Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    Üdv! Sok olvasás után sem tudok dönteni, kérdezek. :D

    Alaplapot vennék a most összeállítandó gépemhez. A jelenlegi gépemben is legrégebbi az alaplap, a proci 3-szor, a videokártya, ramok 2-szer is cserélve lettek, szóval a laphoz valahogy mindig ragaszkodom. A "fejlesztéseket" úgy szoktam megúszni, hogy tuningolok, most is túl van húzva, tehát jó lenne a lehetőség. Akkor a kérdőív:

    1. Mennyit szánsz az alaplapra?
    Max. 50k, de jó volna kevesebből megúszni.
    2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
    Jelenleg még csak a ház (Thermaltake f31) és a táp (thermaltake london 550w) van meg. A proci kb. i5 6500, a videokártya Asus Strix 1050ti o4g lenne elsőre, mert mint mondom majd menne erősebb felé, ha lemegy az áruk a most jobbaknak. Itt főleg ugye a proci a fontos, hogy minél tovább lehessen benne cserélgetni.
    3. Milyen méretű lapot szeretnél?
    ATX
    4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
    USB 3.0 és 3.1, USB-C, mindenképp vennék az ASROCK megoldásához hasonló 2sata+Sata express helyet foglaló előlapi usb-c panelt, plusz kellene még 4 sata hely
    5. Milyen a monitorod csatlakozása?
    Gondolom ez nem számít, mert a videokártyára megy
    6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
    Igen, de nem olyan izmosan
    7. Használt, vagy új alaplap?
    Ha használt, akkor garis.

    Szóval 1151 ez kiderült. Jelenleg a z170-es lapokat nézegettem, de most már túl bonyolult nekem ez a sok chipset :D Időtálló legyen.

    Ha esetleg grátiszba ajánlana valaki bele hozzáillő ramot is (2x4GB) minél jobb ár-érték arányban azt is megköszönném, mert ott is nagy a zavar. Tudom nem ez a fórum, de hátha. Nem kell hogy behozza a kávét, csak 8 giga ram legyen.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák