Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    válasz Kornel #105702 üzenetére

    Nekünk van ilyenünk. 155 lovas, hosszított tengelytávú, 9 személyes, állófűtéssel, dupla klímával, ülésfűtéssel, 95 literes túratankkal, minden bizbasszal. Voltam már vele Dél-Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában kirándulni, és a családi vállalkozásban munkára is be van fogva, így másfél év alatt beleszaladt 100 ezer km, egyelőre teljesen hibamentesen.

    Szélzaj szinte semmi nincs benne, gördülési zaj viszont hallatszik a kerekek felől, amin személyautó-abroncsokkal nyilván lehetne segíteni, de nekünk kell a teherbírás, ezért C abroncsok vannak rajta. Télen az állófűtést be-be kapcsolva, illetve hidegben a kiegészítő fűtés funkciót használva 110-es utazó mellett 7.5-8 liter között fogyaszt megrakva. Nyáron, ha megy a klíma, akkor plusz egy liter, de ebben dupla klíma van, lehet hogy az egyszerűbbek kevesebbet esznek, bár azok meg felmelegedhetnek. Ezzel jártunk úgy, hogy bent utaztunk valahol Spanyolország belsejében, kellemes hűvösben, és csak ránéztem a külső hőmérsékletre, akkor láttam, hogy 41 fok volt kint. :DDD

    Óra szerint 160-ról is képes gyorsítani, ha lepadlózod, de azért ott már közel a vége, viszont 140-el simán tud utazni. Mi mégis csak 110-el megyünk vele, mert afelett azért a nagy homlokfelület miatt jócskán megnő a fogyasztás. Napi 1000-1200 km-t leutazni benne nem kihívás, egyedüli negatívumként a nem szellőző üléskárpitot mondanám, képes ugyanúgy beleizzadni az ember mint a bőrkárpitba (legalábbis én biztosan).
    Jó funkció lenne, de nem lehet rendelni a Multivanéhoz hasonló belső kihangosítórendszert, amivel minden utas hangját jobban lehet hallani odabent, mert így ha nem fordulsz hátra, vagy ha nem emeled fel a hangod ha az első sorban ülsz, akkor leghátul nem hallani. Egyszerűen túl nagy a kocsi.

    Parkolóházakban elfér (magasságra mindenképp, bár néhol nem árt levenni az antennát), de szűk helyekre beállni vele kihívás, méreteiből adódóan. Hiába van benne elöl-hátul radar, gyakorlott sofőrt igényel a vezetése.

    Ja, 50 ezres olajcsereperiódusa van, de ez valami rossz vicc lehet. Mi 20-25 ezrenként cserélünk benne. Rohadt sok kell bele, 8 liter, és szinte csak autópályán fut, néha napi 1000 km-eket, szóval elvan így.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák