Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    addikt

    Ubuntuban sikeresen konfigoltam az aggregationt, létre is jött a bond0 interface. Ki tudnátok igazítani hol akadhat el router oldalon? Leírom miket csináltam, illetve mi a hibajelenség.

    A hibajelenség: a gép megkapja a címet, pingelhető is. Azonban nem érem el SSH-n az új címen, csak a régin, ezt még nem lőttem le. Ami a leginkább furcsa, hogy fut egy alkalmazás a szerveren, amit kintről szintén nem érek el, nem forwaldol a régi címre sem, pedig ott nem állítottam semmit. Szerintem a hálózatoknál kutyultam össze valamit router oldalon.

    Amit csináltam: Routerben összekapcsoltam a 7,8,9 portot 802.03ad módban, layer 2-3 hash-el, ARP enabled, elnevezés bonding1.

    A bonding1 bekerült a bridge-be a portokhoz. Interface-hez szintén felvettem. Az Interface List-be szintén beraktam LAN-ként. Létrehoztam még egy második Network-ot. A jelenlegi hálózat a 192.168.88.0-ról indul, a router az 1-es. Ehhez vettem fel a bonding1 interface-hez egy teljesen új hálózatot, ami a 192.168.100.0 network, és az Address a 192.168.100.1.

    Szerintem itt rontottam el valamit, de azért mellékelek egy screent a kliensről is.

Új hozzászólás Aktív témák