Új hozzászólás Aktív témák

  • DileRGorE

    csendes tag

    Sziasztok,

    Van egy Mikrotik RB4011iGS+ -om, még barátkozunk, új szerzemény. Előtte nem volt Mikrotik-em, így a RouterOS (6.47) is új.

    Mivel a lakás is új amibe került, így beköttettem egy Telekom-os IPTV-t. Hála istennek még ezzel sem volt dolgom...

    Kiolvastam kb az összes Magyar és angol fórum posztot arról, hogy hogyan kéne ennek jól működnie, illetve kb 30 féle variációt kipróbáltam, sikertelenül.

    A setup úgy néz ki, hogy a Telekom-os ONT-be (PPPoE passthrough, DHCP off, fix IP az MT általi netwörkben) össze van kötve az MT 1-es Ethernetjével. MT-ben a többi interface egy Bridge. A Telekom-os STB a bridge egyik portján van. PPPoE hasít ahogy kell. A bridgen be van nyomva az IGMP Snooping, raktam fel IGMP Proxyt, be konfoltam, hogy Ether 1 az upstream (Alternate subnets: 0.0.0.0/0). Bridge a downstream. Quick Leave benyomva. Csomó helyen írják, hogy PPPoE esetében kell egy kb random IP-t adni az "Addresses" alatt az Ether 1-nek. Ez is megtörtént (1.0.0.1/30). Firewallban 2 INPUT rule van egyik IGMP-re másik UDP-re mindkettő Ether1 IF felől. FORWARD van UDP-re szintén ether1 felől.

    Próbáltam egy másik módszert is amiben, csak IGMP snooping van benyomva és az ether 1 a bridge-be kerül. Sajnos az se igazán akart működni...

    Ötlet?

    Köszi!

    Nem. Hanem?!

Új hozzászólás Aktív témák