Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz bluyoo #36677 üzenetére

    Szia!

    Nem akarom a BIOS-ban a feszt állítani, csak az EPU-ra gondoltam. Mindenesetre akkor nincs is szükségem Z-s lapra. G620 procihoz kéne lap.

    "De egyszerűbb lenne ha leírnád a kereted és hogy mire van szükséged."
    Már május végén is tépelődtem itt :) , anno asszem eSATA, Firewire, PCI és IDE -re tartottam igényt, de már ezek közül elvetettem a Firewire-t, PCI-t és IDE-t is. :)
    Akkor a P8H67-M EVO lett ajánlva, azon minden van, de az USB3 nem natív.

    Alábbiak kellenének:
    - natív USB3
    - DVI
    - SPDIF output
    - eSATA direktben (nem kivezetéssel)
    - Procihűtőnek Scythe Ninja 2 Rev B elférjen. (Nyilván csak Socket 1155 adapterrel, már utánanéztem, Scythe SCCL4-1366 is és SCURK-3000 is kell hozzá, ha csavarosan akarom rögzíteni.) De gondolom, hogy újabban biztos eleve több hely van a procik mellett.

    Ami nem kell:
    - HDMI nem szükséges, mert TV-hez nem kötöm.
    - Tuning nem kell.
    - Az IDE-t nem erőltetem többé , mert inkább veszek IDE-SATA átalakítót. Nem tudom hogy az alaplapi integrált IDE chipset mennyire megbízható (pl Marwell). Az IDE-SATA átalakítóból mindenesetre nekem 2 db kell, mert 2 db PATA DVD író van a gépben, az pluszban 7eFt ha Delock 61719-et veszek, de így legalább külön csatlakozón lesznek és lehet hogy a parallel DVD írás megbízhatóbb.
    - Firewire se kell integrált, végül is ha annyira kellene, akkor 3eFt körül lehet kapni PCI-E-es Firewire kártyát, de alapból nincs is rá szükségem, hiába van a mostanin is, nem használom évek óta. A PCI-os Firewire kártyámat meg lehet eladom.
    - Előbbiek miatt akkor PCI slot se kell.

    Ezek alapján melyik lehetne?
    Max 30k a keret, de minél ha kevesebből kijön annál jobb.
    És ha az integrált eSATA-t is elvetem?

Új hozzászólás Aktív témák