Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickit3
aktív tag
Napok óta nem viszem magammal a kamerát, mert nem történt semmi...eddig... megint. Normál országúti tempó majd a susnyásból nekem jobbról kikanyarodott egy opel és a vészfék (ami talán belefért volna) helyett záróvonalon előzést választottam. Néhány autós látta még ezt, de nem veszélyeztettem senkit. Ha ezt egy yard látja akkor mindketten büntit kaptunk volna?
-
NoLF
veterán
válasz philoxenia #47507 üzenetére
tuti hogy példa volt, csak egyáltalán nem jó példa sajnos, kivéve, ha vicc volt <- ez esetben elnézést kérek már a kérdésért is.
odaát a közbiztonság még hagyján, de a vezetési kultúra tekintetében fényévekre vannak tőlünk, a mi javunkra. konkrétan összefostam magam minden alkalommal mikor vezettem ott, s mivel párom félig szicíliai, neki elhittem, mikor tudtomra adta, hogy jobb, ha nem kakaskodok és próbálok tanítani senkit az úton, mert könnyen fekete zsákban végzem.nem jártam még Észak-Koreában
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
mephi666
nagyúr
sógorom járt kint, első kézből kaptunk tőle szöveges/videós beszámolót... a közbiztonságot jónak tartotta, közlekedésről pedig mondott szépeket (előző kommentemben nem tértem ki rá): szicílián valami helyi sofőr vitte őket busszal, rómában pedig ő is vezetett... mondta, hogy itt alap, hogy mindenki fekszik a dudán és megy amerre lát, de nincs általában fizikai konfliktus/baleset... a káosz talán a legmegfelelőbb szó az egészre, de rutinosan boldogulnak benne...
ui: igazából az előzőben arra akartam kitérni, hogy olyan országban ahol simán rámennek az útonállók a turistákra, bármi megeshet: pl guatemala (?), egyiptom, stb... (lehet ilyen indoka volt annak, hogy jött kivilágítatlanul a kamion?) ...szicília ilyen szempontól jobb, mert a maffia is részben a turizmusból él és hülyék lennének csesztetni a turistákat (milyen védelmi pénzeket tudnának beszedni pl a helyi üzletekből, ha az útonállók miatt nem mernének a turisták odamenni és költekezni?)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
NoLF
veterán
válasz philoxenia #47510 üzenetére
a 100ból 1szer sem indexelést, a folyamatos elsőbbség meg nem adást, vagy a két sáv esetén folyamatosan felezővonalon haladást, esetleg a jobbra tarts nem létezését szerette?
várj, gondolkodtam egy kicsit... lehet, hogy nem a fiad vezetett?
memphi666: ennél azért sokkal árnyaltabb a kép, de értem, miről beszélsz.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
-
bul07
nagyúr
válasz nyikszi #47512 üzenetére
Az már régen volt
Mára elég sokat változott ott is a közlekedés
Nagyváradon pár hete ép egy magyar dudált le mert 70-es táblánál nem volt elég neki 80-an
Bár az is igaz hogy az elmúlt két évben megduplázódott a kocsik száma az eltörölt adó miatt(nincs külön adó a behozott kocsikra csak le kell román papírozni, regisztrációs adó megfelelőjét törölték el)
És elég sok kezdő és rutintalan sofőr lett, de ők inkább lassan bizonytalanul mennek, balesetet ritkán okoznak[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
NoLF
veterán
válasz philoxenia #47514 üzenetére
Valamit beneztem szoval akkor a fentiek kozul melyik tetszett nekinigazab?
-
mephi666
nagyúr
reggel haladok itt egyenesen 50es tempóval, jobbról jön egy passat és kanyarodna neki balra a szembesávba, ahol 50 körüli tempóval érkezik egy toyota... kifordul, mire észleli, hogy közel van a toyota és áthúzza a passatot az én sávomba... állok fékbe, villogok rá, hogy mégis mi a k*rva anyját csinál? toyota-s is észlelte az idiótát, lassított, az meg visszatalált a sávjába, de abszolút nem értettem, mégis mi a célja? ahelyett, hogy gyorsulás közben megtolná kicsit a mögötte érkező, inkább átjön a szembesávba, hogy nagyobbat csattanjunk?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
+47520: valószínű ezek játszhattak közre, de szerencsére figyeltünk a szemből érkező toyotással együtt és nem lett senkinek baja...
ez a szépség meg fb-n jött szembe: kommentek egytől egyig arról szólnak, hogy ehhez nincs joga az autósnak, foglalkozzon mással, mindenki besúgó, kádárrendszer, stb... ettől nyílik ki a bicska a zsebemben: kb fél éve szerintem készült rólunk egy kép véda kapu alatt azért, mert lakott területen belül pont ott száguldott el mellettünk egy rendszám nélküli motoros kb 150-el ne mondja nekem senki, hogy "poénból" eszkábál egy ilyet a gépre... simán osztani érte 300 ezer feletti bírságot, eltiltást meg minimum felfüggesztettet... nem arról van itt szó, hogy csak úgy motorozgat az ember, rájön az 5perc és elrántja neki, közben meg ha lemeszelik, így járt... tudatosan készül arra, hogy a megengedett sebességhatárokat messze nem fogja betartani, közben mellékesen végig veszélyezteti a többi közlekedésben részt vevő épségét tegnap hazafelé kanyarodok balra, lakott terület, szemből messze egy motoros, ránézek az úttal párhuzamos bicikliútra, hogy tiszta (ott nekik lenne elsőbbségük és bekanyarodva keresztezem), elkezdem a manővert és látom, hogy a motoros nem 50-el közeledik, hanem minimum 100+... léptem is bele jobban a gázba, hogy mielőbb eltűnjek az útjából, de rühellem, hogy ezeket csomószor nem lehet kiszámítani rendesen... aztán persze "vigyázzunk rájuk" ...vigyázzon az ilyen magára, hogy ne akadjon be lakott területen 100+ tempóval pl egy kukásautó alá...
-
nyikszi
őstag
válasz mephi666 #47522 üzenetére
Egyetértek. Nem szeretem a motorosokat. Volt kollégáim közül az egyik a lábfejét vesztette el majdnem, csak a kórházban töltött idő több mint félév volt, a másik meg azóta is mankóval jár. Ők voltak a hibásak, ez két különböző baleset volt. És ez a közvetlen környezetemben van. A radar detektorokat is tiltanám és büntetném minimum a gépjármű lefoglalásával, amíg ki nem csengeti a büntit. Egyébként tavaly voltunk a Mátrában, Kékestetőn és ott van az a nem is tudom minek mondjam, emlékhely, kegyhely? Az a rengeteg motoros aki elvesztette az életét. Nem mondom, hogy mindegyik hibás, de ahogy a híreket olvasom, legalább 70%-ban a motoros a hunyó.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
bul07
nagyúr
válasz nyikszi #47523 üzenetére
Ne is mond a Kékestetőt, a turisztikai helyet elcsúfították egy olyan ronda oda nem illő sz@rkupacal
Ha a szerpentinen meg akarnak dögleni a saját dolguk
Legutóbb is mikkor voltunk felfelé sok motoros ott száguldott, lefelé már ott is volt egy kettészakadt motor vértócsa meg a helyszínelők, valami nagy tudású összetörte magát
Mondjuk a közútkezelőt se értem, miért nem érdesítik fel a kanyarokat hogy ne tudjanak ott száguldozni
Én a helyiek helyében simán pár marok homokot kiszórnék a kanyarokba, nap mint nap ott járnak az ő és családjuk életét veszélyeztetik
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mezis
félisten
válasz mephi666 #47522 üzenetére
+1
"...ehhez nincs joga az autósnak, foglalkozzon mással, mindenki besúgó, kádárrendszer, stb... "A szomszéddal ellentétben (aki szalmakazalba dugta a pálinka főző apparátot) a közlekedés VESZÉLYES ÜZEM ! Aki lehetetlenné teszi az azonosíthatóságát, az a veszélyesség fokozására készül. Előre megfontoltan. Nem zavarna ha csak a saját életével, játszana.
mezis
-
-
mephi666
nagyúr
szoktak homokot szórni: ex bátyja alól ott ment ki 10+ éve a ninja... és ő kivételesen a higgadtabb motorosok közé tartozott és nem is ment épp gyorsan... csak ha elmegy a tapadás, akkor annyi...
itt a szép idő, egyre jobban kell tartani az öngyilkosjelölt motorosoktól... múlt évben volt a városban, hogy balra kanyarodóba beleszállt jobbról egy motoros 100+ tempóval: azt is darabokban szedték össze és a kórházban meghalt... "vicc", hogy az emlékére azonnal felvonulgatott a többi motoros: egymás mellett 3-4-en is, majdnem a teljes úttestet elfoglalva... még a felvonulásukkal is azt erősítették, hogy minden szabály le van sz@rva részükről magasról... viszont elvárják, hogy mindenki tolerálja azt az elképzelésüket, hogy az úttestek kizárólag az ő játszóterüknek épültek
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, tegnap volt egy "helyzetem" és nem tudom, hogy én néztem be valamit vagy a másik fél volt-e a hunyó.
(L:/dl/upc/2019-04/04/165902_ajp3tfh5lg2xhimi_img_0955.jpg)(/L)
Sikerült elkapnom egy olyan pillanatot amikor hasonló felállás van, mint a tegnapi, a fehér autó helyett egy kisbusz volt a másik szereplő.
A kerékpáros átvezetésen állok, a piros vonal az én nyomvonalam. A jobbról jövő autós megáll a gyalogátkelőhely előtt és int, hogy mehetek. A szemből érkező autós még messze van amikor elindulok. Amikor odaérek a felezővonalhoz, jelzem kézzel, hogy balra fogok kanyarodni, kb ekkor érkezhetett meg a kisbusz a kereszteződéshez. Amikor odaérek a becsatlakozó út felezővonalához látom, hogy a busz nem fog megállni, mert lassan gurult előre. Szerencsére nem ütköztünk, de nem sokon múlt.
Ez szerintetek egy kereszteződésnek számít és akkor én voltam a hunyú mert nem engedtem el a jobbra kis ívben kanyarodót vagy amikor elkanyarodtam balra akkor már én haladtam a védett úton és nekem volt elsőbbségem?
Egyáltalán szabályosan lehet-e kanyarodni balra/jobbra kerékpáros átvezetésből? Erre nem találtam választ.
Felrajzoltam egy zöld jellel, hogy milyen egyéb módon kanyarodhattam volna balra, ez vajon helyes lett-e volna?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
mephi666
nagyúr
válasz Szakbarbár #47529 üzenetére
szerintem joggal gondolhatta a kisbusz, hogy mehet, mivel balra áll egy jármű, aki épp elsőbbséget ad a zebrán/bicikliúton átkelőnek...
igazából az egész helyzet cifra: van külön biciklisáv felfestve (ahol nem kell leszállni), macisajttal (ami jelzi, hogy nem lesz elsőbbséged a szakaszon) és pár méterre jobbra zebra... a jobbról érkező jó fej volt, hogy lemondott az elsőbbségéről, mert ha a zebra mellett álltál volna, hogy tolod a biciklit, akkor sem kellett volna megállnia, amíg a járdasziget túlsó oldalán vagy... neki igazából meg sem kellett volna állni... a kisbusznak volt táblája? ha igen, akkor mehetett volna simán a jobbról érkező, egyébként jobbkéz és emiatt is gondolhatta úgy a szemből érkező, hogy mehet azonnal...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz mephi666 #47530 üzenetére
Elsőbbségadás kötelező és lakó-pihenő övezet vége tábla van oda kirakva.
Én is arra gondolok, hogy nem számított arra, hogy én kanyarodni fogok, holott időben jeleztem.
Ha simán két utca lett volna egymással szemben, akkor tiszta sor, mert egyértelmű a helyezet, először megy a jobbra kis ívben kanyarodó busz, majd én balra nagy ívben, utána az autó aki lemondott az elsőbbségéről a részemre.
Ezért nem szeretem ezt a szakaszt, építettek 150 m kerékpárutat, és ahelyett, hogy mehetnék tovább egyenesen kétszer is balra kell kanyarodnom, elsőbbséget adva mindenkinek.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
aprokaroka87
nagyúr
Tipikusan rosszul megtervezett dolog.
-
Pickit3
aktív tag
Megyek bevásárolni, tankolni, visszafele meg a város szélénél már le van zárva az út. Odagurulok a rendőrhöz aki először figyelembe sem vesz hiába kérdezgettem, ő csak hűségesen állt, mint egy... fa... Amikor sokadjára tettem fel a kérdést, hogy "elnézést, merre tudok kerülni vagy egyáltalán miért vagy meddig van lezárva?" akkor rám fordította a fejét és elkezdett velem flegmán bunkózni amit már sejthettem volna a kiállásán. Nyilván felkaptam a vizet így a mondandója közben otthagytam a f*szba, velem így nem beszélhet.
A múltkori sorompós történethez: a sorompók tegnap 40percre lecsukta magát vonatközlekedés nélkül. 80-90 autó gyűlt össze csak, mert nem volt csúcsidő.
-
titán
Véleményem szerint a következő a helyzet ilyenkor. A felfestés azt jelzi, hogy az utat kerékpárút keresztezi, ennek gyakorlatilag az a célja, hogy felhívja az autósok figyelmét arra, hogy az úttesten ott fokozottabb kerékpáros keresztező forgalom várható. Az érkező kerékpárosnak a képen látható helyzetben elsőbbséget kell adnia az úttesten közlekedő járművek részére. Nem találtam olyan szabályt, ami tiltaná, hogy ott balra elkanyarodj a kerékpárútról. Azonban az irányváltoztatás szabályai érvényesek ilyenkor, mégpedig:
Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.
Tehát a kerékpárost még ez is kötelezi az elsőbbségadásra pluszban. A fehér járműnek gondolom ugyan úgy táblája van, mivel amelyik útra kanyarodtál balra, az lehet a védett út. Ebből kifolyólag ha ott összeütköztök, elviekben ő a hibás, mert te ott már a védett úton haladsz. Azonban ilyen esetben azért előfordulhat az, hogy igazságügyi szakértőt, tanúkat is be kell vonni egy súlyosabb esetnél például, mert szükség lehet annak megállapítására, hogy ki milyen tempóval haladt, mit láthatott stb stb. Tehát ha ott egy bringás ezerrel balra lekanyarodik a fehér autós meg nekimegy, kapásból mindkettő hibás lesz, mert a fehér autóstól nem várható el, hogy egy ilyen helyzetre felkészüljön, a bringástól pedig elvárható lenne ilyenkor, hogy ha el is kanyarodik a kerékpárútról, akkor azt mérsékelt tempóban, kiemelt figyelemmel tegye.
[ Szerkesztve ]
-
Pickit3
aktív tag
válasz philoxenia #47534 üzenetére
[link] Ha tudsz egy hibabejelentő elérhetőséget azt Írd le vagy linkeld légyszíves.
-
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Bár nem a topik témájához tartozik, de ha van egy kis időtök, kérlek töltsétek ki a kérdőívemet a szakdolgozatomhoz. A kérdések autóvásárlási szokásokkal és az Opellel, mint autómárkával kapcsolatosak.
Köszönöm előre is!https://forms.gle/92gfnbw5GYrtmNEKA
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Pickit3 #47536 üzenetére
Megnéztem. Balástyán nincs már szolgálat általában, Szegedről ellenőrzik/kezelik ezt a sorompót. Ide (diszpécseri központ) érdemes telefonálni, viszont ezek központi számok, tehát kell a sorompó pontos helye. (Mondjuk ez esetben könnyű, mert elég, ha azt mondod a Balástyán lévő sorompó.)
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz ntamas97 #47537 üzenetére
Kitöltöttem, de talán észre fogod venni, hogy pl. az egyes típusok ártippjénél oda klikkeltem, ahol épp az egér járt. Ha lett volna egy utolsó mező "Nem tudom", akkor azt pötyögtem volna.
De hát kötelező volt tippelni. Tippeltem.
Máshol is hiányoltam a "Nem tudom" lehetőséget. Csak hát gyenge kérdőív, gyors válasz...[ Szerkesztve ]
mezis
-
mephi666
nagyúr
válasz ntamas97 #47537 üzenetére
Milyen szavak jutnak az eszébe, ha francia autómárkákra gondol?
Ari Vatanen Pikes Peak Peugeot 405 (...és kb ez a legjobb, ami eszembe juthat francia autómárkákról )
-
Pickit3
aktív tag
válasz philoxenia #47540 üzenetére
Köszi az utánanézést, itt már próbáltam hibát bejelenteni, de itt mondták, hogy csak máv-os ingatlanok hibabejelentésével foglalkoznak. Megpróbálom megint még emailben is, de ha nem foglalkoznak vele akkor maradtak a rend éber őrei. Vadászok egy ideje az igazoltató rendőrökre, de még nem értem utol őket, hogy ők is jelezzék a problémát, mert hátha rájuk jobban hallgatnak.
-
mezis
félisten
válasz Pickit3 #47544 üzenetére
Megdöbbentő, ez a hozzáállás a MÁV ügyfélszolgálat részéről. Egy üzlet kirakatában ott szokott lenni, hogy probléma estén kit hogyan lehet értesíteni. Egy sorompóval sosem lehet probléma ? Sorompóra miért nincs kitáblázva a hibabejelentés módja ?
Még a KRESZ-ben (vagy gyakorlati oktatásban ?) is az van, hogy a villogó fehér csak azt jelenti, hogy a vasúti berendezések működnek és BIZONYÁRA piros jelzés, leeresztett sorompó fogja jelezni egy vonat érkezését. SEMMI TÖBBET ! Nem olyan mint az útkeresztezés forgalom irányító lámpája !
[ Szerkesztve ]
mezis
-
tyielow
aktív tag
EZT a helyet valaki ismeri? Újpest / Rákospalota közt átívelő felüljáró újpesti oldalon lévő lábánál.
Kb. 1 éve volt vmi újrafestés meg egyebek, mert problémás hely, hogy a videón érkező autósok csak jobbra a kis utcába hajthatnak be, és fel a hídra nem. Ahogy a tábla és a záróvonal is jelzi. Meg is van az oka. Balról 50-70-nel érkeznek az autósok, aki meg balról akar ebbe a kis utcába lehajtani, 40-50-nel simán. Na már most ezek a gyógyegerek meg keresztbe teszik ott az autót, mert fel akarnak hajtani a hídra...
Konkrétan egy 1,5 perces kerülő lenne, hogy a Stop-Shop túloldalán fordulnának rá az Árpád útra, nem pedig innen szabálytalankodva...Hol lehet panaszt tenni?
YouTube: toty1ka
-
titán
válasz tyielow #47546 üzenetére
Szerintem a szalagkorlátot kellene meghosszabbítani addig, hogy fizikailag ne tudjanak ebből az utcából a felüljáróra fordulni. Más itt nem lesz hatásos azt gondolom. Másik megoldás a közterületi kamera és objektív felelősség alapján a kötelező haladási irányra vonatkozó tilalom megsértése miatt 50 ezerre büntetni a szabályszegőket. Az első szerintem humánusabb.
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz tyielow #47546 üzenetére
Szinte minden nap arra járok én is, hol Újpest felől jövök, hol a Stop Shop mögött érkezem és mindig látom, hogy vannak akik így hajtanak ki. De reggelente a olyat is látok, hogy a felüljáróról Palota felől záróvonalon balra le, bekanyarodik ide a szerencsecsomag.
Egy időben volt itt kamera és az alapján büntetés, nagy port is kavart, azóta szerintem ez megszűnt.
Én még ezt a kereszteződést kameráznám be és büntetném a népet, rendszeresen a balra kanyarodóban előzik az egyenesen haladó sort, majd már a kereszteződésben hirtelen vágnak be. -
Cicero
őstag
Gyálon a Nagykőrösi utat ismeritek? Tegnap volt szerencsém végigjönni rajta, eddig nem jártam itt, úgyhogy meglepődéssel konstatáltam, hogy a buszoknak nincs öböl kialakítva egyik megállóban sem. Ráadásul elég hosszú az út, van vagy 3-4 megálló rajta végig hasonló kialakítással: teljesen jogosan záróvonal, utána gyalogátkelő.
Kíváncsi lennék, milyen megfontolásból nem alakítottak ki öblöket, szerintem lenne ott hely nekik, azonban van suli a környéken, sok gyereket láttam leszállni a buszról. Lehet így védik őket az autós forgalomtól - ha a busz áll, mindenki áll mögötte(?) A gyakorlatban viszont kétszer is kielőzték az álló buszt, záróvonal ide vagy oda...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- RODE NT-USB kondenzátor stúdió mikrofon
- RODE NT1-A nagymembrános kondenzátor stúdió mikrofon
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- BOSS GT-1 Gitár multieffekt effekt processzor
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest