- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz WildDaemon #24497 üzenetére
Szeva!Én a helyedben AM3+-os lapot vennék,mert ugye az időtállób és a Dózereket is támogatni fogja.Megúszol egy alaplap cserét.Már szállingóznak az országba.Az Asrocknak nincs olyan lapja amin 6 sata és ide csati van,legalább is nem 30-ért.Flopy meg végkép nincs Az Asusnak az M5A87-ese amin van 6 sata,de nincs ide és még nem lehet itt kapni,e valószínű belefér a 30-as határba.Asrocknál a 880g Extreme 3-on van 6 sata,de ott sincs ide+flopy és ez csak sima AM3-as lap.Tuningba egész jól megy és olcsó.Memóriát szigorúan a támogatási listából,mert kicsit finnyás.Kingston-t szereti.Asusnál van egy pár jó eresztés persze ez kicsit drágább.Az M4A88TD-V EVO/USB3 elég szépen muzsikál tuningba.Van rajta 5 Sata,de ezen van ide csati is.Az ASUS M4A89GTD PRO ami még jó lehet neked.Tuningba figyelemre méltó 6 sata+1 ide megvan rajta és úgy tudom,hogy nem hivatalosan menni fog benne az AM3+-os proci is benne(azért ennek olvass utána,mert kicsit zavaros a sztori).Ez 30 ropi és amit leírtál annak ez a lap felel meg.Gigába találtam még egy olcsó eresztést bár még nem lehet kapni itthon(kb 25 ropi lesz).GA-870A-UD3 (rev. 3.1),tuningba nem tudom mit megy,de az Asus tuti jobb nála,viszont az drágább.6sata,1ide és ez AM3+-os ráadásként.
[ Szerkesztve ]
-
WildDaemon
aktív tag
válasz Milka 78 #24501 üzenetére
Hali!
Igen én is AM3+-ra gondoltam...
Kingmax nano 2x2GB 1600MHz ram van ami bele fog menni..
Asrock 890GX Extreme3 vagy Extreme4 amit néztem továbbá
Gigabyte GA-890GPA-UD3H rev.: 3.1
Asust nem nagyon néztem S775-be nekem csak a giga lapok jöttek be.
Igazság szerint nincs amdben tapasztalatom a jelenlegi gyártóknál de én valahogy a gigára voksolok..
Ha van mondj ellenérvet! -
daneel92
tag
sziasztok!
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/phenom-x6-1100t-3-3ghz-am3-p45258604/
ehhez a processzorhoz melyik a legideálisabb alaplap? (minél olcsóbb, annál jobb). köszi előre is a választ!Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
Milka 78
nagyúr
válasz WildDaemon #24502 üzenetére
Na a kingmax nano az amit nem szeret az Asrock.Nálam ment de csak 1600 cl9-be.Van egy két ember akinek megy cl8-ban.és egy tucat ember akinek nem ment,nem kapcsolt be,fagyott.Az a memória igen gyenge eresztés és baromi nagy a minőségi szórás belőle.Köze nincs a régi zöld,vagy kék-ezüst bordás Kingmaxokhoz,amik jól tuningolhatók és még a kenyérpirítóval is indultak A Giga lapot sajnos nem ismerem,de a mai gyártók nagyjából egy szinten vannak.Ami olcsóbb vagy jobban tetszik azt vedd
daneel92.Nekem az Asrock 870 Extreme3-as simán ment 4ghz-n egy 1090t-vel.Bírja a strapát és olcsó is,van rajta fet hűtés,normális cf és minden féle csati.Ráadásul olcsó is.
[ Szerkesztve ]
-
Olomlovag
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel az alaplappal kapcsolatban?
Intel® Desktop Board DH67CL
Elég felszereltnek tűnik...
Üdv
A remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
Vukmuty
tag
ASUS P8H67-M PRO REV 3.0 erről az alaplapról eddig mik a vélemények?
I 2500 K menne bele meg egy 6950-es videó kártya ..megfelelő lenne ezeknek? -
jockas
senior tag
válasz Vukmuty #24512 üzenetére
Ha nem bízol benne, akkor bajban vagy! Én sem bíztam benne, így lett Asus P8P67... MSI -ről is hallottam már jót is és rosszat is (több rosszat, de nem ezekről az új lapokról...), így passz... Én az Asus-ban bízok meg gyakorlati tapasztalat miatt, így inkább Asus-t vettem meg az Asrock-al szemben még ha az olcsóbb is... MSI meg kb. ugyanaz az ár, így egyértelmű, hogy azzal szemben az Asus a befutó nálam.
Ha az Asus P67-es lapja drága neked, akkro várj valakire, aki tud Asrockról véleményt mondani. Állítólag már jobbak, mint régebben voltak...én csak ennyit tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Vukmuty
tag
ASROCK P67 Pro3 B3 28500
GIGABYTE GA-PH67A-UD3-B3 26000
Ezek közül melyiket lenne érdemes?
MSI -n egyenlőre még gondolkodom...ASROCK P67 Extreme4 B3 vagy várok egy kicsit és egy ilyet?
-
NOD
senior tag
Üdv, körbenézegettem de mivel nincs személyes tapasztalatom alaplapok körében így nem tudom mit lenne érdemes venni.
Intel 2500K proci a kiszemelt (tuiningolva lesz ameddig csak bírja de tuti hogy 4ghz+). Ehhez kellene egy alaplap (én jelenleg az Asus P8P67-et néztem ki). SLI/CF tuti nem lesz (egy 570 menne bele). Nem nagyon kellenek rá ilyen baromságok hogy Bluetooth meg anyám kínja. USB 3.0 is csak max késöbb használnám rajta mert jelnleg nincs is ilyen eszközöm itthon. Egy OCZ Vertex 2 lesz rajta meg egy Sata2-es HDD.
Ez a lap jó lesz vagy van esetleg valami jobb hasonló kategóriában/árban? -
joker1220
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni alaplap vásárláshoz!
Phenom II x2 555 BE procihoz szeretnék egy olyan lapot 20 ezer ft környékén
ami a legjobb / legkedveltebb / legbeváltabb magfeloldás szempontjából.Gigabyte vagy Asus lapra gondoltam, a proci biztosan megy 4 magosítva,
mivel kiteszteltem egy használt Giga MA770-UD3 rev.2 vel!Hosszabb távra terveznék, ezért az sem lenne rossz ha am3+ os lap lenne,
hogy esetlegesen majd bele tudjak tenni egy buldózert isJelenleg egy Asus M4A77T lapom van, ebben sajnos nem akar elindulni
4 magosítva sehogy semAmi lényeges hogy 2x2 giga dd3 1600 mhz kingmax nano ramot tennék
majd beleElőre is köszönöm a segítséget!
Üdv, joker1220
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Milka 78
nagyúr
válasz joker1220 #24517 üzenetére
Én a helyedben am3+-os reviziót vennék,ha már lapot veszel.Ha rád szakad az oTP,még új AM3+-os procit is vehetsz bele és akkor nem kell lapot cserélned.A Gigába van 870-es AM3+-os lap csak még nem ért ide kicsiny hazánkba.Ha még is inkább maradsz a rég változatnál akkor Asus és a Giga 870-ese is jó lehet,igaz az Asrock 870 Extreme3-asa olcsóbb és jobba felszerelt mindkettőnél(bár a Kingmax Nano pont nem a kedvence.Nálam jó volt,de másnál volt egy-két probléma)
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Milka 78 #24518 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Legutóbb MSI szériákat nézegettem, csak
azt már nem írtam ide, van egy két jóMondjuk még majd azt kell eldönteni hogy
a procihoz vegyek másik lapot, vagy ehhez
a laphoz vegyek másik procitBár ez utóbbi drágább választás
Igazából azt sem tudom milyen hatalmas
különbségek vannak a 770-780-790 es
csipszetek köztOlyan am3+ os lapot ami tudja a
magfeloldást csak msi ből láttam.Asrock ot még nem is néztem,
nem ismerem azt a márkát,
ha pedig a nano ramok nem szeretik
akkor nem a legjobb választás:S,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Milka 78
nagyúr
válasz joker1220 #24520 üzenetére
Azt tudom,hogy az Asrock külön nem tünteti fel az magfeloldást az új lapjain,de rajta van minden az UCC chip(megnéztük fotóról).Szerintem a többi is tudja.Magával a gyártóval minden rendben én is egy 870-est nyúzok(még am3-ast).Magfeloldás megy neki szépen,stabil megbízható.A memória az kicsit kényes Kingmax téren.Nekem okés volt,másnak meg nem,de azt nem tudnám megmondani,hogy a memória volt e döglött.A Kingstont,csx-et szereti...Az MSI 870 g54,pl baromi stabil lap,nagyon jól sikerült széria,viszont nem tudom milyen a magfeloldásban.Tesztek szerint okés,de itt van egy-két "nagyokos" aki herótozza a gyártót és a lap magfeloldási képességét(szerintem ez baromság,de saját tapasztalatom nincs vele.Érdemes a lap topikjában utána kérdezni).Ha nagyon leegyszerűsítem a 8-as lapokon van Sata 3-as csatoló és általában usb3(típustól függ)+külön magfeloldó chip van rajtuk(a 7-eseken biosból megy ez,de ugyan úgy működik)870-es nincs int.vga,880-890 int.vga-val szerelt lap.A 7-es lapok is ugyan így alakulnak,de azok Sata2-es csatolóval vannak szerelve és régebbi konstrukciók.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Milka 78 #24521 üzenetére
Ez a magfeloldás egy elég kényes dolog!
Nekem olyan phenom 2 555be van amit gigával
tökéletesen viszi a 4 magot, asus ban meg el
sem indulSzóval tényleg szerencsejáték
Egyébként én is azt az msi lapot nézegettem,
persze mindenki azt szidja amivel volt rossz
tapasztalata, valahol ezt / valahol azt szidjákKi kell próbálni
MSI lapom még sosem volt
Asus, Giga már annál inkább
SB 710/750 nél még ACC vel ment
a magfeloldás, 8xx től kezdve már
minden gyártó saját moddolással oldja
meg mert az AMD letiltotta azt a funkciót,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Lajkó
őstag
válasz Borokafa #24519 üzenetére
Én csak 880G Extreme3-at találtam... Lehet, hogy nincs is az Ipon-ba?
-
Lajkó
őstag
válasz hibavissza #24524 üzenetére
Igen, ez pontosan így van!
De Asrock 880G-Pro3 akkor sincs az Ipon-ban... Sajna! -
-
Motaba78
addikt
válasz joker1220 #24529 üzenetére
ezek az alsó kategóriás lapok átmenetileg megfelelhet(nek), de azt ne felejtsd el ha lesz cpu tuning, akkor én olyat javasolnék amin már a FET-ek hűtve vannak, vagy van lehetőség esetleges utólagos megoldására (és nem ragasztós sünikre gondolok).
Igaz több pénzbe vannak, de ha egy esetleges tuning alkalmával elszáll, akkor lehet sem gari,sem deszkád nem lesz, és akkor lesz az "olcsó" lapból drága, mert venni kell még egyet.de ez csak az én személyes meglátásom, nem szentírás.
ilyesmi ropogós történetre utalok (deszkánál ugyanez) -
joker1220
őstag
válasz Motaba78 #24530 üzenetére
Igazából nem terveztem semmilyen extrém tuningot,
gondolom ha a 3.2 es procit 3.6 - 3.8 ra húzom
ahhoz még megfelel, nem?!Milyen lapokra gondolsz egyébként!?
Nekem 20 ezer környékén kellene egy olyan ami am3+ os
és tudja a magfeloldást (lehetőleg sb 850 csipszetes)
Max 25 k ért , több lóvém nincs rá.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz joker1220 #24531 üzenetére
"gondolom ha a 3.2 es procit 3.6 - 3.8 ra húzom
ahhoz még megfelel, nem?!"
nekem van egy 770t-ud3p deszkám egy x3 720 phenommal amibe aktiválható a 4. mag
3 maggal alapon 2,8Ghz-en full prime terhelésen kb 50°fokig melegedett hűtés nélkül a fesz. szabályzó rész, majd 4 mag aktiválása után ugyan úgy teszt, csak 2,8-ről 3,2-re húzva a cpu fesz emelés nélkül és már elhagyta a 70°-ot, majd miután rátettem a fetekre a hűtést, több mint 20°-al csökkent a hőmérséklet.(ezt kb.22° szobában tesztelve) mivel a hőmérséklet nem lineárisan növekszik ez esetben, (azaz 1° külső hőmérséklet nem 1°-al fogja megemelni a gépben lévő alkatrészek hőmérsékletét) így elég necces lehet hosszútávon a deszkának.alsó hangon ezt javasolnám, de az am3+ miatt kilőve neked, ettől függetlenül nagyon stabil és a tuningot is elég jól bírja.
de legjobban erre tenném a voksomat elég durva deszka, jól felszerelttermészetesen mindegyik tudja a magfeloldást.
Én nem tudom mi az a nagy am3+ hype, jókat irogatnak róluk, de még odébb van, mire az áruk normalizálódik, a hozzá való cpukról nem is beszélve.
közben ezt találtam ami tudja, amit szeretnél am3+ + magfeloldás, és még hűtés is van rajt.
meg is előztek miközben keresgéltem
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Motaba78 #24533 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Asrock al nincs tapasztalatom, sosem volt még olyan lapom!
Igazából csak azért viszakozom mert Kingmax Nano 1600mhz ddr3 as
ramjaim vannak és Milka írta hogy nem igazán kedveli az Asrock:SMilka 78
(őstag)Azt tudom,hogy az Asrock külön nem tünteti fel az magfeloldást az új lapjain,de rajta van minden az UCC chip(megnéztük fotóról).Szerintem a többi is tudja.Magával a gyártóval minden rendben én is egy 870-est nyúzok(még am3-ast).Magfeloldás megy neki szépen,stabil megbízható.A memória az kicsit kényes Kingmax téren.Nekem okés volt,másnak meg nem,de azt nem tudnám megmondani,hogy a memória volt e döglött.A Kingstont,csx-et szereti...
Igazából egy próbát megér bár nem vagyok egy nagy tuningos és bőven elég nekem ha 4 magosan megy a procim alapfrekin, persze ha tényleg jól bevált az Asrock akkor adok neki egy próbát én is
-
joker1220
őstag
-
Sugar Snekov
csendes tag
Üdv!
Valszeg hozzájutok egy i72600 procihoz és hát venni kéne hozzá alaplapot is, de nem igazán tudom, hogy manapság melyik a megbízható márka. Egy kritériumom lenne csak, hogy legalább egy usb3-m legyen rajta... Fontos lenne, hogy ne a prémium kategóriásak közül való legyen mert nincs túl sok Cash a dologra.
Ötleteiteket előre is köszönöm!
Üdv!
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem nemsokára újra lesz.Most ez lesz az új sláger(AM3+),tehát viszik mint a cukrot,de hamarosan jön nagy tételben.
joker1220:Mostanság amúgy is necces ez a memória kérdés.Nekem ment a Nano 1600Mhz cl9-ben,de egy tapodtat sem tudtam ezen tuningolni,lejjebb vinni az időzítést,de ettől függetlenül stabilan ment.Van akiknek cl8-ban is szépen megy ezért lehet én nyultam bele egy gyengébb modulba.De volt akinek nem is indult vele,persze ez a ritkábbik eset,de az életemet nem tenném rá,hogy menni fog.Az a lényeg,hogy mi van a támogatási listában,bár a CSX-sincs benne és ezt szereti legjobban a lap még is.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsi1967
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a hozzáértőktől. Van egy Gigabyte GA-P55M-UD4 alaplapom, amibe jelenleg 2x2 G RAM van. A specifikáció szerint 16G-ig lehet pakolni viszont a Gigabyte honlapján a támogatott RAM-ok között csak 2gigások vannak. Így akkor viszont a 4 hely alapján csak 8 gigáig lehet pakolni. Szerettem volna bele 4x 4 gigát de nem tudom hogy merjem-e, hogy fog e működni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata
Köszi -
joker1220
őstag
válasz Milka 78 #24538 üzenetére
Hát a memóriagondokból már nagyon elegem van, a ramok meg zsír új állapotúak így nem szándékozom lecserélni őket
Ehhez a laphoz mit szóltok?
Igaz hogy 30 rongy de ez mindent tud amit kell sztem,
crossfire be meg nem akarok vidikártyákat hajtani,
szóval engem nem zavar ha 2 esetén csak 8 / 8 x mod ba megyA lényeg hogy támogatja a ramom, a procimat, am3+ os és magfeloldós
-
Lajkó
őstag
válasz Milka 78 #24538 üzenetére
Rájuk írtam, és azt mondták, hogy kb egy hét és lesz raktáron! Csak addigra itt lesz a procim, és nem fogom tudni kipróbálni....
joker1220: Hasonló cipőben járunk. Annyi különbséggel, hogy nekem nincs ramom, ragaszkodom az AM3+-hoz, de nem akarok rászánni 30-at!
[ Szerkesztve ]
-
Sugar Snekov
csendes tag
Üdv!
Erről valami vélemény? GIGABYTE GA-PA65-UD3-B3 rev1
Azt nem vágom mi a rev 1 a végén.Üdv!
-
Lajkó
őstag
-
Borokafa
őstag
Már tesztelgetem az Asrock 880G-Pro3-at, eddig csupa pozitívum
[ Szerkesztve ]
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz joker1220 #24540 üzenetére
Teljesen jó az a lap.A 8-8 meg ne zavarjon,mert semmivel sem lassabb...én is 8-8-ban használok 2x6870-est,gond nélkül.
(B)Borokafa(/B): Kérünk beszámolót a deszkáról az Asrock AM3-as topickba
Lajkó: Valamivel kevered.A 870-es a legfejlettebb belépő szintű(értsd.nincs rajta int.vga) AMD-s lap amit most lehet kapni.Ugyan úgy sb850-el van szerelve mint az 880-890-es lapok.Mondjuk a FET-hűtése nem rossz dolog a nagyobb feszemeléses tuningnál.Én a 870 Extr3-asban a 955Bet 146v-vel tolom folyamatosan,de van mikor 1.48-1.52v-t kapott tőlem,persze csak időszakosan.Na ehez a feszhez már nem árt egy borda legalább
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
Igen végülis akkor nagy különbség nincs
Csakhogy Gigából a legközelebbi 880G s lap amit tudnék venni a hozzám legközelebbi boltban az 24.470 ft és hiányzik róla az a hűtés is ami a 890 en rajta van:
GA-890GPA-UD3H (rev. 3.1)
GA-880GMA-UD2H (rev. 2.2)
Milka: Köszi a megerősítést, szerintem is elég korrekt, én nem fogok CFX et
használni, bár ha aztmondod hogy amúgy is rendben van akkor meg pláneRáadásul ez utóbbi már nem is am3+ os és hiányzik róla az első képen jól látható
hűtőborda is, igaz 6 ezerrel olcsóbb, úgyhogy kérdés hogy megéri e spróolni a
buldozer kompatibilitáson és a hűtőbordákkal!?Igaz én sem terveztem 30 rongyot rákölteni, de akkor lehet inkább várok még egy kicsit, gyűjtök még lóvét
[ Szerkesztve ]
-
fefe9
tag
válasz joker1220 #24549 üzenetére
Akkor már inkább szvsz. az Asrock 880G Pro3...
De a végső döntés a tiéd, elvégre te használod majd.Én is nagy dilemmában vagyok, kicsit hasonló a tiedhez a dolog...
Előző lapjaim Gigabyte-ok voltak, nagyon nem volt gondom velük (mondjuk kondit kellet cseréltetnem az egyiken ), de most úgy tűnik, záros határidőn belül nem fognak kis hazánkba érkezni tömegével az AM3+ foglalatú Giga ill. Asrock lapok, be kell érnünk a jelenlegi kínálattal.
Ebből számomra a 880g Pro3 a legszimpatikusabb, bár az ára picit sok nekem. Viszont ha azt nézem, hogy nagy valószínűség szerint a 870i Café R2.0 és a 870 Extreme3 R2.0 nem sokkal fog kevesebbe kerülni, és ki tudja, mikor ér ide, akkor nem biztos, hogy van értelme sokáig vacillálni.[ Szerkesztve ]
--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest