Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Bobolit #11690 üzenetére

    Érdekes, hogy 3 egyszerű kérdés nem kap választ, de a sok hülyeség igen, na mindegy.

    1. A routerOS alapértelmezetten átjárást biztosít a VLAN-ok között, legalább is azon a routeren, ahol ugye átjárót kap meg ilyesmi, magyarul alapból összeroutolja őket, így külön tűzfalszabály kell, hogy egyikből ne lehessen átlátni a másikba, én mindkét oldalról szoktam blokkolni szabály alapján, mert úgy vettem észre, itt kicsit másképp működik a csak egyik oldalról blokkolom a hozzáférést szabályt, mint mondjuk Cisco esetén.

    2. Én nem tudok reális veszélyről, de valószínűleg sokan azért használják anélkül, mert egyrészt nincs szükség rá, vagyis anélkül is tudja a sebességet, plusz Fasttrack-el bizonyos korlátozó szabályok nem működik, mint a sávszélesség menedzsment, meg egyebek, de ugye nem véletlenül, egyébként mi értleme lenne.

    3. Sávszélesség tesztre az Access Point Kft csinált tesztet RB 3011-re, itt találod:
    https://www.youtube.com/watch?v=3isuGUVeses&vl=hu

    Elméletileg elég, főleg fasttrack-el, de későbbi plusz konfigok, illetve szabályok miatt érdemes lehet a 4011-et választani, vagy akár egy hAP AC-t vagy hasonlót, de azokról is találsz ilyen, vagy hasonló teszteket.

    Ez meg mindenkihez szól:
    Láttátok, hogy a wAP AC-t hogy "újították" fel? Kicsit vicces, ahogy az 5 GHz-es sáv egy chain-el kevesebb lett (oké, elméleti sebességben amúgy sem bírná, de ugye a gyakorlatit használjuk, az meg most még kevesebb lett), plusz hogy IPQ-4018-al szerelték fel, ami a hAP ac2 és a cAP ac esetén sem vált be valami jól igazán, legalább is szerintem, egyébként meg semmi értelme nem volt úgy, hogy mellé még az adási teljesítményt is csökkentették, gyakorlatilag csináltak egy kültéri cAP ac-t, aminek így nem sok értelme van, plusz kérdés hogy a négymagos SoC mennyire fogja bírni egy zárt házban, ugyanis az előző verzió is elég magas hőfokon üzemelt még szobahőmérsékleten is beltéren, hát még nyáron kültéren.

Új hozzászólás Aktív témák