Új hozzászólás Aktív témák

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz Lipton #45923 üzenetére

    "Mennyire jo vagy sem az alaplap hutese"Az összefoglalóban épp ezért kerültek olyan tuninglapok amik vagy modern tápellátással rendelkeznek és komoly hűtéssel vagy olcsóbb lapok esetében nagyon jó ár/érték aránnyal. A "marketing szöveg" elengedhetetlen hiszen a gyártók így adják tudtodra hogy ők ezt vagy azt a technológiát alkalmazzák és ezért érheti meg neked hogy az ő terméküket válaszd. Az egy másik dolog hogy mindennek fantázianevet adnak. De legtöbbször ott van a fejlesztés/újítás a szövegelés mögött. Max. nem akkora durranás.
    "jellemzoen milyen tipushibaja van" Azért a típushibával rendelkező lapok tudtommal nem kerültek bele a listába.Maximum ha az az olcsó lapok nagyobb hiba arányát nem mondjuk annak.
    "mennyire befolyasolja a tuningolhaosagot a gyakorlatban" A 40-50K-s lapoknál már igen szép tuningpotenciáról beszélhetünk itt már a lapgyártók igyekeznek a saját megoldásukból is a legjobbat kihozni és ugye jó minőségű anyagokkal/alkatrészekkel dolgozni. Nincs szükség egy MOSFET-en vagy egy nyamvadt kondenzátoron spórolniuk hogy képesek legyenek pl. 22K-ért kiadni az adott lapot.
    Pl. az emlegetett Asus P8Z77-V hiába a kevésbé melegedő digitális tápellátás már 12db fázissal és komoly hűtéssel megtámogatva dobja a gyártó piacra (elvégre az 50K-ért adni is kell valamit) .Vagy a Gigabyte GA-Z77X-UD4H esetében ugyancsak digitális tápellátás 11 fázissal megoldva. Vagy az MSI Z77A-GD65 / MSI Z77 MPOWER kisebb veszteségű DrMOS megoldása 12fázissal ill 16fázissal.

    (#45930) aginor
    Szívesen!
    Igen, az Asus lapok elég jó tápellátással rendelkeznek.Bár meg kell hagyni az FM2A85X Extreme4 elég tetszetős egy lap.90fokban elforgatott SATA csatlakozók ..... szóval azzal sem igazán fognál mellé.

    (#45917) kisferi
    Szívesen!

    (#45909) Rypejakten
    "az Athlonban is van turbo core funkció, ami egyfajta koca-tuningnak" :)
    Én a tuningmentesen is viszonylag nagy teljesítményre gondoltam és hogy nem kell a feszültségekkel bíbelődni hogy a fogyasztást visszafogja az ember. Az FX-eket tuningolni kel! Vagyis bűn nem tuningolni! :D

    [ Szerkesztve ]

    Bazinga!

Új hozzászólás Aktív témák