Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz proof88 #17537 üzenetére

    Természetesen kell használni a biztonsági övet, és én is használom! Csak megemlítettem az olyan kis számban előforduló, ritkább baleseteket, ahol az övhasználat esetleg kimondottan hátrányos, DE nyilván nem az az általános, és mérvadó.
    Az említett példánál maradva: nem biztos (hangsúlyozom: csak lehetséges), hogy akkor életben maradt volna az illető, ha megfogja az öv. A szervezet csak bizonyos mértékű lassulást tolerál, és a határérték fölött olyan belső sérülések keletkeznek amibe szinte biztosan belehal a sérült (pölö leszakadnak fő verőerek, belső szervek, stb.).

    vwpolopg: gumicsont. :D De legyen, válaszolok Neked: a gk. vezetőjének kötelessége figyelmeztetni az utas(ai)t, a biztonsági öv használatára, de az utas dönt és ő felel a nem használatból adódó (minden nemű) következményért! Amiatt a gk. vezetőjével szemben nincs helye intézkedésnek, sem bírságnak. Kp-s bírság meg már évek óta nem lehet, csak csekk formájában. Sőt, aláírás ellenében átadott csekk, mely aláírással kvázi elismeri az illető az elkövetett szabálysértés, és ezzel együtt elfogadja a kiszabott bírságot és a vele járó befizetési kötelezettséget! DE általában azért figyelmeztetéssel, és nem mindjárt bírsággal nyitnak ilyen eset(ek)ben. Persze ha az arc(ok) okoskodnak, kekeckednek, meg beszólogatnak a dolgát végző rendőrnek, akár feljelentés is lehet belőle.

    whitezo88: a baleset és a kövérség összefüggésével kapcsolatos műszaki-, vagy orvosszakértői véleményről nem tudok. :D Az lehet, hogy a megszorult öv alól - ha nem tudja mivel elvágni az illető - talán kimászhat egy vékony (sovány) ember, és tuti ott marad a pocakos, kövér arc. De ez is csak talán...

    [ Szerkesztve ]

    Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Új hozzászólás Aktív témák