Új hozzászólás Aktív témák

  • Zombye

    csendes tag

    Üdvözlök minden kedves és kedvetlen fórumozót... :)

    Valamikor a közeljövőben nyugdíjaznám, (illetve családon belül egy rászorulónak továbbítanám ABIT AB9Pro deszkámat a benne helyet foglaló Intel Core2 Duo E6320-as procival együtt, tehát új lapra, és prockóra lenne szükségem...

    AMD vonalon gondolkodom, de mivel vagy 4 éve nem volt már AMD-s rendszerem (az utolsó egy Chaintech lap volt, VIA KT600-as procival és egy 2500ös bartonnal. Szóval kissé kiestem az AMD procik ill. chipkészletek követéséből.

    Alaplap igényeim:

    -Tuning előny, de nem feltétel. (Gyakorlatilag ezt a core2-t se húztam sohasem.
    - kötelező jelleggel legyen rajta 4 db DDR2-es DIMM foglalat, tekintettel arra, hogy nem vagyok hajlandó lemondani a 4x1 darab Geil BlackDragon memóriámról. :)
    2xPCI 16 szintén előny, de nem feltétel, nem játszom túl sokat, ha igen akkor csak X3 Terran Conflictet nyomok, esetleg nosztalgia, de ahhoz meg nem kell brutál VGA, jelenleg egy HD467 duruzsol a gépben.

    Ami biztosan rá lesz kötve a lapra:
    Mac 2 SATA-s winyó,
    1 db SATA-s DVD író,
    1 db PCI-os Winfast DV2000-es TvTuner,
    1 db. HD4670-es VGA (Asus)

    Költséghatékonysági okokból arra gondoltam, hogy kezdetnek valami egyszerűbb kétmagos procit raknék bele, de mivel hosszú távra terveznék, fontos lenne a stabil működés, és a BIOS support is, lehetőleg ne szűnjön meg a gyártó, ahogy ez az ABIT-al megtörtént. :(

    Még egy apróság, nem kell sok sallang a lapra, FireWire-t pl. nem használok, pedig van vagy 2 darab a lapon, meg még 2 a Tunerhez is. EsATA azért jöhet, az nem rossz.

    Kb. ennyi.
    Ki mit ajánlana?
    Előre is köszönök minden építő jellegű megszólalást.

Új hozzászólás Aktív témák