- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68650 üzenetére
Hát igen az már biztos, hogy nem a combosabb CPU-k tuningjára szánták.
A "Gaming" jelző meg már szinte kötelező ..... Nélküle már nem is lehet játszani!
De egye fene, ha jó kis deszkát dobnak össze a név mellé! Az árára is nagyon kíváncsi leszek.
Az ASRock úgy látszik tanult a ballépéseiből, és az új AM3+ -os deszkái azért normálisabbak mint az elődeik (persze a kivételektől eltekintve). Nekik úgymond kötelező volt új deszkákkal előállni!Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #68651 üzenetére
Az Asrock-nak egyenlore meg nem adok elolegben semmit. Eloszor bizonyitson..legyen rendes ventivezerlo, rendes BIOS.
A MSI igyekszik, osszekapta magat eleg rendesen, a BIOS is rendben van, mar az alaplapok nem gyuladnak ki. Venti vezerloje is elfogadhato, normalis nyak. Ezt persze kozep es felso kategoriara ertem..ezert is kedveltem meg ezt a ceget.
A Gaming meg, az plussz 5-10 FPS jatekban ha irja a kartyan vagy az alaplapon. Mar csak Gaming DVD irok kellenenek es megvolna a Gaming FULL.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
magickonfig
tag
Sziasztok.
Végre összeraktam az új gépemet gigabyte Z97-D3H rev 1.1 alaplap, minden elindul tökéletesen van beep hang is.
Egy problémám lenne, a bios nem jön be bootoláskor, rögtön átugorja a biost és bejön a win8.1.
Már reseteltem a cmos-t az útmutató szerint, kivettem a cmos batteryt majd vissza. Első bekapcsoláskor be is jött a Bios beállítás, kiválasztottam a bios boot bejöjjön , nem raktam quick bootra!!
Sajnos még mindig fenáll a hiba nem jön be a bios kép csak rögtön a win 8.1.
Mit javasoltok, frissítsem a biost? , installáljak mindent az alaplapon kapott CD-n?
köszi -
vond
MODERÁTOR
válasz magickonfig #68653 üzenetére
Félve kérdezem: Del-t nyomod neki, amikor kell?
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68652 üzenetére
Igen a lángoló lapok nem voltak valami jó reklámok, főleg hogy ált. vitte magával a CPU-t is.
"Mar csak Gaming DVD irok kellenenek es megvolna a Gaming FULL." Valóban, még nincs Gaming DVD ...(#68653) magickonfig
Ugyan én nem használok nyócpontegyet de haver említtette, hogy oprendszer alól is ....
Talán ez a videó segít: [link][ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok, azonos áron ti melyiket vennétek inkább?
Asrock Z68 Pro3
Gigabyte Z77M-D3H -
MiklosSaS
nagyúr
-
DR|FTK|NG
veterán
M.2-vel rendelkező AM3+-os alaplap a láthatáron
ASRock Fatal1ty 970 PerformanceNéhány adat:
-8+2 fázisú CPU VRM
-2db PCI-E 2.0 x16(felső teljes értékű, az alsó x8-as, CF-nél x8/x8)
-1db PCI-E 2.0 x4(x16-os köntösben, ez a legalsó)
-2db PCI-E 2.0 x1
-1db PCI
-6db SATAIII
-6db USB 3.0(4 hátul, 2 előlapi)
-Realtek ALC1150 hang
-M.2(SATA3_0-val megosztva)A hír forrása: [ASRock] techPowerUP
Mostanában az ASRock egyre érdekesebb dolgokat csinál.
Majd a tesztek megmutatják, hogy mire képes.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz bluyoo #68660 üzenetére
Pfff... Nekem új.
Ismerősen hangzott a neve, a dátum a cikkben tévesztett meg(2015. márc. 26.).Más:
Az élhető megoldás lenne-e egy mATX-es AM3+-os(970, 990X) lapnál, hogyha a VRM-ek 90°-ban el lennének fordítva, mint pl az Asus Z87I-Pro-nál? Én azt láttam az mATX-es AM3+-os lapok fő hibájának, hogy gagyi az áramellátásuk(+fapadosak, de ez más téma).
(elavult procik vannak hozzá, nem akarok ilyen deszkát, csak egy kérdés)[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #68661 üzenetére
Ne felejtsük hogy egyedül az Asus alkalmazza, ők is csak 1-2 lapon.
Gondolom megoldható lenne, ha komolyan akarná valamelyik gyártó.
Bár szerintem jóval nagyobb terhelést kapna mint az Inteles társa.
Nem potyára tűntek el még a mATX-es deszkák is az FX-ek alól, a mITX meg főleg ....(#68662) miklosss2012
Vagy egyáltalán 970/990X/990FX-es mATX-es deszkát.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
SRII
őstag
Hát sajna nem igen sikerül jó áron apróról vennem alaplapot i5 4690 procihoz!
Lehet el kell gondolkodnom az új megvételén, meg is volt a kiszemelt áldozat amit fentebb ezt írtam is, de közbejött más gyártok megoldásai, és az áruk egyformák.(kb)
Dönteni nem tudok, mindegyik szinte ugyan azon specifikációkkal rendelkeznek.
Aki már vásárolt lapot az tudja nem egyszerű dolog ez, főleg ha nem fél évre veszed.
Kiszemeltjeim....ASRock Fatal1ty H97 Performance vagy Killer Nem bízom a márkában!Ez kiesett!
Asus párti vagyok, voltam, leszek, DE az az MSI lap,hogy néz ki ...tetszik imádom!!!, a Giga meg Giga, ronda de mindene megvan, és még olcsóbb is 2k val.
Fogalmam nincs....Szívem szerint Asus,
mindig is asus lapjaim voltam, megbízható márka, tudja amit kell, nálam ő a merci!
Eszem szerint MSI,
soha nem volt msi lapom, nem tudom milyen minőségű, de egy fekete fehér házban szép lenne és ahogy kinéz, nagyon szép deszka
Pénztárcám szerint Giga!
soha nem volt giga lapom talán asus, msi, giga a sorrendem megbízhatóságilag amit magamban felállítottam, okos, minden rajt van és ha spóróli akarunk -2-3k val beljebb vagy.[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz bluyoo #68663 üzenetére
Jobban belegondolva igazad van.
Gondolom, nem lenne rá elég kereslet ahhoz, hogy megérje nekik is(személyes vélemény).970-es lap: ASRock 970M Pro3?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68668 üzenetére
Meg én is! Kellett nekem beleszólni!
Amúgy a bordázata tetszik, végre egy újabb, nem dizájnelem, hanem csak (nagyobb felületű) hűtő!
Kérdés: Lángolni fog-e, ami alatta van!
Félretéve a tréfát, tényleg kíváncsi vagyok mire képes. Egyedüli a piacon ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #68670 üzenetére
Mindjárt törlöm az utolsó 50-et!
"En is kivancsi vagyok mennyire birna egy 4.8 GHz-re emelt 8320/8350-et."Te kaptál új hitelkártyát, ......(#68673) dangerzone
Az egyik egy csupasz deszka, a másik meg egy régi ..... Persze ettől lehetnek jók!
Mennyi lenne a keret?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz dangerzone #68678 üzenetére
Arra mindkét lap megfelelne!
Bár annyiért talán a garanciás ASRock Z77 Extreme4-M -et venném (iPon szóval garifutár is van).Bazinga!
-
Falcon C.
aktív tag
Üdv!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
AMD-ről váltanék (FM2, 750K), mert zsákutcának érzem, de abszolút nem vagyok képben Intel terén. A teljes cserére (deszka+proci) olyan 80k körül van. Ha lehetne, procit is ajánljatok, köszönöm!2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
2×4GB DDR3 1600MHz, Kingston SSD, WD 500GB HDD, R9 270X, Chieftec CTG-500-80P3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Xigmatek Midgard II házam van, férjen bele.4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
USB 3.0 legyen rajta legalább 1 db. A PS/2-est kifejezetten feleslegesnek tartom.5. Milyen a monitorod csatlakozása?
D-Sub és DVI.6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem szoktam, nem érdekel a téma.Teljesen normális felhasználás: internet, film, zene, játék, office.
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Teaway
veterán
-
GRTH
csendes tag
Sziasztok,
Gépcsere lesz hamarosan, segítsetek plíz az alaplappal, a többit már nagyjából kitaláltam.
30-40 ezer forintot gondoltam2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i7 4790 3,6GHz-es proci, Nvidia GTX660 ASUS VGA (marad a régi gépből), 8-16 GB RAM, 120GB SSD, 3db 1,5-2TB HDD SATA2-3, Coolmaster Silencio 650 ház, 500-600W tápegység3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged?
több USB 2-3, SATA, PCI, PCI-E, de ránézésre ebben a kategóriában már mind van.5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI, DVI, D-SUB6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem szertném tuningolni.Amiket néztem, azok z97-es 1150, 22nm-es alaplapok.
Köszönöm előre is!
-
Alabastor95
csendes tag
Hali!
Ti melyik alaplapot ajánlanátok, és miért?
Gigabyte B85M-D3H vagy Intel Asrock B85M PRO4
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
GRTH
csendes tag
válasz MiklosSaS #68687 üzenetére
Köszi szépen, a kérdés jogos.
Igaziból csak kutyafuttában javallották a Z97-et, de nem lett tovább szűkítve. Mi a névleges diffi? A Z97 az erősebb, ez a gép arra lenne jó, hogy a VGA-n kivül ne kelljen cserélni kb 5 évig semmit.
Amit viszont szeretnék elkerülni, hogy az egyik hardver lehúzza a másikat.
Érdemes bármennyivel feljebb menni árban?
Thx!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Alabastor95 #68690 üzenetére
Jobb VRM hutes, jobb BIOS, megbizhatobb. Az egyik best buy alaplap az a gigabyte.
(#68691) GRTH:
A Z alaplap inkabb tuningra valo, inkabb H97-est neznek mivel te K nelkuli CPU-t fogsz hajtani.
Itt egy par:
MSI H97 GAMING 3
Asus H97-PRO
Asus H97-PRO GAMER
Gigabyte GA-H97-D3H
Ezek mind nagyon jo lapok es 40K alatt vannak.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
debcamp
aktív tag
Sziasztok!
Lenne ez a 1155-ös, H77 chipsetes lap: Asrock ZH77 Pro 3 [link]
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Azt tudtam, hogy van B H Z és egyéb chipset család, de ez valami "hibrid cucc" hogy ZH a neve?
A Z77 Pro 3 -tól annyiban tér el (amit én észrevettem, laikusként a képekről és specifikációból) hogy a ZH77 "csak" 1600 kezeli a ramokat (Z77: 2800+) és nincs benne/rajta "Lucid Virtu Universal MVP' bármi is legyen az. Ennyi lenne?
Egyéb tudnivaló a lapról vagy vélemény?Amihez kellene:
2nd Gen i5 2500, Alpenföhn Brocken, 2x4 Kingston Hyperx blu, Samu evo850 ssd, Seagate 500hdd, Seasonic S12II-430W 80+ táp és egy átlagos méretű Bitfenix Merc Alpha.Köszönöm
-
bluyoo
nagyúr
válasz debcamp #68696 üzenetére
Hi!
Semmi hibrid, sima H77-es deszka.
"Chipset: - Intel® H77"
Gondolom csak arra utal, hogy ugyan az a deszka (felépítésügyileg) mint a Z77-es társa, csak éppen H77-es chipset-el szerelve.
Az I5 2500 -ból, "Z"-s deszkával ki tudsz csikarni egy kis tuningot ~400MHz.Bazinga!
-
debcamp
aktív tag
válasz bluyoo #68697 üzenetére
Köszönöm,
A hibrid alatt valami ilyesmit értettem én is.
Mert felépítésileg, ahogy fogalmaztál, valóban egy és ugyan az a 2 lap. Minden kisebb-nagyobb "izé" ugyan ott van és ugyan annyi van a két lapon. Csupán H77 el van ellátva, így ha jól gondolom nem is annyira acélosan "tuningos" (ha egyáltalán valamennyire az) de minőségi(bb) termék, ahogyan a Z is. Így mondhatjuk, hogy jobb, mint a sima H (?). Valami ilyesmi lehet?Egyébként 2. és 3. Gen i5-tel (esetleg i7-tel) (ami pl ezekbe a lapokba mennek) mennyire lehetek időtálló?
Azért kérdezem, mert ha nincs bennük sok, akkor lehet egy egyszerűbb B75 (Pro3-m) is megtenné, nem?
Viszont ha van bennük még erő/idő, akkor szeretnék jó választást produkálni, hisz akkor nem fél/egy évre vesz az ember lapot -
draaken
csendes tag
Sziasztok. Nem ehez a témához kapcsolódik a kérdésem ezért ne haragudjatok. Rakattam össze egy pc-t a következő cuccokból: alaplap- ASROCK 990FX EXTREME 3, CPU- AMD FX 8350, RAM- Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C10FK2/8, VGA- sapphire r7 260x 2gb ddr5, HDD- Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX és egy cooler master 600as táp. Össze rakták a boltban be kapcsolták elindult azzal haza is hoztam itthon össze raktam fel kapcsoltam a táp megszakítóját és rögtön elindult a gép ki be kapcsolt magától a bekapcsoló gombokra nem reagált, vissza vittem a boltba már 3x és ott bekapcsolt igaz 2 percet ment. Szét szedtük megnéztük másik táppal ugyan ezt csinálta. Mai nap be kapcsoltam elindult be raktam a win telepítőt el is indult azután hirtelen ki kapcsolt és utána megint nem reagált semmire. Haverom gépébe át raktuk a ramokat,vga-t,hdd-t,tápot és azok jók voltak. Annyi kérdésem lenne, hogy a alaplappal lehet-e gond vagy a cpu-val mert a bekötések jól vannak.
-
bluyoo
nagyúr
válasz debcamp #68698 üzenetére
Szívesen!
Újonnan már LGA1150-es foglalattal vásárolj.
Inkább úgy mondanám, hogy gyengébb "Z"-s deszka.
A "H"-s lapok meg nem tuningképesek.
Ezt az időtálló fogalmat még nem sikerült megfejtenem. De mai napig helytáll egy 2. és 3. Gen I5. Nekem is az van .... Milyen processzort vegyek?(#68699) draaken
Szia!
Igen előfordulhat!
Nem indul és mi a baja a gépemnek topik[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest