitaláltam, hogy a módosító gombok pirosak legyenek, minden más barna. Ezzel volt egy kis postázási anomália, mert 10-10 db-ot küldtek a 110-10 darab helyett. Reklamáció után küldték a többi 100 barnát, csak plusz egy hónap.
    A fő gond viszont az, hogy Gateron silentből csak PCB mountedet találtam, úgyhogy át kellett őket alakítani, hogy belemenjenek a Varunába. Ez azt jelentette, hogy le kellett vágni a plusz két tüskét, és kifúrni a led helyét, hogy a világítás látsszon. Ezekre számítottam. Arra viszont nem számítottam, hogy a lábak sem fognak stimmelni, úgyhogy egyenként kellett a sokkal gyengébb PCB-s kapcsoló lábakat megnyomorgatni, hogy belemenjenek a foglalatba, így viszont nem szorultak pont a megfelelő mértékben, úgyhogy kínomban beragasztottam őket. Tudom, amatőr, de nem volt jobb ötletem. Szóval PCB mounted kapcsolót venni epic fail volt.
    Szerettem volna egy jobb kupak szettet is rá az eredeti helyett, de azzal úgy jártam, hogy a beszerelt Gateron kapcsolókon kicsit lazán illeszkednek, úgyhogy kénytelen voltam visszarakni az eredeti Varuna kupakokat, amik ugyan csúnyábbak, viszont pontosabbak.

    Ez a kupak szett, nincs ötletetek, milyen kapcsolókra illeszkednek vajon jól?

    Összességében nem rossz a végeredmény, tényleg halk lett a billentyűzet, kicsit furcsa, hogy főleg súrlódási zaj hallatszik, és némelyik billentyűnél picit a rugó pengése, de nincs még annyi kattogás sem, mint a sima barnákkal a Devarajason.

    Itt vannak fényképek, akit érdekel.

Új hozzászólás Aktív témák