Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz air76 #101804 üzenetére

    Ha standard felhasználó vagy, akkor nem feltétlen. Bár ha egyszer időt szánsz rá, akkor csökkentheted az üresjárati fogyasztást/hőmérsékletet és mindenféle intel energia és boost szabályozások mellett optimalizálhatod a terheléses fogyasztást/teljesítményt.
    Magyarul nem kell agyatlanul fix órajelen tuningolni, hanem maradhat hűs light-load alatt és nyerhetsz egy kis plusz teljesítményt, akár többletfogyasztás nélkül is.
    Mit jelent nálad a standard felhasználás? Böngészés? 4k ultra gaming? 3D CAD/Render?
    Z590 és H570 között emlékeim szerint csak az a különbség, hogy Z590-ben a CPU-t is tuningolhatod, a H570-ben csak a RAM-ot.
    Realtek 2.5G-ről én is olvastam, de nehéz megítélni távolról, hogy valós probléma-e vagy egyedi vagy user/egyéb hardver error. Ennek ellenére én is úgy állnék hozzá, mint te. Jobb félni, mint megijedni. Pont ezért én is inkább Intel LAN-t néznék.
    De ha már nem tartod fontosnak a tuningot, akkor akár B560 kategóriát is nyugodtan nézheted. Itt még mindig mehet a RAM XMP/OC.

    A kiszemelted alternatívájaklént nézd meg ezt főbb szempontok szerint mindenben jobb (mint pl. VRM, Intel LAN, és az új ALC4080 hang, ami valahol az ALC1200 és az ALC1220 közöttre pozícionálható, igorlslab tesztelte): GIGABYTE B560 AORUS PRO AX

    Vagy mATX formában ez: ASUS ROG STRIX B560-G GAMING WIFI (intel LAN, ALC1220A, Ez jobb ajánlatnak tűnik számomra, mint az általad említett TUF. Ellenben más ATX form. Nem tudom számít-e neked.) Side note: H570 alaplap már csak azért sem lesz jó ár/érték arányban, mert a gyártók is inkább B560-nal és Z590-nel szórták meg a piacot. Ez jól látható a B560/H570/Z590 lapok kínálatban.

    De ha van még szufla a büdzsében, akkor érdemes lehet megnézni kb. 10-sel többért Non-plus ultrának ezt: Z590 AORUS ULTRA

    Ha esetleg nem lenne fontos a prémium hangchip, nézd meg ezt, mert az egyik legjobb ajánlat ár/értékben: MSI Z590-A PRO (jó VRM, Intel LAN)

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák